Premierul României a spus că, pentru finalizarea lucrărilor, reprezentanții UVT vor beneficia de suplimentul de finanțare din excedentele acumulate de-a lungul timpului.
„Lucrările au fost evaluate, în final, la 70 de milioane de lei. Momentan mai sunt necesari undeva la 15 milioane de lei până la finalizarea lui, undeva în toamna anului viitor. Sperăm că prin sprijinul domnului prim-ministru să obținem în perioada următoare fondurile necesare pentru a finaliza acest cămin, pentru că este un obiectiv extrem de important. UVT are 16.000 de studenți, avem 3.000 de locuri de cazare, undeva la 18% din studenți. Credem că sunt extrem de importante aceste locuri de cazare pentru studenții noștri. Situația în pandemia aceasta ne-a permis avansarea lucrărilor. Suntem în scenariul roșu, în online, dar din octombrie, anul viitor, îi așteptăm cu toate camerele pe care le avem la dispoziție și sperăm și cu camerele din acest frumos cămin”, a spus recotrul UVT Marilen Pirtea.
Orban a luat decizia ca 50% din excedentele acumulate de-a lungul timpului să poată fi cheltuite de universități, iar UVT va beneficia de suplimentul de finanțare pentru a finaliza acest obiectiv de investiții
„Am luat decizia ca 50% din excedentele acumulate de-a lungul timpului să poată fi cheltuite de universități. Aici chiar i-am spus că orice are nevoie, va beneficia de suplimentul de finanțare pentru a finaliza acest obiectiv de investiții”, a spus premierul Ludovic Orban, referindu-se la discuția sa cu rectorul Marilen Pirtea..
În vara lui 2013 a fost pusă piatra de temelie acestui cămin ultramodern, aflat în Complexul Studențesc, în zona BRD. Lucrările au fost oprite aproximativ doi ani, din cauza lipsei de fonduri. La finele lui 2015, guvernul a decis să finanțeze acest proiect, în 2016 s-au cheltuit 15 milioane de lei. Finanţarea s-a făcut în mare parte din ventiturile universităţii. Noul cămin studenţesc al UVT are prevăzute în proiect 670 de camere cu două şi trei paturi, cu baie şi bucătărie proprie.
Trimite articolul
XDupa 7 ani… si pentru cine / 16000 de studenti ? Povesti ,povestiri si alte povestioare….nici cu cei de la IFR,,nici cu cei de la ID,nu are UVT atatia studenti
Un Complex Studențesc supra aglomerat , în care s-au făcut retrocedări de terenuri pentru persoane particulare , cu foarte puține locuri de parcare , unde studenții parchează haotic mașinile . În cazul unui incendiu , ca cel al hotelului Roma , a ars jumătate din hotel până când pompierii au reușit să scoată mașinile studenților, parcate la întâmplare , și să ajungă la locul incendiului. Toate străzile din jurul căminelor , unde nu locuiesc studenți , sunt efectiv sugrumate de parcările neregulamentare ale mașinilor studenților. Poliția locală în ultimul timp nu a mai intervenit să facă ordine , deoarece bănuiesc că a primit ordin de la primar ca înainte de alegeri să nu-i deranjeze pe alegătorii care nu respectă regulile de parcare. Dacă am fi trăit într-o țară civilizată Campusul Universitar trebuia construit la marginea orașului cu acces numai pentru studenți. Un exemplu elocvent este U.S.A.M.V.B.T. care din Piața Unirii și alte locuri din oraș a construit Campusul din Calea Aradului.
-
florin se pare ca tu esti un gringo venit cu trenul foamei in Timisoara. USAMVBT era până la sfarsitul anilor ’70 lânga piata MARIA, adica in acea cladire de pe faleza Bega (lânga spitalul CFR) unde astazi invata cei de la Medicina! Unde era Agronomia in piata Unirii, in Domul catolic in biserica sarbeasca sau in fosta cladire a trustului de constructii?! Mai mult la inceput nici macar nu a fost o entitate distincta: iulie 1945 – promulgarea de catre Regele Mihai I al României a Legii 617 pentru înfiintarea Facultatii de Agronomie, în cadrul Politehnicii din Timisoara! NICIODATA Politehnica nu a avut cladiri in piata Unirii
am si eu o intrebare:cati mp construiti are acest camin?70 mil ron inseamna cam 15 mil euro.nu-i cam scump?intreb pentru un prieten cu firma de constructii.
-
scumpdomne se pare ca traiesti intr-un catun din munti. In primul rand mergi la fata locului sa vezi cel mai mare camin studentesc din Timisoara. In al doilea rand poate ar face 8-10 mil euro pe corect, restul fiind costuri supraevaluate pentru materiale, manopera si forta de munca. Traim in Romania unde un surub costa de 10 ori mai mult decat pretul real!
Va avea soarta Spitalului de pe Calea Torontalului…ala a inceput in 1992,asta in 2013,sala polivalenta tot prin 2013 si este abandonata si acum…sa nu uit de Uszoda si fosta baza sportiva Vointa ajunsa groaa de gunoi plus groapa de pe Ungureanu unde era pe vremuri o cladire…
-
Daca prietenu’ este pretin cu Partzea alde orban cu penele,se rezolva rapid si carnetu’galben de partid.
Trebuia sa-i prezentati cladirea ptr, spitalul de oncologie din torontalului. DECE NU O FACETI???
Prostilor nu confundati numarul de camere cu numarul de locuri! Acest camin are 670 locuri in camere de 2 sau 3 paturi adica are vrea 240 de camere! Asta se intampla cand ziaristica se face cu articole scrise pe genunchi fara o documentare la fata locului
Toată maimuțăreala ieftină doar pentru a o ține pe listele de Timiș a PNL pe paparuda de Alina Gorghiu;
PNL, așa cum v-ați comportat, așa veți primii în 6 decembrie!
Să ajungeți fără parlamentari în județul Timiș.