Conform președintelui CJ Timiș Călin Dobra, din discuțiile avute cu ministrul Sănătății, care a fost săptămâna trecută la Timișoara, viitorul spital regional din această zonă va fi realizat în parteneriat public-privat, proiect pentru care se va face un studiu de prefezabilitate. Terenul este deja pus la dispoziție – 10 hectare, pe Calea Torontalului. Nu este vorba despre ruina a ceea ce odată trebuia să fie spitalul municipal al Timișoarei, acolo se va face viitorul Institut Oncologic, dar terenul este în aceeași zonă.
„Am discutat toate proiectele prioritare ale Timișului pe domeniul Sănătății cu ministrul Sorina Pintea, inclusiv cel al spitalului regional. Trebuie să vă spun că este pus teren la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică pentru ca Ministerul Sănătății să demareze documentația pentru spitalul regional. Este vorba despre 10 hectare pe Calea Torontalului, în apropierea terenului unde va urma să fie construit Institutul Oncologic. În principiu, din ce a prezentat doamna ministru, în programul de guvernare sunt cuprinse opt spitale regionale, primele trei cu fonduri europene, celelalte în parteneriat public-privat. Se va face un studiu de prefezabilitate în prima fază, ținând cont de valoarea mare a investiției, undeva la 400 milioane de euro”, a declarat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, pentru TION.
Conform reprezentanților Guvernului, la fel ca celelalte spitale regionale care urmează să se construiască, cel din Timișoara va fi un spital clinic organizat cu o structură de specialități, cu o platformă complexă de investigații și intervenții terapeutice clinice și paraclinice, care va asigura asistență medicală pentru cazurile medicale complexe. Spitalul din Timișoara va fi dotat cu heliport și elicopter pentru urgențe, precum și cu clinici de specialitate și centre de cercetare dotate corespunzător
Citiți principiile noastre de moderare aici!