Președintele CJ Timiș Călin Dobra cere ca aceste produse să fie distribuite către cămine de bătrâni și spitale. Altfel, ele rămân în depozit, unde le expiră termenul de garanție.
„Suntem acum la unul din partenerii consiliului județean, la Orțișoara, un producător din județul Timiș, care are contract cu consiliul județean pe ceea ce înseamnă distribuția laptelui în școli. Am expus problemele pe care le avem, în sensul că sunt stocuri foarte mari la nivelul școlilor și la nivelul companiei, care au rămas blocate când s-a declarat starea de urgență”, spune Dobra.
Președintele CJ Timiș a menționat că a făcut nenumărate solicitări către ministerele implicate în distribuția și achiziționarea produselor, tocmai pentru că cei de la Comisia Europeană și-au dat acordul ca lactatele să fie distribuite spre centrele de bătrâni, de copii și în spitalele ce se află în prima linie, în lupta cu COVID-19.
„De trei luni de zile, Guvernul României caută soluții. Nu știu ce soluții, din moment ce Comisia Europeană, finanțatorul, și-a dat acordul pentru distribuitrea acestor produse achiziționate din bani UE spre alte categorii. Avem soluții concrete. Dar producătorul va ajunge în situația în care va arunca aceste produse, le va distruge, cu costuri suplimentare. Producătorul are un stoc de 3 milioane de produse pentru programul <<Laptele în școli>>, gestionează acestă activitate în mai mult ejudețe din țară, inclusiv Timiș. Suntem încet, încet, în apropierea perioadei de expirare a termenului de garanție., când aceste produse vor trebui distruse. Din păcate, Guvernul nu se concentreazăî pe ceea ce înseamnă o situație delicată la nivel național. Produsele așteptau să fie distribuite spre școlile din județul Timiș și alte școli din țară. Starea de urgență a blocat acest program, și nu suntem în stare, de la nivel național, ca Guvernul României să găsească o soluție spre alte instituții, pentru instituții care au nevoie de produsele respective”, a spus Călin Dobra.
Trimite articolul
XIndiferenta, Iresponsabilitate si Imbecilitate cand in tara si in lume sunt milioane de muritori de foame ! Vezi colo ,ca sunt banii comunitatii europene, Ce minciuna ! Sunt tot banii cetatenilor de ori unde ar proveni.
Indiferenta,Iresponsabilitate si Imbecilitate! In tara si in lume sunt milioane de muritori de foame ! Banii asa numitei Comunitati Europene sunt banii cetaenilor ei si nu pot fiaruncati pe apa sambetei.
-
hopa, iar m-am incurcat in nick-uri si nu imi primesc cotizatia de la partid…
scuze, simonix! scuze, mobra!-
Cotizatia se plateste,nu se primeste ! Nu toti sunt linge cur precum esti tu !
-
Pai da, in cazul asta partidul cotizeaza, postacul o primeste.
Iar tion aproba comentarii cu cuvinte vulgare, ca al tau, pentru ca asta e valoarea “ziarului” asta.-
Cu cuvete,tot n-ai inteles ! Nu partidul cotizeaza,ci doar membru ca tine. Nu ai tu capacitatea sa judeci valoarea ziarului.Nu-ti place.nu mai comentezi1
-
-
-
Din pacate laptele e adus din Ungaria, in loc sa fie cumparat de la producatori locali sau zonali.
-
Dar stai asa am o nelamurire,guvernul PSD spunea ca se da lapte proaspat si corn dar atunci ce zmaul cauta cantitatea asta industriala de lapte praf?????Sau vroiau sa il foloseasca la cafeluta???
-
Cine si unde zice ca e vorba de lapte praf?? E productia pregatita pe o saptamana de livrare pe contractele pe care le are probabil producatorul la nivel de tara, ambalaje de 200 ml asa cum e programul.Cititi fratilor inainte de a comenta aberatii…..
-
Dar bine,bine ce face guvernul asta stiiti sa intrebati voi reprezentanti din judete?Dar voi ce faceti in afara de a va poza cand mai asfaltati un drum care de ani buni cat ati fost la guvernare trebuiau sa fie facute?Acuma toate dupa voi trebuie sa le faca guvernul asta,scolii fara wc si instalatii sanitare,fara avize de functionare,,8 spitale regionale,,zeci de km de autostrazi,legatura Craiova-Pitesti a pardon ati pus 3 boltari cu surle si trambite la acest drum,legatura Pitesti-Sibiu pe care Renaultul il cere de peste 10 ani Si acuma in ceasul al 12 santeti cei mai activi
-
Ca sa nu mai vorbim de promisiunile pesedace pe plan local:
– centura de Sud
– centura de Vest
– spitalul de pe Torontalului
– spital regional la Timisoara
– reabilitarea Muzeului Banatului
– drumul de legatura cu autostrada pe la Sanandrei
– largirea drumului de legatura cu autostrada (cel existent, prin Dumbravita)
– etc.Plus multe altele, toate blocate fix de catre PeSeDe, inca de pe vremea cand seful cejete era pesedacul Bovin.
Faci o campanie mizera Dobra. Poate ca guvernul de azi, nu e cel mai bun, dar cel din clasa politica din care faci tu parte, nu ii ajunge nici la degetul mic macar. Faci parte dintr-un partid de hoti si mincinosi!!! Iti faci campanie pe spatele altora si iti place sa te ridici aruncand cu noroi in altii!!! Rusine tie si celor ce te sustin
-
Rusine tie,si celor pe care-i ridici in slavi,care n-au nici degete suficiente,dupa ” degetalizare” ! Exemplu’elocvent e tanti Raluca tzurcana care numara pe degete marete realizari!
-
Prietene, vezi ce usor iti poti da seama care sunt psd-istii dintre voi? Te-ai atacat imediat. Eu nu ridic pe nimeni in slavi, pentru mine toti sunt hoti
-
-
Uite ca după campania asta “mizera” prefectura a început distribuția laptelui către cămine de bătrâni și primarii, iar pentru cei care spun că programul este pe fonduri ue și nu se poate schimba destinația, macar daca citeau articolul vedeau ca, CE si-a dat acordul ca aceste produse sa poata fi valorificate si pt alte categorii de nevoiasi.
Probleme:
1. Laptele e productie Ungaria.
2. Laptele are o destinatie “Laptele în școli” nu poti schimba cum doresti destinatia sa, aici vorbim de fonduri europene, unde totul se verifica. Dar cum la noi, personajele din conducere sunt obisnuiti sa fure banii de oriunde, sa bage in buzunar si sa schimbe destinatia la orice, el crede ca asa se poate si aici.
Da e pacat de lapte, dar asta este o problema generala si in alte tari si la alte produse …
Pacat ca hotii striga hotii.
-
Ce conteaza ca laptele e productie Ungaria? Adica e de la ferme din Ungaria si prelucrat in fabrica in Romania…. asta e diferenta de fapt. Chestia cu fondurile europene e alta prostie. FOndurile se cer dupa ce se plateste din fonduri nationale,deci daca vrei sa il dai in alta parte in loc sa il arunci atunci nu mai ceri la decont subventia si gata, folosesti banii guvernului si nu ai uniunii. Stocul exista pentru ca orice producator a trebuit sa isi asigure o productie in avans pentru a fi sigur de continuitatea livrarilor, iar scoala s-a oprit de la o zi la alta…..nu e vina producatorului ca a ramas cu marfa produsa in baza unor contracte foarte ferme.
-
Vad ca din ce zici tu:
1. In loc sa folosim productia proprie dam banii in alta tara. Sigur pe contracte dubioase…
2. Gresit, odata ce ai facut un proiect bazat pe fonduri Europene, nu poti renunta la el cum vrei tu, pentru ca ai de platit despagubiri si nu mai primesti apoi bani pentru acest proiect in continuare. Proiectul nu se schimba cum vrea x si y.
3. Da statul ar putea cumpara acel stoc de lapte de la producator dar nu in baza poiectului “Laptele în școli” pentru a-l utiliza in alta parte. DAR de ce ar face asa ceva atat timp cat nu are bani pentru alte chestii, doar sa ajute producatorul ?? Sa nu uitam ca producatorul ar trebuii sa fie asigurat pentru aceasta marfa. Vorbim de o situatie speciala. -
Faptul ca e produs in Ungaria nu conteaza, intr-adevar.
Dar la fonduri europene habar n-ai ce angajamente trebuie luate, si ce pasi trebuie parcursi ca sa se limiteze furturile cu care politicienii nostri sunt obisnuiti.Cat despre cazul de fata, pai daca e contract ferm, asa cum zici tu, atunci clar se va plati. In cel mai rau caz, cu intarziere sau cu sentinta judecatoreasca.
Dar daca in contract scrie ca livrarea poate fi sistata oricand la cererea beneficiarului, inseamna ca producatorul stia inca de la bun inceput ca exista sanse mici sa se intample asta, si a fost un risc asumat de intreaga gasca de prieteni…-
Habarnistu’ ,Orban’-romano stia ca vaca “nem tudom romano”! Nu esti boulean cumva/
-
Programul laptele si cornul functioneaza pe bani de la buget cu mult inainte de a plati Uniunea uropeana prin APIA parte din pretul portiei de lapte, deci nu sunt proiecte pe fonduri europene asa cum incerci sa explici, nu cunosti adevarul legat de acest program si modul de decontare. Apropo, doar laptele il deconteaza Uniunea Europeana, cornul nu….. SI da, livrarea poate fi sistata oricand dar la fel e prevazut ca furnizorul trebuie sa ia toate masurile cat sa asigure continuitate in livrare, fara sincope, adica sa aibe produse pe stoc care sa acopere orice risc, orice defectiuni la liniile de productie…. aia inseamna stocuri pregatite in depozit, pe care cine oare le suporta acum???? Si chiar daca producatorul vrea sa le doneze e complicat ca sunt marcate cu programul guvernamental distributie gratuita, deci trebuie ceva de la guvern prin care sa li se permita sa le doneze si cu alt scop decat cel pentru care au fost pregatite…..
-
-
Laptele școlar de la Simultan este produsă din laptele fermierilor din județele Arad si Timiș . Este din lapte Românesc . Simultan are furnizor fermieri mari , dar si Cooperativa Timlactagro din Timiș . Nu mai postați prostii când nu dețineți informații verdice. Verificați !!!!! Cineva dintre voi a fost la Simultan sa vadă de ce tehnologie dispune un procesator roman care nu este multinaționala ???? . Sunt mandu ca livrez lapte la acest procesator.