„Trebuie crescută frecvența și acoperirea programelor de curățenie în Timișoara. Totodată, este vital ca cetățenii să fie informați asupra acestor programe, să fie cooptați în proces. Coșurile stradale de gunoi sunt insuficiente, spațiile destinate tomberoanelor sunt de multe ori surse de infecție, iar șantierele produc deșeuri și praf încât să facă aerul irespirabil.
Îmi pare rău să văd atâta murdărie în oraș și o asemenea incapacitate la o primărie din județul Timiș, în anul dinaintea Capitalei Europene a Culturii. Este păcat că timișorenii sunt condamnați să trăiască într-un oraș murdar”, a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.
Lipsa curățeniei este sesizată tot mai des de timișoreni în discuții, plângeri sau comentarii pe rețelele de socializare.
„Din partea administrației Fritz vin doar scuze și promisiuni în timp ce, de la Garda de Mediu curg amenzile pentru rampe clandestine, străzi nemăturate, alei pline de noroi și coșuri de gunoi dând pe afară. Fie că vorbim despre gunoaiele aruncate pe lângă coșurile de gunoi sau de cele abandonate în mijlocul străzii, Timișoara este tot mai murdară.
S-a ajuns la limita suportabilității. Primăria Timișoara cheltuiește milioane de lei în fiecare an pe o presupusă curățenie care nu se reflectă pe străzile din oraș. Oriunde te plimbi îți sar în ochi ambalaje, gunoaie, plante ofilite și spații murdare cu aspect abandonat”, mai spune Alin Nica.
(1400)
Pe aceeași temă:
Străzile Timișoarei, pline de mizerie. Va fi 2022 „anul curățeniei”?
FOTO. Părinții, nemulțumiți de cum arată Parcul Copiilor din Timișoara
Citiți principiile noastre de moderare aici!