Şoferii care au plecat duminică dimineaţa pe drumurile din regiunea de vest a României au avut surpriza să constate că pe carosabil s-a aşternut deja un strat de zăpadă. Din fericire, deocamdată nu se pune problema unor şosele închise sau cu circulaţie îngreunată. Totuşi, participanţii la trafic nu trebuie să uite că se circulă în condiţii de iarnă.
În raza de acţiune a Direcţiei de Drumuri şi Poduri Timişoara există un singur drum cu circulaţia îngreunată. Este vorba despre şoseaua dintre Petroşani şi Hunedoara, la kilometrul 124, dar problemele nu sunt legate de apariţia unui strat consistent de zăpadă sau de polei, ci de spargerea unei conducte de apă aflată sub partea carosabilă, ceea ce a dus la inundarea şoselei. Autorităţile lucrează la semnalizarea avariei, dar şi la pregătirile necesare în cazul formării poleiului.
În rest, carosabilul este circulabil. Pe marea cucerire a investiţiilor în infrastructură din zonă, bucata de 32 de kilometri din autostrada A1, Arad – Timişoara, carosabilul este umed, cu porţiuni de zăpadă sub un centimetru. De asemenea, pe centura Aradului carosabilulul este umed, cu porţiuni acoperite cu zăpadă. Situaţia este asemănătoare pe porţiunile din Timiş cuprinse între localităţile Lăţunaş – Moraviţa, Reşiţa – Birda, Şag – Moraviţa, Timişoara – Jimbolia, Cărpiniş – Deta, Jimbolia – Sânnicolau Mare. De asemenea, sunt şi câteva porţiuni din şoselele arădene cu carosabil umed şi porţiuni de zăpadă sub un centimetru.
În total, pe raza DRDP Timişoara s-a acţionat cu 77 de utilaje şi s-au răspândit 462 tone de material antiderapant. Cele mai mari probleme au fost în judeţul Timiş, unde s-a lucrat cu 45 de autoutilaje, fiind răspândită cantitatea de 270 de tone de material antiderapant.
În ceea ce priveşte circulaţia feroviară, aceasta se desfăşoară normal la primele ore ale zilei de duminică.
Citiți principiile noastre de moderare aici!