Este dimineață, iar pe strada din fața Filarmonicii „Banatul” încep să se adune, încet-încet, noii consilieri locali. Se aranjează natural în grupuri, în funcție de partidul din care fac parte. Excepțiile sunt fumătorii, care se adună în jurul celor două scrumiere din fața filarmonicii. Țigara nu are culoare politică. Se schimbă complezențe și banalități.
Primul care intră în sala de ceremonii este dr. Marius Craina, fost director al Spitalului Județean, fost candidat la primărie, actualmente consilier local Pro România, spunând cu voce tare: „Doamne-ajută! Să fie într-un ceas bun!”.
Apare și celebrul șofer Vasile. L-a adus pe „șeful”. Și panglica tricoloră pe care acesta o va preda noului primar. Nimeni nu îl vede pe „șeful” când intră în filarmonică.
Mai sunt zece minute până la ora 10, oră la care trebuie să înceapă ceremonia de învestitură, iar Dominic Fritz apare pe bicicletă, însoțit de logodnica lui. E îmbrăcat într-un costum albastru de care sunt prinse două insigne: una cu steagul României și una cu steagul Uniunii Europene.
Își cară singuri bicicletele pe scări și le leagă. Chiar dacă în zonă patrulează discret doi polițiști locali. Noul primar le face semn colegilor de partid care au rămas afară la țigară să intre în sală. Nici nu a fost învestit, dar e abordat de un domn care are o problemă. Îl ascultă și îi spune să îl caute la primărie peste câteva zile.
După ce își leagă bicicleta, e întrebat de jurnaliști dacă va folosi Mercedesul utilizat de fostul primar. Repetă ceea ce a spus și în campanie: „Voi veni la lucru pe bicicletă, dacă și vremea ne ajută”. Intră apoi în filarmonică și îl salută pe Nicolae Robu, care îl așteaptă pe holul din fața sălii de spectacole.
După el, apare și prefectul Liliana Oneț. E supărată că, aparent, nimeni nu folosește dezinfectantul de la intrare. „Văd că nimeni nu respectă regulile. Nimeni nu se dezinfectează!”, spune Oneț.
Ceremonia durează un pic peste o oră și e condusă de Lucian Căldăraru (PNL), decanul de vârstă din noul consiliu local. În discursul său, Dominic Fritz vorbește despre comunitate și unitate în fața amenințării coronavirus. În contrast, discursul de adio a lui Nicolae Robu este axat pe realizările sale și pe moștenirea pe care o lasă, o listă lungă de proiecte, unele finalizate, altele nu. Fritz folosește mult pluralul în discursul său, cel al lui Robu este la singular . Este dezbaterea de idei pe care timișorenii nu au avut-o în campania electorală, pentru că liberalul a refuzat orice întâlnire cu contracandidații săi. Iar acum nu mai contează… Fritz preia cheia orașului, stema și semnează „pe încredere” un inventar de documente pe care Robu i le lasă moștenire. Nu a apucat să le vadă, pentru că predecesorul său nu a eliberat încă biroul.
După ceremonie, Robu pleacă repede de la filarmonică, iar Fritz iese împreună cu președintele USR, Dan Barna, să dea câteva declarații. La câteva zeci de metri, lângă Parcul Justiției, câțiva muncitori lucrează de zor la trotuarele lăsate de izbeliște de multe luni. Conferința se încheie, iar un domn în cârje cu masca pusă strâmb pe față urcă cu greu scările și îl caută din priviri pe noul primar. Polițiștii locali care patrulau în zonă și înainte de ceremonie îl opresc. Prins în discuții, Fritz nu observă scena. Consilierii locali pleacă acasă, iar Fritz, câțiva consilieri și Ruben Lațcău, cel despre care se spune că va fi noul viceprimar, pornesc spre primărie.
De ce au fost mâncați cangurii de la zoo
Grupul restrâns ajunge pe insula din mijlocul trecerii de pietoni dintre filarmonică și primărie. E roșu pentru pietoni. Un șofer îl observă pe noul primar, se oprește și îi face semn să treacă. Mașina de lângă el se oprește și ea. Grupul dă să treacă, dar Fritz îi oprește: „E roșu”, le spune celor de lângă el. Până la urmă toți trec, pentru că șoferii insistă să îi lase. Șoferița din a doua mașină îi strigă „Mult succes!” înainte să plece.
În fața ușii de la primărie stă un funcționar îmbrăcat în pulover roșu și legitimație agățată de gât. Îi deschide ușa lui Fritz și îl invită mieros să intre: „Poftiți, domnule primar”. Urmează turul primăriei, după ce ni se ia temperatura.
Prima oprire a grupului, biroul Serviciului de Resurse Umane, condus de celebra Rodica Aurelian. Fritz deschide ușa, iar funcționarele care stau înghesuite în birou sar în picioare și iau poziția de drepți în spatele maldărelor de dosare. Nimeni nu poartă mască. Nici șefa. După câteva minute, Fritz se retrage în birou cu Aurelian. Peste ei intră și Lațcău. Pe ușa serviciului este lipită o foaie de hărtie A4, intitulată „Declarația Primarului Municipiului Timișoara privind Obiectivele în domeniul calității pentru anul 2014”. Poate a fost uitată acolo timp de șase ani. Poate obiectivele nu au fost atinse și s-au tot rostogolit de la un an la altul.
Vestea că noul primar se plimbă prin birourile primăriei se răspândește repede printre funcționari. Iar în următoarele birouri toată lumea poartă mască. Regulamentar.
Șefa celebrei camere 12, cea de relații cu publicul, chiar îl roagă pe Fritz să viziteze singur acea zonă: „Știți, noi avem reguli stricte aici”, îi spune. Cât timp îl așteptăm, câțiva timișoreni intră cu treburi în primărie. Sunt primiți călduros de funcționari și guarzi. Aceștia îi informează amabil care este protocolul. Un guard deschide ușa, iar o funcționară aflată în spatele unui ghișeu protejat cu plexiglas apasă pe un buton și eliberează un număr de ordine. Contribuabilul este totuși lăsat să folosească singur dezinfectantul pus la dispoziție de municipalitate.
Primarul se întoarce și putem continua turul. Ne întoarcem la intrare. Doi guarzi și un polițist local îl salută respectuos. Unul dintre guarzi se plânge de numărul prea mic de colegi. Șeful serviciului de pază este chiar șoferul Vasile Paraschiv. Guardul îi explică lui Fritz că din cauza numărului mic de paznici care să păzească obiectivele primăriei au fost mâncați cangurii de la zoo. Obiectivul era păzit de un singur om. Ar trebui să fie mai mulți, îi spune.
„Avem obiective acum, dumneavoastră nu știu… n-ați știut, avem la Evidența populației unde ziua este om și noapte se pune lanț. La o clădire… nu e ok. La o clădire unde sunt foarte multe valori să pui lanțul cu lacăt (…) Aici suntem trei oameni pe zi și noaptea câte doi”, îi dă raportul paznicul.
Turul continuă cu birourile mici de la parter. Unde stau claie peste grămadă funcționarii de rang mic. Sunt și șase într-un birou de circa zece metri pătrați. Fritz bate la următoarea ușă și face ochii mari când o deschide. Birou mare, lumină, spațiu. E camera șefului biroului entități comerciale. Înăuntru e doar șeful și secretara lui. „Ei, așa e mai uman”, remarcă Fritz. Șeful se ridică în picioare și îi prezintă scurt și la obiect activitatea biroului pe care-l conduce. Continuăm și ajungem în fața ușii camerei 30. E în renovare încă. Renovarea costă aproape 300.000 de euro. Ușa e închisă. Nu intrăm. Am terminat cu parterul. Mai sunt două etaje și mansarda.
Grupul merge pe o scară de serviciu și ajunge direct pe domeniul lui Culiță Chiș, șeful infrastructurii rutiere timișorene. E îmbrăcat într-o jachetă fosforescentă și, ca de obicei, vorbește și merge repede. Îi prezintă pe scurt departamentul pe care îl conduce. E cel mai mare departament al primăriei, cel care se ocupa până acum de dezvoltarea în forță a Timișoarei în era mașinilor, așa cum îi plăcea fostului primar să spună.
Lângă sala de consiliu se află Unitatea de Implementare a Proiectelor angajate pe proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii. Condusă de un alt personaj celebru, Sanda Greblă. Tânăra căreia pe holuri i se spunea „primărița” în timpul administrației precedente stă înghesuită alături de colegi. Lațcău remarcă, însă, că pe biroul ei e singurul Mac pe care l-a văzut în primărie. Legenda spune că în Primăria Timișoara existau două computere Apple. Unul al fostului city manager și unul folosit chiar de fostul primar. „Avem nevoie de bani”, îi spune Greblă lui Fritz.
La primul etaj este și biroul primarului. Dar nu mergem acolo. Robu încă este în birou. S-a întors pentru ultima dată, după ceremonie, pretextând că dorește să corecteze o teză de doctorat. Îl lăsăm și urcăm la etajul doi, la Urbanism și Economic. Șefa de la Economic vorbește calculat, cea de la Urbanism e extrem de jovială. Joviali sunt și cei din subordinea ei. Își fac poze cu noul primar și îi zâmbesc călduros pe sub măști. Îi spun că e primul primar în istorie care urcă la etajul 2. „Și până acum cum vă întâlneați cu primarul?”, întreabă Fritz. „Coboram noi”, răspund angajatele de la Urbanism. „Voi mai veni pe la voi, pentru că de luni avem treabă. Dar voi veni și neanunțat”, le promite Fritz la plecare.
S-a făcut deja ora 12.30, într-o zi de vineri, iar gurile rele spun că mulți stau peste program pentru că primarul se plimbă prin birouri.
Ajungem și la Patrimoniu. Delegația în frunte cu Fritz intră în toate birourile, cu excepția unuia: cel al lui Florin Răvășilă, unul dintre cei doi directori peste proprietățile primăriei. Acesta este cercetat într-un dosar de luare de mită, iar fostul primar i-a retras dreptul de semnătură. Este încă în primărie, chiar dacă i s-a cerut demisia.
Urcăm pe o scară de lemn și ajungem la mansardă. La Biroul Spații Verzi. Șeful biroului, Adrian Bere, îl conduce pe noul primar prin birouri. La plecare îi arată și o pată de igrasie pe perete. Pare mai liniștit după venirea noului primar. Fostul primar ceruse biroului să refacă inventarul copacilor plantați și tăiați, după ce presa a relatat că în însuși raportul primarului, numărul copacilor tăiați era aproape egal cu cel al celor plantați. Raportul a fost refăcut și a ieșit „cum trebuie”.
În biroul primarului
Ne întoarcem la etajul unu, după ce Dominic Fritz e informat că Robu a părăsit biroul. Pe drum se întâlnește cu Imre Farkas, fostul viceprimar. Acesta are geanta în mână și pare că vrea să plece. Se întoarce din drum pentru a-i arăta birourile viceprimarilor. În cel al lui Imre Farkas este încă mobilierul din vremea când Sorin Grindeanu era viceprimarul Timișoarei și ocupa acel birou. Nici cel al lui Dan Diaconu, care are o ușă dublă, una capitonată și una nu, cum mai vezi doar prin filme, nu pare schimbat demult. E doar mai gol.
La capătul holului lung e o ușă pe care scrie „Cabinet primar”. În spatele ei, însă, nu e biroul primarului, e biroul lui Vasile Paraschiv. Fritz salută și trece mai departe. Următorul e biroul secretarelor. În stânga e o sală de ședințe, în dreapta e biroul primarului. Noul edil-șef al Timișoarei deschide ușa și intră. E semi-întuneric. Geamurile sunt închise și draperiile sunt trase. „Așa sunt tot timpul?”, întreabă Fritz. „Așa îi plăcea domnului primar”, răspunde una dintre secretare.
Primul lucru pe care Fritz îl face în noul lui birou este să tragă draperiile și să deschidă geamurile prăfuite. Acum că se vede mai bine, biroul e mare și e decorat pompos, dar minimalist. O masă lucioasă neagră de ședințe, pictată ca să îi dea o aură de lux. Două fotolii, o măsuță de cafea cu o mică statuetă a unui chitarist, un cap sculptat pus pe o imitație de pilon grecesc, câteva tablouri cu Timișoara, un birou sculptat și o vitrină sculptată cu motive florale. În vitrină sunt câteva premii primite de Primăria Timișoara și o sculptură a lui Peter Jecza care se acordă orașelor înfrățite. Noul primar o ia în mână și e uimit cât e de grea pentru o sculptură așa de mică. Se duce spre birou, dar se oprește uimit. Lângă birou este o altă vitrină, pe un pilon. Sub geamul de sticlă e doar o bucată de lemn, asemănătoare cu o bucată de parchet. „Aici era fanionul echipei Poli Timișoara”, îl lămurește directoarea de comunicare a Primăriei Timișoara, Alina Pintilie. Fanionul nu mai e.
Dominic Fritz nu prea e încântat de mobilier și spune că se gândește să îl schimbe, dar nu e o prioritate. Din biroul primarului se ajunge într-o altă cameră. Unde se află alte două fotolii și o măsuță de cafea. Acolo cânta fostul primar la chitară și alerga pe bandă. Nici banda de alergat nu mai e.
Fritz se uită la ceas și își dă seama că va întârzia la prânzul stabilit cu Dan Barna. Pornește grăbit spre ușă. Îl oprește șoferul Vasile. „Domnule primar, trebuie să vă informez că, potrivit dispozițiilor, sunt însărcinat să vă asigur paza 24 de ore din 24”, îl informează acesta. Noul primar se uită lung și îi răspunde că, deocamdată, nu are nevoie de pază. Îl salută și pleacă mai departe. Unul dintre consilierii săi glumește și spune că ar trebui cumpărată o bicicletă tandem, pentru ca Dominic Fritz să meargă împreună cu Vasile Paraschiv pe ea.
„Mă bucur că mă pot apuca de treabă și că am apucat să cunosc oamenii cu care o să lucrez. Cu siguranță o să fie multe lucruri de schimbat. M-am speriat un pic de cât de mic este spațiul aici, dar am văzut și mulți oameni prietenoși cu mine și vom vedea cu cine lucrăm în continuare”, concluzionează Fritz înainte de a pleca pentru scurt timp din primărie. Mercedesul cu care se plimba fostul primar a rămas în parcare.
După prânz, noul primar s-a întors la primărie pentru că avea stabilite mai multe întâlniri cu rectorii din oraș și cu reprezentanții minorităților. Seara l-a prins tot la birou, de unde a și făcut un live. Așteptările timișorenilor sunt mari și depinde de el și echipa cu care va veni să se ridice la nivelul acestora.
Trimite articolul
XDomn` primar, pe unii din cei care te-au votat nu prea ii intereseaza cu ce vii si cand pleci, ce preiei si cum e, ne intereseaza rezultate, schimbare, asta inseamna ca nu vrem sa auzim povestea aia cu “asa am preluat de la vechea administratie”, nu ne intereseaza, cauta solutii sa fie mai bine, sa nu ne aburesti te rugam cu scuze
-
subscriu !poti sa vinsi pe jos, Herr Fritz ! dar sa aud si sa vad ca se misca treaba in Tm ! de la carosabil praf la iluminat public deficitar..pana la a lua notite de la cetatenii care vor sa si spuna doaleantele…caci stimabilu Robu nu era f comunicativ cu noi “plebea”.primeam block cand nu laudam regimu..so, bitte.. fi schimbarea votata !
-
Adica nu vrei sa vezi ce gauri a dat fosta administratie sau ce poveste nu te intereseaza? In cazul asta pe unii din cei ce l-au votat ii intereseaza ce s-a preluat si ce nu e in regula …
-
Moise, ai o mentalitate tipica de spargator de seminte in fata blocului. Dl. Fritz nu a fost ales pe postul de Procuror, ci ales Primar. In calitate de Primar ( organ executiv al administratiei Publice Locale) trebuie sa implementeze proiectele ce se afla in lucru in diverse stadii si sa vina cu proiecte noi. Faptul ca dl Fritz este ecologist ( si eu sunt ) sper sa nu insemne in cazul lui nu fac nimic pt infrastructura pt ca eu sunt ecologist. Ecosistemul in mediul urban este diferit de cel de pe varf de munte sau din zonele naturale protejate, prin urmare trebuie sa faca parcuri multe sa expropieze teren de la privati sa faca parcuri mari in fiecare cartier.
-
PERFECT GANDIT SI GRAIT -RAZVAN_ PACAT CA NU FACI PARTE DIN CONSILIERI NOI !
-
-
bade draga nu, nu ma intereseaza, am votat schimbare, si nu ma intereseaza cancan, barfe, etc nu intru in detalii
-
-
Bravo! Un sfat nemțesc.
Multa bafta!
Minoritatea aia bronzata a cam acaparat orașul,nu doar centrul. Ii regăsim în steaua, Traian, Iosefin, kuncz, plopi. Nu știu cum am putea sal le mai reducem din areal.
Dominic, mai lasa povestile. Apuca-te de treaba ca sunt multe de facut! In alta ordine de idei, ma asteptam sa ne spuna ce a gandit cu COVID-ul ca ne ameninta de ceva saptamani ca lucreaza la un plan…
-
Toni, a fost prima zi pentru Dominic. A vizitat și el toată Primăria, să-și facă o părere ce-i pe-acolo. Legat de Covid-19, vezi că a deschis deja subiectul (min.8 în live)… Să sperăm că o să se țină de promisiuni și că o să respecte jurământul dat!
Multă baftă, Dominic! Să fie într-un ceas bun!
Nu am mai citit un articol atat de plin de clisee de pe timpul in care, venind de la scoala, imi aruncam ochii peste numarul de Scanteia adus obligatoriu de Posta, inainte sa-l duc la gunoi. Sigur, cliseele atunci erau altele, dar entuziasmul laudativ si revolutionar era acelasi.
I couldn’t care less daca Fritz vine cu elicopterul sau cu o trotineta ruginita la serviciu, daca ii plac perdelele sau nu, dar in mod cert m-am saturat de jurnalismul care ridica osanale “alesilor”.
Despre Fritz nu ma pronunt, astept deocamdata. Hai sa vedem daca rezolva problemele serioase din oras: dominatia clanurilor care si-au construit palate din bani negri si crima organizata, mafia imobiliara, transportul in comun cu viitoare tramvaie dubioase turcesti (astept licitatii corecte), lipsa de colectare selectiva a deseurilor etc.
-
Subscriu mai ales ca am vazut un articol similar despre noul primar usr Coliban de la Brasov. E in Libertatea si la fel de laudativ, cine e curios il poate cauta.
E in stilul “omul nou” care s-a mai practicat in trecut dupa ce s-a schimbat regimul politic pentru cine a mai citit istorie. -
Dinu tu esti un fost indoctrinat cu carnet rosu dar care dupa Revolutie tipa ca din gura de sarpe ca el a daramat singur comunismul! Cat despre articol ai aflat ce nu stiai in timpul celor 8 ani de mandat a Pletosului vopsit care a avut grija doar de odraslele lui adica Culita, Nasleu, Kristof Iapa, Grebla, Cojan si multi alti analfabeti functionali promovati strict politic. Retine Lae nu urcase la etajul doi niciodata! Ai asteptat 8 ani si Robu ce a facut? A schimbat borduri, a platit bani pentru studii de fezabilitate a unor …fantani muzicale, a modificat centru vechi dupa cum a vrut freza lui astfel incat totul este azi un kitsch, departe fata de cum arata Oradea. Inainte de a te agita ca un spray retine ca in orice administratie exista cateva luni de tranzitie, in conditiile cand Robu vineri inca nu isi luase boarfele din birou!
-
Vicele este exact Kristofful mentionat de tine. Cei care am lucrat cu el sau intersectat stim. Comunistii noi.
-
“strada din fața Filarmonicii „Banatul” ” – Constantin Diaconovici Loga. Nr. 2.
Sunt alt Stefan. Vreau ca Bugetul Timisoarei cat si licitatiile sa fie afisate fizic dar si on-line. Vreau dinainte sa stim cat costa aplicatiile Primarului iar Consilierii inainte de vot sa se consulte cu populatia. Vreau sa fie publicata Lista proceselor pe care Primaria le are si sa nu fie cazuri cand Primaria pierde procesul ca nu s-a dus tantalaul de avocat al Primariei la proces.
-
Primăria nu are avocat.Litigiile se pot verifica pe portalul instanțelor de judecată.Exista judecata in lipsa . ,,TANTALAUL DE AVOCAT,, nu are obligatie de rezulta.Nici cea mai cool casa de avocatură nu iti poate garanta un castig al tuturor proceselor.Sa rămânem decenti.
Și-a făcut toată lumea poze cu maimuța ?
Culita tot cu aceeasi geaca pe el… marele expert in drumuri, podete, utilitati si transporturi.. cu facultatea agricola.. ne facem de mirul lumii cu asa om.. lumea zice ca are si el o parte de vina din esecul lui Robu boxiganu, oare mai are terenu ala impreuna cu amicul lui Goia (zis si Goe) la Bencecu de sus??Poate ar fi bine domnule Marta sa va interesati putin si de acel SMTT, sa vedeti cu ce se ocupa, cati angajati sunt, cat sunt salariile pe luna, ce fac oamenii pentru acele salarii?
Foarte frumos! Asta inseamna transparenta, deschidere si comunicare cu timisorenii! Mult succes!
Cloaca de corupti si incompetenti
Foarte frumos scris acest articol!!!
Succes si sa vedem rezultatele
Daca totul merge cum au planuit, prevad ca domnul Fritz o sa candideze pentru presedinte. Nu stiu de ce cred ca totul este planuit. Dar, pana atunci, sa vedem miscare, nu sa auzim alte povesti.
-
Și eu ii prevăd un mare viitor…adica îl văd în funcția de președinte al Romaniei
o vorba germana spune incet si bine timpul le rezolva .
Un prim început pentru o schimbare reală ar fi organizarea de concurs pentru posturile din primărie și desființarea celor ce nu sunt necesare ( 90% sunt pe pile angajați)
Desființarea s-au organizarea poliției locale nu frecarea manganului pe bani contribuabililor degeaba și sunt convins că 80 % din timișoreni sunt deacord cu ceea ce scriu organizați un sondaj și o sa vedeți….să nu m-ai zicem că și aici angajarile s-au făcut tot pe pile….
O zi bună
-
Subscții!
Aveti rabdare oameni buni,ca a fost prima zi,lasati omul sa cunoasca capusele din primarie,o sa vedeti rezultatele.Prima faza:STATI E ROSU,DE CE TRECETI!!!Legea e lege pentru toti.Parca eram sclavii lor cand mergeam la Primarie cu ceva probleme,.Am vrut oameni tineri la conducere,acum avem oameni tineri.Ar trebui si noi sa ne schimbam.
Dupa ce bufonul de Kristof a fugit din primarie a doua zi de la alegeri iar acum cerseste intrarea in invatamant pentru ca e prea prost sa mearga in privat, iata acum vine randul lui Culita, Grebla si a tuturor tembelilor promovati doar dupa cantitatea de osanale aduse marelui carmaci cu freza vopsita. Culita pentru ca s-a plans lui Lae ca are salariu prea mic la vechimea lui comparativ cu invizibilul Kristof, Robu a impartit Directia edilatara si a creat doua posturi de directorasi iar pe Culita il numi director general cu DUBLAREA salariului, ajungand analfabetul absolvent de Mecanica Agricole sa castige cat un rector de universitate. Asta e mostenirea lasata de Lae chitaristul ratat
Cu Dzeu inainte si Mult succes ,Domnule Primar !
-
R’amen!
Excelent articolul, doza fina de umor face toti banii. Felicitari autorului.
Robu ramane un nesimtit si necioplit până la capat. Miercuri la 13.15 era in mertan pe bv. Parvan in drum spre casa, el care se lauda ca sta peste program. Pe statul de plata si-a taiat orele!? Vineri la investirea noului primar Lae a calcat in picioare protocolul si bunul simt, cu laudarosenia sa, insirand zeci de proiectele multe fara rost, neprioritare si prost realizate. Despre cele ratate gen baze sportive, parcari etajate, pasajul Solventul, sala polivalenta, tramvaie, autobuze noi, infrastructura de transport public, Robu in propriu sau stil de mare mincinos le-a trecut la cele 100 de proiecte incepute doar …pe hartie dar in realitate fiind zero barat! Dupa ceremonia de la Capitol desi nu mai avea dreptul sa puna piciorul in biroul din primarie, el razboinicul intunericului (statea in birou cu draperia trasa precum liliecii) isi gasi chipurile sa corecteze … o teza de doctorat in timpul programului de lucru la primarie. Poate organele in drept se vor autosesiza asupra incasarii de venituri necuvenite, Lae primind bani pentru doua norme full program de cate 8 ore in doua locuri diferite, in acelasi timp!
Îmi explică și mie TION termenul de guarzi ?
Majoritatea care au votat cu Robu acuma îl înjură,acuma a-ți văzut în Fritz,n,Berg in înger salvator,vreți să-mi spuneți că nemții nu sunt corupți,sa ne uitam Numa la Johanis,sunt plecat din tara oricum,vorbim după 4 ani.un timisorean
Ceau, Dominic. Ai aparut, acum cateva luni, ca intr-un scenariu SF. Un cetatean strain pentru Primaria Timisoara. Am prieteni care, intamplator, sunt si prietenii tai. Am deschis si plecat urechea la ce spuneau despre tine. Si da, te-am votat. Am 62 de ani, dezapreciez minciuna din strafundurile fiintei mele si pentru prima data in viata, am speranta ca in Timisoara mea, in Romania mea, se poate schimba in bine ceva. Marcel Tolcea e vinovat ca te-am descoperit. Ca si el, am mari asteptari ca, odata cu venirea ta, sa isi reintre in drepturi, la Timisoara, adevarul, competenta, empatia pentru cetateanul de rand al Timisoarei. Bine-ai venit in viata Timisoarei mele, in viata noastra a timisorenilor. Peste patru ani, da-mi posibilitatea de a repeta ce-ti spun acum:Bine-ai venit om bun, fiinta frumoasa cu dragoste respect si frica de Dumnezeu. Sa fie intr-un ceas bun, Doamne ajuta.
ciobanul Lae a confundat primaria cu tarlaua de la Bocsig. La cat este de necioplit a luat si fanionul echipei Poli desi toata finantarea s-a facut din bani publici si prin niste metode mai putin ortodoxe. Pletosul se credea patronul echipei dar pe banii publici! Cat despre semnarea procesului verbal de predare-primare Robu a incalcat legea, nu avea dreptul sa il pretinda lui Dominic sa semneze pe genunchi fara predarea fizica a documentelor trecute in OPIS in biroul primariei si nu la …. Filarmonica!
Impreuna cu smecherul de Nasleu trebuie sa plece si fostul militian Cojan mentinut de Robu ilegal la sefia politiei locate prin interimate fara numar. Acelasi militian care ii punea pe subordonati in seara zilei de 17 septembrie 2017, dupa teribila furtuna cu victime sa pazeasca piata Unirii ca nu cumva sa treaca vreun biciclist!
Urmatorii ar fi Grebla ”primarita” pentru cunoscatori si manechinuita de Stir care nici pentru 2023 nu vor fi in stare sa aiba un program serios adecvat pentru Timisoara capitala culturala europeana. Culita facut director general, o functie inventata de Lae, sa-si restituie salariul. Pentru sefa de la Personal dosar penal pentru concursurile trucate si organizate cu dedicatie pentru cine dispunea eminenta Robulix. Astazi in primarie este dezastru in privinta personalului si o datorie de zeci de milioane de euro luati de Robu in numele dezvoltarii in forta a orasului, in realitate un fiasco total
Comentariul cu numarul 10:
Poate platitii nu mai filtreaza de data aceasta.
Oricine a muncit cu potentialul vice, stie ce comunist neo este, in sensul ca este un parvenit, slugarnic, habarnist, pupator de dos.
Stiu ca nu publicati.
Succes om frumos !Doamne ajuta sa auzim de bine ,articolul de nota zece ,felicitări !Sunt hapy in Timisoara mea .
Cind pe Fritz tu l-ai votat, te-ai vazut carantinat? Frunza verde de molid ai gagiule covid? Nu conteaza ca esti om Fritz te-agata drept in pom!