Timișorenii nu s-au înghesuit nici anul acesta să-și achite impozitele locale în prima zi de plată de la Direcția Fiscală. Potrivit reprezentanților instituției, la prima oră erau împărțite în jur de 15 numere de ordine. Până la sfârșitul zilei se așteaptă ca pe la cele cinci ghișee deschise ale Direcției Fiscale să treacă între 2.500 și 3.000 de timișoreni. Oamenii își pot plăti dările locale și la 15 oficii poștale din oraș, dar și online.
„La prima oră au fost vreo 15 persoane, este exact ca în anii trecuți, nu se mai înghesuie. Probabil că până la sfârșitul zilei vor fi între 2.500 și 3.000 de contribuabili. Pe vremuri veneau cu noaptea în cap și stăteau la cozi. Foarte mulți își plătesc acum impozitele online, de exemplu toți cei care și-au cumpărat autoturisme anul trecut au conturi online”, ne-a explicat Adrian Bodo, șeful Direcției Fiscale din cadrul Primăriei Timișoara.
Ca în fiecare an, cei care își plătesc impozitele integral până în 31 martie beneficiază de o reducere de 10%.
În Timișoara există 267.000 de contribuabili, care de anul acesta plătesc impozite mai mari. Au crescut impozitul pe clădirile nerezidențiale deținute de persoanele juridice, precum și impozitele pe mașini și cele pe terenuri. Cei care au clădiri pe care le folosesc pentru afaceri plătesc impozite cu 50% mai mari începând de anul acesta. Impozitele pe teren s-au dublat și ele în toate zonele orașului, iar impozitul pe mijlocul de transport a fost și el majorat cu 50%.
Timișoara are de anul acesta și taxă de turism, o taxă hotelieră în valoare de 2% din tariful de cazare fără TVA. Taxa pentru eliberarea carnetului de comercializare a produselor din sectorul auto a crescut de la 20 la 40 de lei. Tot din 2019 se plătește și o taxă specială de 1.000 de lei de către cei care vor să se căsătorească în altă parte decât la Casa Căsătoriilor, excepție făcând persoanele cu dizabilități sau persoanele aflate în detenție.
45.000 de timișoreni vor primi în curând somații pentru că nu și-au achitat dările locale pe anul 2018. Ei urmează să plătească și o penalizare de 1% lunar la obligația neachitată.
Cum vă faceți cont online
Impozitele se pot achita și online, aceasta fiind cea mai simplă modalitate de plată. Pe site-ul Direcției Fiscale – dfmt.ro – aflați toate detaliile despre alte modalități de plată.
Atenție! Ca să vă faceți cont trebuie să vă deplasați la sediul direcției sau să trimiteți un e-mail pe adresa office@dfmt.ro, în care să specificați ce doriți și să atașați o copie după cartea de identitate. Reprezentanții Direcției Fiscale vor să vă identifice pentru cont, așa că va trebui să lăsați și un număr de contact pentru ca ei să poată lua legătura cu voi.
Impozitele se mai pot achita și pe site-ul ghiseul.ro, la poștă, prin virament bancar în conturile DFMT deschise la Trezorerie sau direct la ghișee, fie în numerar, fie cu cardul. Reprezentanții DFMT recomandă, însă, plata direct pe site-ul direcției, care este cea mai sigură.
Articole pe aceeași temă:
[related-post post_id=”2162423″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!