De luni, elevii care revin în bănci vor trece printr-un triaj observațional, li se va lua temperatura și vor trebui să se dezinfecteze la intrarea în sala de clasă. Mâinile trebuie dezinfectate și înaintea meselor, respectiv după strănut sau tuse. În fiecare școală vor fi numite persoane care se vor ocupa de măsurarea temperaturii. Elevii pot fi testați rapid la unitatea școlară, dacă există acordul părinților. Elevii și preșcolarii nu au voie să schimbe obiecte personale între ei și nici să participe la activități practice împreună. În pauze, clasa trebuie aerisită minimum 10 minute, la fel și înaintea sosirii și după plecarea copiilor.
În școli trebuie să existe circuite marcate pentru intrări și ieșiri, iar în sala de clasă să se asigure distanțare de minimum un metru între elevi. Trebuie organizate, de asemenea, și spațiile de recreere. Orele de sport vor fi ținute cu toate măsurile de distanțare și se recomandă activități ușoare, dacă ora de sport se ține în interior.
Conducerea fiecărei școli trebuie să asigure măsurile de protecție și să creeze un program specific celor care vor rămâne să studieze de acasă. Rămân acasă profesorii, elevii și preșcolarii care așteaptă rezultatele testelor, sunt contacți direcți cu o persoană infectată sau care se află deja în izolare.
Micuții și elevii care sunt în grupe de risc sau au afecțiuni asociate, boli autoimune sau boli cronice sunt scutiți de prezență fizică. Părinții trebuie să completeze în acest sens un acord scris și să aibă avizul medicului. Personalul didactic cu probleme de sănătate, aflat în situațiile de risc, va preda online, iar unitatea de învățământ va organiza programul orelor. Instituțiile de învățământ pot să își creeze norme de protecție suplimentare, în funcție de specificul activităților didactice. Elevii cu dizabilități care se întorc la școală vor avea parte de măsuri specifice nevoilor lor. În cazul școlilor speciale, măsurile de protecție sunt stabilite de DSP.
Orele se vor suspenda la apariția unui caz pozitiv într-o clasă de preșcolari și elevi din clasele primare, respectiv la două cazuri pentru cei din gimnaziu și liceu. Dacă există cazuri în rândul profesorilor, decizia închiderii școlii revine celor de la DSP și conducerii școlii.
În fiecare unitate de învățământ trebuie să existe un responsabil de coordonarea activităților pentru a preveni îmbolnăvirile cu SARS-COV-2. Responsabilul va ține legătura cu DSP, cu autoritățile județene și cu inspectoratul școlar.
Reguli pentru organizarea internatelor, cantinelor dar și îndrumări pentru părinți, au fost cuprinse în ordinul comun stabilit de Ministerul Educației și celui a Sănătății, disponibil AICI.
Trimite articolul
XAjunge Scoala mai rau ca la aia din Inchisori ,reguli facute de cine !
Asta nu e scoala, imi pare rau sa zic asta.
Nicaieri in Europa scoala nu a fost atat de lovita ca la noi in ciuda gradului mai mare de infectare din alte tari. O sa iasa Citi, Veorici si Iohannisi pe banda rulanta din generatia asta sabotata
nu stiu ce amintiti de gimnazial si liceal ca acestea sunt in Timisoara on-line
Problema matematica. Intr-o clasa in medie sunt 25-30 de elevi. Sa presupunem ca un elev stand pe scaun ocupa 1 metru patrat (approximativ). Daca adaugam si distanta de 1 metru pe toate directiile (orizontal, vertical, bancile formand sablonul tablei de sah) atunci sala de clasa ar trebuii sa aiba 60 de metrii lungime, 60 de metrii latime. Nici Aula Magna al Universitatii nu are aceste dimensiuni