Contractul de finanțare pentru „Construire corp P+1E la Școala Gimnazială nr. 13 din Timișoara, str. Musicescu 14”, depus în toamna anului trecut, a fost semnat luna trecută de ADR Vest și Primăria Timișoara. Acesta este inclus în Strategia de Dezvoltare Locală implementată de grupul de acțiune locală din cartierele Freidorf, Dâmbovița, Calea Șagului, Steaua, Fratelia și Iosefin, strategie în valoare de 7 milioane de euro. Primăria Timișoara anunță acum că pornește licitația pentru desemnarea unei firme constructoare.
„Acest demers reprezintă o soluție atât la problema educației, cât și la cea segregaționistă: prin investiția într-o nouă infrastructură educațională se va garanta accesul la educație a unui număr suplimentar semnificativ de elevi, iar îmbunătăţirea condiţiilor de desfăşurare a orelor de curs prin crearea unor spaţii moderne de învăţământ va contribui la reducerea riscului de părăsire timpurie a școlii. Pe termen lung, efectele benefice ale proiectului sunt: îmbunătăţirea condiţiilor de desfășurare a activităților educaționale; extinderea capacităţii şcolilor; promovarea sportului în şcoli prin realizarea sălii de sport; creşterea nivelului de educaţie al locuitorilor, în special cei din Zona Urbană Marginalizată (ZUM) Freidorf”, spun reprezentanții PMT.
Clădirea nouă se va împărți în două zone: una cu spaţii de învăţământ şi una cu sală de sport şi spaţii adiacente acesteia. La parter vor fi trei săli de clasă, vestiare, grupuri sanitare, o sală de sport cu suprafața de 164 mp, o centrală pentru detecţie incendiu. La etaj vor exista o tribună, hol, patru săli de clasă, grupuri sanitare. În total, vor fi șapte săli noi de clasă.
Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 – Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – Dezvoltare locală sub responsabilitatea comunității (DLRC), apel de proiecte nr. POR/722/9/1/1/Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin măsuri integrate.
Valoarea estimată a lucrărilor este de 3.255.000 lei cu TVA, iar valoarea totală este de 4.760.000 de lei cu TVA, echivalentul a 960.000 de euro.
În curtea școlii de pe str. Musicescu se află și șase containere în care au fost amenajate săli de clasă, tocmai pentru că cele 15 săli existente în clădirea principală sunt insuficiente pentru cei peste 600 de elevi. Școala 13 mai are și trei laboratoare, două cabinete, un cabinet medical, o sală de sport improvizată și două terenuri de sport. Odată cu construirea noului corp de clădire, elevii ar trebui să scape de orele în două schimburi.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XFoarte bine ca se constuieste corp de cladire noua dar locatia nu permite…
torusi unde? Pe terenul de sport unde sunt contaierele sau pe parculetul de langa cladire? sau cumva pe parcarea de langa?
Chiar nu va sesizati ca cresteti densitatea populatiei pe metru partat la insuportabil…Prin manasardari ati aglomerat zone care erau prost proiectata de pe vremea comunismului… zona e pina cu blocuri cu garsoniere/camine..care ar trebui demolate pt a se construi apartamente decente tinand cont de minimul necesar de metru partat de persoana (e un ghetou toata zona Ciuperca)…Mansardarile au facut traiul insuportabil in zonele respective!!!
Acum “aglomerati’ o scoala… unde se vor tine festiviatile in aer liber daca totul este ocupat cu construtii….p
saptiu verde/i parcuri nu ezista in zona respectiva deloc…
Timisoara a devenit suprapopulat