Prin bugetarea participativă, cetățenii sunt încurajați să se implice în procesul de luare a deciziilor privind investițiile locale. În teorie, bugetarea participativă creează o relație de parteneriat între administrația publică și cetățeni, care pot veni cu idei și sugestii referitoare la guvernarea orașului.
Conform reprezentanților Primăriei Timișoara, membrii comisiei pentru bugetul participativ vor putea decide în mod direct cum vor fi cheltuite 3 milioane de lei din bugetul local.
PMT lansează două apeluri publice prin care vrea să găsească patru membri în Comisia pentru Bugetul Participativ. Din comisie vor face parte doi reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale și doi „cetățeni implicați civic”. Activitatea acestora este voluntară, ceea ce înseamnă că nu vor fi plătiți.
Condiții de participare
Reprezentanții ONG-urilor trebuie să aibă experiență în „implementarea a cel puțin două proiecte de dezvoltare și facilitare comunitară, participare publică, democrație participativă, lucru la firul ierbii în comunități dezavantajate din Timișoara”, conform celor de la PMT, pe lângă experiență personală și implicare activă în rezolvarea unor probleme ale orașului. Din partea celor doi cetățeni se așteaptă să prezinte cel puțin două exemple concrete prin care au identificat și rezolvat problemele unor comunități din oraș.
Cei care vor să se înscrie trebuie să fie cetățeni români sau ai altor state membre ale Uniunii Europene/aparținând Spațiului Economic European, să aibă domiciliul sau reședința în Timișoara, să cunoască limba română, să fi împlinit 18 ani și să aibă competențe minime de IT, necesare accesării platformei destinate bugetării participative.
Candidații se pot înscrie în perioada 26 ianuarie – 2 februarie 2022. Afișarea rezultatelor va avea loc pe 4 februarie. Regulamentul și formularele de înscriere pot fi accesate AICI.
Pe lângă acești patru membri, din Comisia pentru Bugetul Participativ vor mai face parte alți cinci reprezentați ai aparatului de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XSa inteleg ca useristul fritz inca nu si-a format echipa cu care vrea sa conduca Timisoara spre noi culmi?
Mai bine si-ar da demisia pana nu iesim in strada,nici pe vremea lui ceasca in scoli nu era asa de frig.
P.s. sper ca nu o sa ma cenzurati
Luați-l voluntar pe Lațcău, că stau eu în locul lui!
Alo Fritz si USR…sunteti nebuni 🙂
iar se cauta voluntari? pai anuntati pe fb pe ceva grup de useristi. si sper ca si reprezentantii oengeurilor vor fi tot pe baza de voluntariat, si nici nu o sa vad vreo atribuire directa de ceva contractzel catre oengeurile implicate…
Înainte sa mai aștepte voluntariat sa spună răspicat CINE I-A DAT IDEEA GENIALĂ SA BAGE COLTERMUL ÎN INSOLVENȚĂ. Ca sa tremuram acum de FRIG. În timp ce dom Primar FRIG z, Latcau, Tabără și mai toți directorii din Primărie, stau binemersi la vilă cu CENTRALĂ PROPRIE..
Dacă ați avea oleacă de onoare, v-ați da DEMISIA TOȚI
Cred ca astia DONIMIC FRIG si LASCAU 3 NOAPTEA au fugit sau au fost fugariti de la Gataia ca si acolo au depasit normele admise.Cum poti veni cu o asa aberatie sa vina cineva voluntar cand tu ai angajat un regiment de specialisti “DIN IMPORT”.Sau specialisti sa taie in continuare frunze la caini si voluntari sa faca treaba????
Gata este clar care este problema cu DONIMIC FRIG Criza de Covid-19 a avut un impact negativ asupra sănătății mintale a oamenilor. Si maestrul cum a fost infectat de 2 sau 3 ori efectul sa multiplicat
1. Daca tot e primaria Fritz asa de mare fană de voluntariat, eu propun ca si ei sa faca voluntariat in loc sa fie platiti ca sa stea degeaba pentru ca, din septembrie 2020 si pina acum, cam asta au facut: au stat degeaba, au dat-o cu mucii in fasole vis-a-vis de o buna parte a problemelor orasului iar, mai nou, au asigurat un nou regim de călire a populatiei, similar cu cel din Siberia. Pe vremea comunismului era o poezioara (gluma ironica ar fi mai corect spus): In casa-i frig, afara-i frig / Deschid fereastra larg si strig / Iti multumesc partid iubit ca m-ai călit. Se pare ca e inca la moda pe aici pe la noi.
2. Oamenii l-au votat de buna credinta, sperand ca el si cu membrii primariei Fritz vor rezolva problemele cu care timisorenii s-au confruntat din perioada primariei Robu si care au fost trecute in plan secundar cat timp Robu a fost primar. Sincer sunt curios, din toate problemele pe care s-a laudat in gura mare ca le va rezolva, in perioada campaniei electorale, cate au fost rezolvate pina acum. De asemenea, daca primaria Fritz mai are un minim de respect fata de timisoreni, le cer in acest mod sa publice o lista cu problemele cu care timisorenii se confrunta astazi si care in septembrie 2020 nu existau si nici nu au existat in perioada primariei Robu. Doar ca sa vedem pe bune rezultatele a un an si 4 luni de conducere a orasului.
-
corect, problema aditionala e asaltul mediatic care modifica mult realitatea si obiectivitatea, gen toate problemele care au fost si vor exista vreodata trebuie sa le rezolve fritz, altfel e vinovat. nu prea exista si o minima obiectivitate cand comparam si analizam. plus ca exista clar o opozitie si o inertie clara in aparatul administrativ. sunt mult mai multe de zis, daca vrem sa fim corecti. daca vom plange dupa robu tine doar de noi..
“”Pe lângă acești patru membri, din Comisia pentru Bugetul Participativ vor mai face parte alți cinci reprezentați ai aparatului de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara””Deci ca sa inteleg cei 4 fac treaba si cei 5 SUPER SPECIALISTI din primarie urmaresc ce fac cei 4 ??????
Fritz, munteanu, latcau iau banii si fraietii le fac treaba pe gratis