Primăria Timișoara și Casa de Cultură așteaptă proiectele de la asociațiile și fundațiile care au gândit proiecte culturale în ton cu angajamentele din dosarul de candidatură Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii. Finanțarea nerambursabilă este de 3 milioane de lei, iar dosarele pot fi depuse până în 3 august, ora 16. Se cer „proiecte culturale inovative, de maximă anvergură, cu caracter regional, euroregional și internațional”.
„Propunerile de proiecte (format fizic și format electronic CD/ DVD/ stick) se depun la sediul Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, str. Miron Costin, nr.2 și vor avea mențiunea pe plic «Pentru Comisia Timișoara 2021». Rezultatele finale vor fi afișate în 15 august 2020, incluzând perioada de contestații”, transmit reprezentanții primăriei.
Asociațiile și fundațiile trebuie să îndeplinească unele condiții din Legea 350/2015, dar și anumite criterii trecute în dosarul de candidatură: „dimensiunea europeană care evidențiază diversitatea”, „implicarea publicului”, „excelența artistică, interdisciplinitatea și/sau originalitatea”, „cooperarea între instituțiile de cultură publice și artiștii sau grupurile artistice independente”, „concentrarea asupra spațiului public”, „cultura văzută ca motor al dezvoltării și inovării”, „componenta educațională integrată în proiectele TM2021”, „crearea de oportunități, susținere pentru sectorul turistic”, „contribuția la o moștenire de lungă durată”, „fezabilitatea financiară și tehnică”.
„Organizația locală, în coordonare cu partenerii europeni, trebuie să dovedească faptul că dispune de capacitatea de a-și organiza și gestiona propunerile, un factor esențial pentru succesul proiectului Timișoara 2021. Acest criteriu este obligatoriu pentru toate proiectele susținute de TM2021. Acest criteriu va fi evaluat, luându-se în considerare bugetul proiectului (venituri / cheltuieli)”, mai spun cei din primărie.
Detaliile tehnice se găsesc pe site-ul Primăriei Municipiului Timișoara, unde poate fi consultat atât Regulamentul privind regimul finanţărilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activităţi nonprofit culturale/ de tineret de interes local și proiecte culturale reprezentând angajamente din Dosarul de candidatură Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, cât și Dosarul de Candidatură Timișoara 2021.
Trimite articolul
XVom avea sigur alte probleme dacă se continuă tot așa capitala culturală europeană nu va fi una dintre ele!
Adica cu 6 luni înainte de anul 2021 se “așteaptă proiecte”! Pai ce ati facut pâna azi?! La ora actuala (nu tinem seama de Covid) nu numai ca proiectele trebuiau fi deja cunoscute dar era necesar sa si fie gata. Caci mai trebuie timp pentru “rodaj”, mici corectii, etc. Dezastruos! Noroc (poate) ca va vor amâna pe 2023……Concluzie: schimbat imediat TOATA echipa!
Daca va veti uita la lista asa-ziselor proiecte castigatoare, veti vedea ca majoritatea apartin acelorasi nulitati, lingai, care se dau si uneori chiar cred artisti. Bani aruncati pe apa sambetei, cu buna stiinta. Mereu aceeasi laba in cerc la vernisaje, exozitii si evenimente. Persoane abonate la sifonarea banului public. Urmariti rezultatul, veti vedea doar mizerii de doi lei, la propriu. Banul gros le va ramane in buzunar, iar prostii se vor minuna la asa-zisa arta.