Primăria Lugoj a lansat, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), licitația pentru elaborarea unui nou Plan Urbanistic General (PUG). Cel în vigoare este din 1999. Cel nou trebuie să fie complet digital. Firma care va câștiga licitația va avea 20 de luni pentru a realiza cel mai important document urbanistic al celui de-al doilea municipiu din județ.
„Obiectivul general al proiectului constă în sprijinirea procesului de planificare urbană și teritorială bazată pe principiile de dezvoltare durabilă și inteligentă și de spori accesul digital la documentațiile de amenajare a teritoriului și de urbanism. La momentul actual, Planul Urbanistic General al Municipiului Lugoj datează din anul 1999, acesta fiind depășit și nu mai reflectă situația actuală a Municipiului, în prezent fiind finalizată etapa de dezbateri pentru tema noului PUG. De asemenea, nu sunt realizate planuri urbanistice zonale la nivel de municipiu”, se arată în descrierea achiziției.
În urma elaborării, municipiul va avea noi reglementări pe termen mediu și lung. Va fi și delimitat teritoriul, în funcție de anumite criterii: intravilan sau extravilan; zonă de locuit, spații verzi, transporturi, servicii; zonă protejată; zonă de risc; zonă de construit sau cu restricții de construire; suprafață rezervată obiectivelor de utilitate publică.
Procedura de achiziție pentru „servicii de elaborare/actualizare în format GIS a documentelor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană (PUG) la nivelul Municipiului Lugoj” are o valoare estimată de 1,07 milioane de lei, fără TVA – adică aproximativ 1,28 de milioane de lei sau 260.000 de euro, cu TVA.
Ofertele pot fi depuse până la 20 august, ora 15. Pentru acest proiect există finanțare prin PNRR.
Primăria încercase să găsească o firmă care să realizeze documentația și la începutul anului. Licitația fusese lansată pe 9 februarie, dar în mai s-a anunțat că aceasta a fost anulată din lipsă de oferte eligibile. Atunci, erau puși la bătaie puțin peste 770.000 de lei, fără TVA – adică 920.000 de lei sau 185.000 de euro, cu TVA.
„Aceasta procedura a fost anulată automat deoarece la data limită de depunere a ofertelor nici unul din ofertanții înscriși nu a criptat oferta financiara/sau nu a răspuns la toți factorii de evaluare electronici, după caz”, se arată pe SEAP.
Trimite articolul
XProiect gen Manole și Ana, cum au făcut și cu centrul, 8 ani a stat în paragină, și în 2 săptămâni l-au finalizat… campanie. Vai de steaua lor.