Proiectul se află momentan la stadiul de PUD – Plan Urbanistic de Detaliu. Abia a fost demarată Etapa 1 – etapa pregătitoare PUD, de informare și consultare a publicului. Parcarea va fi ridicată pe str. Dr. Iosif Nemoianu nr. 3, iar beneficiarul va fi Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”.
Potrivit documentației, regimul de înălțime este S+P+3E, iar noua parcare va avea regim mixt, adică acolo vor putea parca inclusiv personalul spitalului, cât și aparținătorii, dar și timișorenii care lucrează în zonă.
„Parcarea propusă are un rol esențial, pe de o parte pentru funcționarea mai bună a Spitalului de Copii, incluzând noul corp, pe de altă parte pentru a asigura noi locuri de parcare deschise publicului larg în zona centrală. Noua parcare va avea un regim mixt. Va deservi personalul spitalului și aparținătorii, dar și publicul general. Se intenționează o clădire cu regimul de înălțime S+P+3E, astfel obținându-se un număr de cel puțin 250 de locuri de parcare. Planul Urbanistic de Detaliu este în etapa de informare, iar odată aprobat se vor putea începe procedurile de proiectare pentru parcare în paralel cu desființarea unor anexe fără valoare existente acum pe parcelă”, a explicat viceprimarul Dan Diaconu pentru tion.ro.
Pe terenul de 4.971 mp vizat se află momentan trei corpuri principale de clădire: Ambulatoriul de specialitate al spitalului, cu regim de înălțime D+P+1E+M, farmacia spitalului, cu regim de înălțime P, și casa Ronald McDonald cu spații de cazare pentru copii și părinți, cu regim de înălțime P+2E și o serie de anexe, în regim P.
„La nivelul parcelei se află în curs de autorizare două lucrări. Prima vizează construirea unui corp adițional ambulatoriului, corp care va avea suprafața construită de 36 mp și regim de înălțime P+1E+M. A doua lucrare presupune supraetajarea corpului de clădire cu destinația de spații de cazare, acesta urmând să aibă regimul de înălțime P+3E”, se arată în documentație.
Reprezentanții primăriei și proiectantul SC D-Context Studio SRL îi invită pe timișoreni la consultări. Documentația poate fi analizată la sediul primăriei, camera 213, în perioada 19 martie – 7 aprilie, între orele 8.30-10.30 (marți, miercuri și joi) și între orele 14-16 (marți și joi). Proiectul poate fi consultat pe site-ul primăriei, iar observațiile vor putea fi transmise și pe adresa de e-mail dezvoltareurbana@primariatm.ro, până în 7 aprilie.
Primăria Timișoara mai are în plan și o parcare subterană în Parcul Botanic, pentru Spitalul Municipal, dar și una subterană lângă Muzeul Banatului, în fața Hotel Central, precum și trei parcări etajate în cartiere. S-a discutat și despre parcări subterane în Parcul Civic și sub Bd. I.C. Brătianu. Până acum n-a construit niciuna, dar a desființat sute de locuri de parcare în zona centrală.
Citiți principiile noastre de moderare aici!