La mijlocul lunii martie a anului trecut, reprezentanții primăriei anunțau că se lucrează la un plan urbanistic de detaliu pentru o parcare subterană și supraterană pe str. Dr. Iosif Nemoianu nr. 3, în zona Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”. În 19 martie 2019 abia fusese demarată Etapa 1 – etapa pregătitoare PUD, de informare și consultare a publicului.
A fost nevoie de mai bine de un an pentru realizarea PUD. Reprezentanții PMT anunță acum că planul este gata de aprobare.
„Avem PUD gata de aprobare pentru realizarea acelui parcaj cu două niveluri subterane și trei supraterane, parter + două etaje, la Spitalul de Copii. Avem imaginile, sunt niște randări pe care proiectantul ni le-a predat. În zona centrală știți ce lipsă de parcări avem”, au transmis cei din conducerea Primăriei Timișoara.
De ce a fost nevoie de atâta timp? Ne explică tot cei din primărie. A trebuit să se facă PUD, pentru că nu era prevăzută funcția de parcare pentru zona respectivă.
„A durat mult, pentru că nu am putut trece direct la studiu de fezabilitate cu proiect tehnic și detalii de execuție, ci a trebuit să parcurgem o etapă de elaborare a unui PUD, pentru că nu era prevăzută funcția de parcare pentru zona respectivă. Mă rog, erau și alte rațiuni pentru care trebuia să trecem prin etapa de PUD. Și sus pe acoperiș avem locuri de parcare. Nu vă pot spune cât costă pentru că abia prin studiul de fezabilitate se stabilește prețul plafon cu care se intră după aceea în licitație. Probabil că vom face SF și apoi PT cu execuția la pachet. Mergem cu această formulă care pare că e mai bună. Deci nu facem pachetul SF+PT, ci pachetul este PT + execuție”, au mai explicat reprezentanții PMT.
Revenind la parcare, oficialii instituției de pe C.D. Loga ne spunea încă de acum un an că beneficiarul este Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”. Parcarea ar urma să aibă un regim mixt, adică să fie folosită de personalul spitalului și de aparținători, dar și de timișorenii care au treabă în zona centrală. Sunt estimate 250 de locuri de parcare.
„Odată aprobat planul urbanistic de detaliu, se vor putea începe procedurile de proiectare pentru parcare în paralel cu desființarea unor anexe fără valoare existente acum pe parcelă”, ne spunea anul trecut viceprimarul Dan Diaconu.
Terenul luat în calcul are 4.971 mp, iar pe el se află momentan trei corpuri principale de clădire: Ambulatoriul de specialitate al spitalului, cu regim de înălțime D+P+1E+M, farmacia spitalului, cu regim de înălțime P, și casa Ronald McDonald cu spații de cazare pentru copii și părinți, cu regim de înălțime P+2E și o serie de anexe, în regim P. Planul urbanistic de detaliu a fost realizat de proiectantul SC D-Context Studio SRL.
Se discută de opt ani despre realizarea de mari parcări în zona centrală a Timișoarei, dar municipalitatea n-a reușit până acum să facă vreun pas concret. Mai este în plan și o parcare subterană în Parcul Botanic, pentru Spitalul Municipal.
Articole pe aceeași temă:
Primăria mai desenează o parcare de 3 etaje, lângă Spitalul de Copii. Va avea 250 de locuri
Trimite articolul
XDaca o sa reuseasca cumva, intr-un final, sa construiasca o amarata de parcare supraetajata, o sa se laude Robu de parca ar fi construit piramidele.
Pana atunci, faine randarile.
Apropo, parca promitea Robu metrou in Timisoara. Si ca sa vezi: “Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a anunțat că proiectul rețelei de metrou se află aproape de etapa de execuţie. În prezent acest proiect este în studiul de fezabilitate.”
Acuma sinceri sa fim, Robu si Boc joaca in ligi diferite, Robu ca politician joaca in grupa prescolari. Pe langa metrou parca ne ameninta ca daca nu suntem cuminti ne face sala de sport, stadion nou, bazine de inot si alte grozavii de astea. Din ce inteleg d-ul Robu inca nu s-a dumirit daca e suficent sa vorbesti despre metrou ca sa-l ai sau chiar trebuie facut ceva ptr el.
ma uit la poze si citsc ca vor fi aprox.250 de locuri de parcare acolo. Si vpr fi P + 2 etaje + acoperis, deci i total 4 niveluri de parcare
Impartind 250 la 4 imi da 62,5 (rotunjim la 63) de locuri pe nivel. Ma uit in poza si numar ca. 35 de masini pe nivel umplut la maxin.
Deci jumatate din ce-i promis.
Alta nedumerire o am la cine face intretinerea si cine o plateste. Ca va fi nevoie de curent, corpuri iluminat, de maturat, de trasat liniile, de reparat asfaltul, peretii interiori si exteriori de stingatoare in caz de incendiu, Nu stiu daca are si ventilatie. dar ar trebui sa fie.
Cine le va face, aceste reparatii si cine le va platii! Ce facem cu aia de isi abandoneaza masina acolo sau cu aia de o folosesc ca parcare de smsari (de ex. imi aduc de afara 10 masini si pana le vand le parchez acolo. Sau cu aia de isi depoziteaza acolo cauciucuri, vopsea, bidoane ulei, sau isi fac gard. Cine ma opreste? )
Si va intreb, va fi gratis parcarea? Sau nu.
In ultimii 8 ani a adunat primaria atatea randari (pe banii nostri) ca pe hartie arata Timisoara ca Frankfurt si Las Vegas la un loc.
Amplsasarea unei parcari etajate in zona,este o eroare,dpdv al poluarii zonei si lipsei de spatiu.
Sunt curios cat a costat aceasta reprezentare.. ? La cea din Zona Dacia la cati ani va mai dura pina la faza de proiect ?
Un student la arhitectura o facea intr-o saptamana….pe o lada de bere 🙂
ARARATA CA SI HELICOM DUPA 15 ANI DE RUINA !
Nesimtitul din fruntea primăriei împreună cu clica lui (în special cei de la urbanism) sunt niște nulități. Mie mi-au cerut studiu geo și alte aberații pentru o copertină din lemn, fără fundație. Ce să mai zici?