Vă reamintim că, anterior, administrarea cimitirelor din Timișoara a fost făcută de către operatori privați, însă au existat numeroase nemulțumiri atât din partea municipalității, cât și a cetățenilor cu privire la calitatea serviciilor prestate.
„Instanța a confirmat legalitatea deciziei noastre strategice de a readuce administrarea cimitirelor din mâna unor privați sub umbrela administrației, așa cum este normal. A fost o decizie pe care am luat-o toamna trecută și care s-a lovit de foarte multă rezistență. Tocmai pentru că ani de zile, cimitirele au fost afaceri înfloritoare pentru firme care au profitat de necazul timișorenilor și și-au permis să ofere servicii proaste și cimitire neîngrijite.
Vedem în ultimele luni că Horticultura este un bun administrator, atât pentru cimitirul din Calea Șagului, cât și cel de pe Rusu Șirianu”, a spus, vineri, primarul Dominic Fritz.
Conform reprezentanților Primăriei Timișoara, de la preluarea locațiilor, echipele Horticultura au lucrat intens la curățarea și întreținerea acestora. Astfel, muncitorii au refăcut sistemul electric ce reprezenta un pericol pentru vizitatori, au renovat porțile de intrare, spațiile magazinului și clădirilor administrative din Calea Șagului. Magazinul este acum funcțional și este deschis de luni până vineri între orele 08 – 16.
Cele două capele din Cimitirul Calea Șagului au fost redeschise în urma lucrărilor de renovare realizate și funcționează potrivit orarului cimitirului, între orele 08 – 20.
De asemenea, angajații de la Horticultura au reparat toaletele în Cimitirul Calea Șagului, iar în Rusu Șirianu au început lucrările la rețeaua electrică și urmează să fie renoveze clădirile administrative. Aceștia efectuează periodic lucrări de evacuare deșeuri, curățenie și întretinere spații verzi în zonele comune și pe alei. Doar în primele săptămâni de la preluare, Horticultura a colectat și evacuat 43 de camioane de deșeuri.
Horticultura achită Primăriei Timișoara o redevență anuală de 150.400 de lei. În plus, se obligă să realizeze investiții de 110.000 de lei/an în cele două cimitire.
„Hotărârile care au fost atacate sunt HCL 373/2023 și HCL 409/2023 privind aprobarea modalității de gestiune delegată a serviciului public de prestare de servicii şi activităţi necesare exploatării şi întreţinerii cimitirelor din Calea Şagului și de pe str. Rusu Şirianu către Societatea Horticultura S.A.”, au mai precizat reprezentanții municipalității.
foto: PMT
Trimite articolul
XDar ce bine ne pare ca Primaria a obtinut cele doua cimitire !!!
Chiar era nevoie sa se repare portile si magazinul, daaaa!! Astea sunt importante, desi portile sunt aceleasi !.Da, si la fel cladirile administrative, da !!
Nu zice nimeni ca aleile sunt distruse de ani de zile, daca nu ai grija cazi in cap, te spargi prin betoane si pietre și fiare !
Si deseurile vegetale sunt peste tot. Si deseuri de la lucrari de amenajare sunt peste tot ! Si sticle/peturi goale de bere si alte bauturi alcoolice sunt peste tot ! Și pomi uscati si vegetatie invaziva peste tot !
Da , e frumos si liniste, nimeni nu face mai nimic.
Sunt puse niste bidonuțe colorate și inscripționate cu ce să pui în ele, dar exact ce ai nevoie să pui nu este bidon !! Firesc, nu ?
Așa că… fix ce e nevoie nu există , e perfect, și sunt convins că vor proceda la fel și în continuare. De fapt tot ei au fost și până acum, dar sub alt nume.
Baftă !
Hai Roxana, stim ca poti….