Subprefectul de Timiş a declarat că nu se grăbeşte să arate cu degetul anumite administraţii locale, deoarece cheltuielile pot fi justificate. De exemplu, reprezentanţii Primăriei Timişoara au afirmat că au depăşit la cele două capitole fondurile de anul trecut deoarece chiria sediilor Poliţiei Comunitare a crescut şi, în plus, au preluat în subordine şi toate cabinetele medicale şcolare din oraş. De altfel, a afirmat Marossy, Primăria Timişoara a depăşit valoarea de anul trecut la aceste capitole cu doar 9,38 la sută.
Cea mai mare economie la aceste capitole a făcut-o Consiliul Judeţean Timiş, care, în 2010, a cheltuit cu 19 la sută mai puţin decât în 2009. Economia astfel realizată este de peste 8 milioane de lei.
Pe de altă parte, procentual, cea mai cheltuitoare pare primăria din Fârdea, unde fondurile la aceste două capitole au crescut cu 112 la sută faţă de anul trecut. Însă majoritatea banilor s-au dus pe un proiect de dezvoltare comunală.
Marossy a afirmat că la capitolul bunuri întră tot ce ţine de birotică, în timp ce capitolul servicii include plata companiilor de apă, canal, gaz şi gunoi, inclusiv a firmelor de consultanţă pentru întocmirea de proiecte europene sau proiecte de accesare a fondurilor guvernamentale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!