Primăria Timișoara are un ofertant, după ce la sfârșitul anului 2021 a lansat o licitație pentru elaborarea documentației necesară strategiei de alimentare cu energie termică a orașului. Documentația va include soluții tehnice și economice pentru modernizarea sistemului de încălzire din oraș.
„În cadrul procedurii de atribuire a contractului de achiziție pentru «Servicii de întocmire a Strategiei de alimentare cu energie termică în municipiul Timișoara», Primăria Municipiului Timișoara a primit o ofertă de la ENERGY-SERV București”, transmit reprezentanții primăriei.
Firma ENERGY-SERV SRL oferă servicii suport angajatorilor. Are sediul în București, Sectorul 1. Conform risco.ro, în 2020 a avut o cifră de afaceri de aproximativ 816.284 de lei, cu un profit de 1.380.580 de lei, dar și datorii de aproape 800.000 de lei. În 2020, firma număra cinci angajați.
În luna iunie 2021, Primăria Timișoara a încheiat un contract de „Asistență pentru încălzirea durabilă și eficiență energetică pentru orașul Timișoara” cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, una dintre cele cinci instituții financiare ale Grupului Băncii Mondiale. Colaborarea cu Banca Mondială are la bază dorința municipalității de a întocmi un plan sustenabil pentru societatea de termoficare a Timișoarei, Colterm.
„Serviciul public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat din municipiul Timișoara trebuie menținut și dezvoltat, întrucât acesta poate asigura energie termică pentru sectorul rezidențial/non-rezidențial în condiții de siguranță, eficiență energetică și performanță economică ridicată, având totodată un impact pozitiv asupra protecției și conservării mediului ambiant prin controlul strict al emisiilor poluante.”, au mai transmis reprezentanții PMT.
Ce prevede strategia
Strategia și-a propus îndeplinirea mai multor obiective, printre care: reducerea emisiilor interne de gaze cu efect de seră cu cel puțin 50% până în 2030, comparativ cu 2020; un consum de energie din surse regenerabile de 32% în 2030; îmbunătățirea eficienței energetice cu 32,5% în 2030; îndeplinirea până în 2030 a criteriilor care definesc un „sistem eficient de încălzire centralizată”.
Finanțarea este asigurată prin fonduri din bugetul local, iar valoarea aproximativă a contractului de servicii este de 297.000,00 lei (fără TVA), cu TVA fiind estimate costuri de 353.430,00 lei. Execuția are un termen limită de 90 de zile.
Compania de termoficare a Timișoarei are datorii de peste 400 de milioane de lei. Mai bine de 106 milioane de lei sunt penalități aplicate de Administrația Fondului pentru Mediu, pentru lipsa certificatelor EUA pe anul 2020.
Pe aceeași temă:
Primăria Timișoara dă peste 70.000 de euro pe o strategie de alimentare cu energie termică
Trimite articolul
Xasta e taxa de protectie sau sifonare nerusinata de bani publici?
Sifonari peste sifonari, nimic concret, rezultate zero.
Cifra de afaceri – 816.284 lei , profit – 1.380.580 lei. Probabil ca amercanii se pregatesc sa cumpere licenta unei asemenea afaceri.
Mai sa fie!Deci firma a avut incasari de 800000 lei si profit aproape … dublu?
Ce vrajitorie e la mijloc? Tot asa o sa fie si strategia, buna de nimic doar alti 70000Eur aruncati pe geam!
“… până în 2030”. Sa inteleg ca domnul Fritz se pregateste sa mai castige un mandat ? Daca in 2024 castiga Robu, sper ca vine cu cele “106 milioane penalitati” de acasa, ca sa-si repare greseala fata de orasul asta. Jur ca nu mai stiu cu cine sa votez…
-
@gigel, intotdeauna sunt mai mult de 2 candidati, ai de unde alege.
Castigarea unei primari ca Timisoara presupune costuri ce trebuiesc amortizate si, mai ales, datori ce trebuiesc platite.
Și-au propus să reducă gazele cu efect de seră… Mai bine și-ar propune sa facă căldură în casele oamenilor la un preț decent! Aerieni rău…
citez din articol: “Firma ENERGY-SERV SRL oferă servicii suport angajatorilor”. ce legatura are asta cu “Strategia de alimentare cu energie termică în Municipiul Timișoara”?
Doar 70.000 de Euro. Penibil. Invatati sa furati pentru ca, altfel, va faceti de ras comparativ cu restul clasei politice romanesti si a baietilor “destepti” care functioneaza in regim capusa in tara asta. Chiar e pacat ca sunteti porniti sa stricati bunele traditii cu care ne mandrim de atita timp, pe care le votam cu fiecare ocazie si vis-a-vis de care am reusit sa divizam societatea atit pe bune cat si online.
Strategia lu peste, ce viitor poate avea incalzirea centralizata pe carbune cu pamant care nu arde fara gaz si cu pierderi pe retele de 40%.
ADICA ,BAGAM IN BUZUNAR 70.000 EURO LEGAL ,NIMIC ALTCEVA
“Strategie”…..e clar….70000euro….se duc degeaba
mai bine plateau cu ei din datorii ! Oare nu este nimeni din Primarie si de la Colterm in stare sa-si dea seama ce este de facut ca sa avem un sistem de alimentare cu caldura si apa calda eficient ? Trebuie sa vina altii sa ne spuna pe 70000 de euroi ? La Primarie lucreaza doar casierita ?
Dar oare CURTEA DE CONTURI,DNA ul,PREFECTURA au orbul gainilor
Nu vad ce fac SALTIMBACI astia de USR isti din primarie cu bani
Si nu este un caz singular mai este si Piata Victoriei unde platim de dragul de a plati
Dominic Fritz: consultanta de 200.000 de euro a expertilor de la Banca Mondiala pentru o viitoare strategie la Colterm
Strategia administratiei Fritz pentru alimentarea cu energie termica , la Timisoara. Avem o singura oferta pentru o documentatie de 70.000 de euro
Si voi postaci USR ist nu ii mai tot ridicati in slavi pe incompetenti astia care nici macar scuze nu stiu sa isi ceara pentru TAMPENILE pe care le au facut se ascund pur si simplu
un subiect ca si asta se preteaza la bani europeni ca si painea calda….doar trebuia sa faci dosarul….
sau si mai usor….mergi la oradea si da copy paste la tot ce a facut bolojan acolo…..fara sa iti mai pierzi vremea si banii cu prostii facute de firme de apartament
In anii trecuți s au făcut cercetări in acest sens. Exista un foraj făcut chiar lângă Colterm, insa apa termala de aici are pana la 60 grade, ceea ce este prea puțin , pentru a fi eficientă….
La Oradea apa geotermala are 100-110gr. Și cu toate astea au implementat utilizarea ei doar in cartierul Nuferilor. Costurile de întreținere a instalațiilor ( datorită degradării produsă de săruri și minerale) nu sunt deloc neglijabile..
Așa ca asta e doar o poveste cu apa geotermala la Timisoara, praf in ochi ca se caută soluții alternative și sifonare de bani pe așa zisele studii….