Prefectul spunea în urmă cu o săptămână că Primăria Timișoara nu s-au ocupat de tăierea ierbii din parcuri, deși a somat instituția să ia măsuri.
„Prefectul nu ar trebui să se ocupe de tăierea ierbii din parcuri. […] La începutul lunii mai, am dat termen o lună de zile Primăriei Timișoara pentru tăierea vegetației din parcuri. După șase săptămâni, vedeți la fel de bine ca și mine care este situația”, a explicat Mihai Ritivoiu înainte de a anunța că le cere comisarilor Gărzii de Mediu să controleze parcurile din oraș.
Potrivit surselor Tion, reprezentanții Gărzii de Mediu au efectuat controale în aproximativ zece parcuri din oraș, dar nu au descoperit nereguli. Singurele probleme constatate au fost în Parcul Civic, aflat încă în șantier. Pentru aceste nereguli, ar fi amendat Primăria Timișoara cu 500 de lei. Primăria însă va contesta această sancțiune, întrucât firma care se ocupă de amenajarea Parcului Civic trebuie să se ocupe și de întreținerea sa, astfel că municipalitatea nu poate avea două contracte distincte pentru întreținerea aceluiași parc.
Contactat de reporterii Tion, prefectul județului Timiș Mihai Ritivoiu a spus că așteaptă raportul final al Gărzii de Mediu.
UPDATE. Deși amendată de Garda de Mediu cu 10.000 de lei, Primăria Timișoara nu trebuie să plătească decât 500 de lei
Sancțiunea dată Primăriei Timișoara de comisarii Gărzii de Mediu în urma controlului tematic în parcurile din oraș a fost una maximă, de 10.000 de lei, pentru mizeria descoperită în Parcul Civic.
„Cum rezultă din constatările în teren, la data controlului, cele 2 parcele din Parcul Cetății (Civic) […] nu sunt întreținute: iarba nu este cosită, ambrozia este crescută, coșurile din interiorul parcului sunt pline cu deșeurile menajere rezultate de la populație, din unele coșuri deșeurile sunt revărsate pe aleile pietonale și aleile nu sunt măturate”, au transmis reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu, Comisariatul Județean Timiș.
Cu toate acestea, legea permite contravenientului să plătească, în termen de 15 zile de la înmânarea/comunicarea procesului verbal, doar jumătate din minimul prevăzut de actul normativ – și anume de Legea 24/2007, art. 23, unde este stipulat că valoarea amenzii poate fi cuprinsă între 1.000 și 10.000 de lei. Pe scurt, acest lucru înseamnă că Primăria Timișoara nu are de achitat decât 500 de lei, reprezentând jumătate din minimul de 1.000 de lei.
Pe aceeași temă:
FOTO. Prefectul de Timiș, grădinarul anului. A pus Horticultura la treabă în Parcul Rozelor
Trimite articolul
XDaca nu ar fi de ras, clar ar fi de plans.
rusine garzii de mediu. atata valoreaza risipa banului public si LENEA. 500 de lei. rusine, ca actionati la misto
500 lei? ce gluma buna
Alte publicații scriu că 10.000 lei a fost amenda….
Vai s amar, veniți in parcul de pe strada lacului , o mizerie crunta , nu mai exista pic de gazon , o mizerie de nedescris , praf , gongi …