Reprezentanții Primăriei Timișoara au anunțat în 16 martie că vor să angajeze avocați externi pentru Colterm. Consilierii locali au fost puși atunci să-și dea acordul pentru achiziția de servicii externe, pentru că juriștii primăriei nu făceau față volumului foarte mare de informații.
„În alte primării, la Cluj, în mai multe sectoare la București, chiar recent, se practică asta și noi considerăm că este nevoie de o echipă profesionistă pentru a ne ajuta de a securiza patrimoniul și de a cumva desface acest nod gordian ce este situația la Colterm”, explica primarul Dominic Fritz.
Oferte între 200 și 750 lei/oră
Procedura a fost demarată, iar în 29 aprilie a fost semnat procesul-verbal de declarare a ofertei câștigătoare. Au fost depuse șase, cu prețuri între 200 și 750 de lei/oră, de la Asocierea S.C.P.A. Stănilă și Asociații – S.C.P.A. Maier, Ciucur și Asociații, Schoenherr și Asociații S.C.A., Filip S.C.A., S.C.A. Galu & Asociații, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen S.C.A. și Dentons Europen Zizzi-Caradja și Asociații S.P.R.L.
A câștigat firma „Schoenherr și Asociații S.C.A. ca ofertă câștigătoare pentru această procedură de atribuire, ofertă care a fost clasată pe primul loc în clasamentul rezltat după aplicarea criteriului de atribuire «calitate/preț» și verificarea documentelor suport”, se arată în procesul verbal de declarare a ofertei câștigătoare. În Comisia de evaluare au fost viceprimarul Ruben Lațcău – președinte și administratorul public Matei Creiveanu, directorul de la Economic din PMT Steliana Stanciu cu șefa Biroului Contencios Mihaela Dumitru – membri.
Cine este Schoenherr și Asociații S.C.A.
Schoenherr și Asociații S.C.A. s-a angajat că oferă „asistență, consultanță juridică și reprezentare în fața instanțelor judecătorești” pentru Colterm cu 1.060.500 lei fără TVA, adică peste 1,2 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a peste 250.000 de euro.
Societatea civilă de avocați Schoenherr și Asociații a fost una dintre primele firme de avocatură internațională care a intrat pe piața din România. Potrivit descrierii cabinetului de avocatură, biroul vienez a fost permanent în strânsă legătură cu colaboratorii din București, „pentru a asigura importul de know-how și îmbunătățirea calității serviciilor”. Schoenherr și Asociații are 60 de avocați care acordă asistență juridică clienților în principalele domenii ale dreptului afacerilor, dreptul concurenței, litigii și arbitraj. Potrivit Wikipedia, Schoenherr Rechtsanwälte a fost fondată la Viena în anul 1950 de către Fritz Schoenherr. În anul 1996, Schoenherr Rechtsanwälte a început expansiunea în Europa Centrală și de Est prin deschiderea primului său birou în străinătate – Schoenherr România.
editor Dan Oancia
Pe aceeași temă:
Primăria Timișoara angajează avocați externi pentru Colterm. Fritz: La Cluj și București se practică
Trimite articolul
XLa curve costa ora mai mult…
Atribuțiile primarului DoNimiq au fost transferate consilierilor. Adica externalizate intr-un mod elegant.
Atributiile serviciului juridic transferate unei firme de avocatură din occident. Pe bani multi, aproximativ 22000 de euro pe luna, fie ca au sau nu treaba in instanță.
Ce mai urmează externalizat? Precis toate seviciile din primărie.
Se pune întrebarea, deplin justificată de altfel, nu trebuie dati afara toți cei ale caror atribuții au fost externalizate?
În frunte cu DoNimiq, care incet, incet demostreaza reale calitati de hoț patentat.
Atribuțiile serviciului
-
@asfrs
Au inceput cheltuielile datorate incompetentei si coruptiei administratiei Nicolae Robu…In cele doua mandate (8 ani) peste 1.5 miliarde de lei buget al PMT Lae oRbu nu a facut nimic sa redreseze Colterm. In fiecare an a pompat zeci de milioane sa acopere incompetenta.
Daca s-ar folosi aceiasi juristi bugetarii din PMT angajati de Lae oRbu (care oricum nu au facut nimic) ar costa mult mai mult si ar dura ani de zile deci mai mult de 1 milion. Colterm pierde peste 20 milioane anual! Asa se incearca sa se gaseasca o solutie in timp scurt.
Nu uita ca sunt litigii cu firme cu avocatii “scumpi”… (Eon firma italiana si alte) -
in ultimii 30 ani serviciul juridic a fost facut de bugetari si unde s-a ajuns? toti casca ochii la la rata orara. In ultimii 30 ani cati au fost platiti gras la colterm si au si facut datorii de ZECI de milioane de euro.
-
tot repeti ca un papagal fraza Donimiq poate poate prinde.
-
peronalul juridic din primarie e praf. din cauza lor am stat in instanta 15 ani pentru o proprietate. pt ca nu si-au facut treaba. si totul a fost pe banii mei de doua ori (odata din impozit si a doua oara pentru ca ma platit direct avocatul)
-
Eu nu am spus ca e rau sau ca e bine. Eu am spus ca serviciile care se externalizeaza nu mai justifica plata unor funcționari din primărie, atâta timp cat ei nu sunt performanți. Nu are nicio legătură cu Lae sau cu altcineva.
#lica, #asa, #contribuabili, probabil ca ai scris in numele tuturor celor care l-au votat pe DoNimiq, dar fara ca sa aprofundezi ce am scris eu.
Ai citit primele trei cuvinte si ai sărit ca din baie, ca sa nu te pedepsească stăpânul ca dormi in bocanci in timpul programului.
Si voi sunteti parte al unui serviciu externalizat al Primăriei.-
#asfrs
Acum ne-am lamurit…Acusi apare noua organigrama la PMT…
Esti si tu, ca multi alti in PMT, un TNL-ist angajat de ultracinstitul si ultracorectul N Robu la PMT si esti pe lista unui serviciu externalizat! 🙂 🙂 🙂
-
-
Robu a fost un neghiob, cu asta a fost de acord toata Timisoara. Dar ce fac astia acum acoperiti de termenni ca “meritocratie” “transparenta” “concurs deschis” e ca atribuie toate contractele la pilele lor din usr-plus de la Bucale. Vezi colterm, vezi city-manager, vezi capitala culturala. Sa nu va inchipuiti ca acesti castigatori “meritocratici” n-au venit pe recomandari din partid. Deci tot grosul din bugetul local se va duce catre bucuresteni, nemti, austrieci, clujeni de-acuma. Hai cu colonia!