Municipalitatea timişoreană a încheiat, în vara anului trecut, un nou contract cu Enel Distribuţie Banat, contract negociat de viceprimarul Traian Stoia, în urma căruia s-a obţinut o reducere a facturilor de 20% – 1,8 milioane de euro pe an, declara edilul la vremea respectivă. Autorităţile locale s-au bucurat de micşorarea facturilor, dar au reclamat în continuare calitatea serviciilor oferite.
„Enel a scăzut preţul peste tot pentru că altfel pierdea contractele. A scăzut foarte mult tarifele. Serviciile sunt extrem de proaste. În urmă cu vreo 3 ani, când nu am fost eu primar, era mult mai rău. Asta mi-au spus, că aveau căderi mult mai multe, că pot să-mi arate. Replica mea a fost că nu mă interesează câte căderi de tensiune au fost înainte, mă interesează că acum sunt nepermis de multe. Eu pot înţelege că o dată la un an să apară o problemă… Ei spun că au făcut eforturi de retehnologizare, dar eu nu cred”, reclama primarul Nicolae Robu la finele anului trecut, având în vedere numeroase plângeri primite cu privire la faptul că oraşul rămâne frecvent în beznă.
Oricum, reprezentanţii Primăriei Timişoara au anunţat acum încheierea unui nou contract cu Enel.
„Anul trecut am negociat pentru primărie cu Enel prețul consumului de energie electrică pentru iluminatul public. Am obținut o reducere de 2 milioane de euro. Şi anul acesta (…) am obținut o reducere de peste 1,2 milioane de lei. Contractul a fost încheiat pe o perioadă e un an, a fost semnat deja”, a declarat, vineri, viceprimarul Traian Stoia.
Edilul a afirmat că s-a negociat cu Enel şi mutarea stâlpului de curent amplasat în mijlocul drumului pe strada Gavril Musicescu, în zona Hotelului Arizona.
„Primarul a fost de acord cu negocierea aceasta. Dânsul a mai avut o rugăminte, să fie inclus în acest protocol și mutarea stâlpului care se află în mijlocul străzii Musicescu și în zona Hotelului Arizona, unde trebuia să deviem strada din cauza unui stâlp. Avem promisiuni că în cel mai scurt timp, acel stâlp va fi mutat și cu asta se rezolvă problema privind drumul acesta de pe Musicescu”, a mai declarat Stoia.
În ceea ce priveşte penele de curent, oficialii municipalităţii au primit din nou garanţii, la fel ca şi în vara anului trecut, că se va interveni prompt pentru remedierea problemelor.
„Am avut toată înțelegerea vânzătorului de curent. Ei ne garantează că întreruperile vor fi de scurtă durată. Și anul trecut ne-au zis, dar nu ai ce să le faci, pentru că autoritatea națională care coordonează acest lucru stabilește durată de intervenție. Dacă la nivel central este stabilit că intervenția se face într-o oră, rămâne o oră. Nu avem ce să le facem, pentru că asta este legea… Prin bunăvoința lor se poate scurta intervenția, dar în instanță nu putem rezolva nimic. Noi avem un birou care se ocupă cu chestiile astea, trebuie penalizate. Defecțiunile care depășesc limita stabilită de agenția care coordonează subiectul. Până acum nu știu să se fi dat penalizări, nu e domeniul meu…”, a conchis viceprimarul Traian Stoia.
Oricum, una dintre cele mai comentate ştiri ale zilei este anunţul făcut de grupul italian Enel cu privire la vânzarea operaţiunilor de distribuţie şi vânzare de energie electrică din România, precum şi a celor de producţie din Slovacia.
În România, Enel intenționează să vândă 64,4% din Enel Distribuţie Muntenia şi Enel Energie Muntenia, 51% din Enel Distribuţie Banat, Enel Distribuţie Dobrogea şi Enel Energie, precum şi compania de servicii Enel România.
Articole pe aceeași temă:
Timisoara, de la primul oras cu iluminat electric la penele de curent ale Enel
Primaria Timisoara are un nou contract cu Enel si… promisiuni in privinta penelor de curent!
Citiți principiile noastre de moderare aici!