„Remarcăm o schimbare a climei. Nu ne-am putea mira să vină zăpada în Timișoara în următoarele două săptămâni. Nu putem risca să lăsăm tarifele neactualizate, deși suntem, iată, încă în luna noiembrie. Noi vrem să avem tarifele stabilite, sunt mici ajustări. Știm cu toții că vine iarna, numai că s-ar putea întâmpla să fie zăpadă inclusiv în următoarele săptămâni și nu vrem să fim prinși descoperiți. Noi nu vrem să fim luați prin surprindere”, le-a explicat primarul Timișoarei consilierilor locali.
Aleșii au adoptat, în cea mai recentă ședință a consiliului local, un proiect de hotărâre privind ajustarea anuală a tarifelor la contractele de delegare a gestiunii activității de curățare și transport a zăpezii în capitala Banatului. Nivelul indicelui prețurilor de consum prevăzut în Buletinul Statistic de Prețuri pentru perioada septembrie – august 2015 este 102%, respectiv o rată a inflației de 2%.
Conform contractelor încheiate de primărie cu firmele care se ocupă de deszăpezire, municipalitatea plătește, din 2011 până în 2017, 21,5 milioane de lei pentru curățarea orașului de zăpadă, adică aproximativ 5 milioane de euro. În ultimii trei ani – 2013, 2014 și 2015, deszăpezirea a costat aproape 600.000 de euro, mai exact 2,6 milioane de lei, ne-au transmis reprezentanții Primăriei Timișoara.
Orașul este împărțit în șase sectoare pentru deszăpezire: Retim se ocupă de patru, iar Societatea de Drumuri Municipale de două, la sud de Bega. Sectorul 4 este delimitat de străzile Tudor Vladimirescu, Mihai Viteazu, Piața Bălcescu, Porumbescu, Brâncoveanu, Musicescu, Cercului, iar sectorul 5 de străzile Cercului, Musicescu, Brâncoveanu, Porumbescu, Piața Bălcescu, Mihai Viteazu, Pârvan, Cluj, Arieș, Rebreanu, girație Buziașului, Calea Buziașului.
Retim se ocupă de cea mai mare parte din oraș, majoritatea la nord de Bega.
Sectorul 1 este delimitat de străzile Gării, Republicii, Circumvalațiunii, Calea Aradului, Demetriade, Avram Imbroane, Canal Bega, sectorul 2 de arterele Calea Torontalului, Calea Aradului și Demetriade, iar sectorul 3 de Dunărea, Nera, Circumvalațiunii, Calea Torontalului. Retim mai are în grijă și sectorul 6, delimitat de Calea Buziașului, girație Buziașului, Liviu Rebreanu, Arieș, Cluj, Pârvan, Splaiul Galați, Timocului, Chopin, R. Walter, Canal Bega.
Deși Timișoara are peste 1.200 de străzi, doar 723 dintre ele sunt incluse în contractele pentru deszăpezire. Pe restul nu se poate intra cu utilaje, au motivat reprezentanții primăriei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!