În iulie 2021, echipele Primăriei și ale Poliției Locale au descoperit pe str. Brașov, nr. 3 un șantier pentru care nu exista autorizație de construire. Lucrările ilegale au vizat fațada și acoperișul, unde au fost adăugate elemente de tinichigerie nespecifice clădirii istorice.
Polițiștii locali au aplicat amenda maximă de 10.000 de lei și au cerut ca respectiva clădire istorică să fie adusă la starea inițială până la finalul lunii ianuarie 2022. Deoarece termenul nu a fost respectat, Primăria Timișoara a mers în instanță.
Potrivit celor de la PMT, persoana care a comandat lucrările nu a făcut demersuri pentru a obține autorizația de construire înainte să înceapă șantierul. În schimb, a invocat condițiile epidemiologice ca motiv pentru care a demarat lucrările fără să respecte condițiile cerute prin lege.
Primăria Timișoara a câștigat procesul atât la Judecătoria Timișoara, cât și la Tribunalul Timiș, și așteaptă în acest moment comunicarea sentinței pentru a trece la pașii următori pentru ca imobilul să revină la starea inițială.
„Fiecare nou caz câștigat e o gură de oxigen în lupta pentru protejarea istoriei și a identității noastre de timișoreni. În ultimele decenii, administrația a asistat pasivă la asaltul asupra patrimoniului Timișoarei. Aceste vremuri au trecut. Luăm măsuri în fiecare caz punctual. De aceea am și creat portalul stopabuz, pentru ca timișorenii să ne semnaleze atunci când au informații despre cazuri concrete privind patrimoniul orașului.
E o luptă de durată, dar fiecare nou câștig în instanță ne încurajează că suntem pe drumul corect”, transmite primarul Dominic Fritz.
Cei care au cazuri concrete privind abuzurile cu terenuri și clădiri sunt invitați să completeze formularul de pe stopabuz.primariatm.ro, platforma împotriva „abuzurilor imobiliare”.
Chiar dacă încă de la începutul demersului municipalitatea s-a confruntat cu scandaluri și situații de violență, construcțiile ilegale depistate sau faptele de aceeași natură vor fi rezolvate legal.
Pe aceeași temă:
VIDEO. Construcțiile ilegale de pe strada Cezar, demolate cu scandal
Trimite articolul
XBravo! La cât mai multe reușite de acest gen.
E bine, dar e rușinos că durează atât. O instituție să aplice o amendă, să dea masuri și la ăla să i se fâlfâie și să trebuiască să meargă în instanță, să dureze 2 ani e strigător la cer! Iacătă așa s-a întâmplat și la Crevedia, i-au dat măsură ISU să închidă statia și pe aia i-a durut undeva.
Până când toate instituțiile statului nu vor avea girofare, pistoale și cătușe și dreptul de a le folosi nu se va rezolva nimic in tara asta. Ai primit o măsură cu termen, in cazul asta sa refaci acoperișul sau la Crevedia să închizi statia, se reîntorc agenții la data specificata, nu ai făcut, cătușe și măcar 30 de zile arest standard.
Să vedem atunci când știe că stă 30 zile în închisoare cine își mai dorește să nu respecte măsurile!