Primăria Timișoara (PMT) a câștigat încă un proces, în primă instanță, împotriva reprezentanților societăților SC H-DOC RESORT SRL și SEVEN CLUB MANAGEMENT SRL.
Acestea ocupă un teren, dat în folosință către ELECTROMETAL SA, unde desfășoară activități comerciale fără aviz de funcționare. Terenul are o suprafață de peste 2.000 de mp, fiind situat pe Bd. Vasile Pârvan.
Tribunalul Timiș a considerat neîntemeiate cererile de suspendare formulate de aceste societăți împotriva dispoziției de demolare date de primarul Dominic Fritz.
„Soluția pe scurt: Respinge cererea de suspendare formulată de reclamanta SC H-DOC RESORT SRL în contradictoriu cu pârâții UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ MUNICIPIUL TIMIȘOARA și PRIMARUL MUNICIPIULUI TIMIȘOARA ca fiind neîntemeiată. Respinge cererea intervenție formulată de reclamanta SEVEN CLUB MANAGEMENT SRL în contradictoriu cu pârâții UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ MUNICIPIUL TIMIȘOARA și PRIMARUL MUNICIPIULUI TIMIȘOARA ca fiind neîntemeiată. Respinge cererea reclamantei și a intervenientei privind cheltuielile de judecată. Cu drept de a formula recurs în termen de 5 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Timiș”, se arată în decizia instanței.
Dispoziția emisă de primarul municipiului Timișoara vizează desființarea lucrărilor executate nelegal, fără autorizație de construire obținută în prealabil, dar și construcțiile al căror regim juridic nu a fost stabilit printr-o hotărâre judecătorească.
Vă reamintim, în acest an, la finalul lunii aprilie, primarul Timișoarei transmitea că a emis mai multe dispoziții pentru demolarea tuturor clădirilor care ocupă ilegal domeniul public. Mai multe detalii, AICI.
Edilul a menționat atunci că se așteaptă ca cei care au ocupat ilegal domeniul public în ultimii zeci de ani să conteste în instanță dispozițiile, însă a adăugat că nu își face „griji unde va duce această luptă”, legea fiind clară în astfel de situații.
Cele șapte locații vizate sunt Terasa Boss, restaurantul Gatsby, fosta bază sportivă Electrometal, ștrandul termal ZHH, terasa și ștrandul No Name, ștrandul Lemon și Heaven.
Recent, Primăria Timișoara a mai câștigat în primă instanță un proces împotriva reprezentanților Terasei Boss. La rândul ei, aceasta ocupă o suprafață de 6.425 mp, cu o valoare estimată este de 2,6 milioane euro.
Aici există o clădire a orașului care nu este intabulată, în jurul căreia au fost ridicate construcții noi fără contract de concesiune, fără autorizație de construire, iar activitatea desfășurată aici este realizată fără autorizație de funcționare ori autorizație ISU.
A urmat o victorie și împotriva celor de la No Name, care ocupă un teren de 6.552 mp aparținând domeniului public, cu o valoare estimată de 2,6 milioane de euro.
Pe terenurile ocupate abuziv, Primăria Municipiului Timișoara are în plan amenajarea unui Coridor de Agrement Urban Bega, cu zone verzi, terenuri de sport și zone de relaxare.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XFritz, si nimic mai mult.
Cum se explica ca pana acum nimeni nu a facut nimic? Robulache ultracinstitul nu stia?
-
E simplu. Hotii lui Robu trebuie sa faca loc hotilor lui Fritz.
-
Vine Fritz ultracorectul si le da la ai lui. Tu nu vezi ca Timisoara este condusa doar de ultracorecti si ultracinstiti, dar in spatele lor toti fura ? Unde este PRIMARIA DE STICLA a lui Fritz ?
Langa danga, danga langa,
Suna-n asfintit talanga,
Si de la pasuna iaca,
Tacticoasa, vine vaca.
Pana una alta primaria ar putea sa monteze pe domeniul public, la 5 cm de intrarea fiecareia dintre constructiile ilegale sau ocupate ilegal care mai functioneaza cate un panou metalic ~ 2m/0.3m la 1m inaltime cu inscriptia
“Acest teren va putea fi concesionat dupa obtinerea unei hotarari definitive si irevocabile in instanta. Urmariti siteul Primariei Timisoara pentru a vedea cand apare anuntul! Vom oferi conditii avantajoase!
Momentan contine o Constructie amplasata ilegal sau/si este ocupat ilegal (Dosar nr. 0000)”, sigla Primariei si numarul autorizatiei de amplasare a panoului. Pracrtic cate o bariera fixa lata cat poarta, iar zona in care este sa fie patrulata mai des de politia locala. Sa vedem apoi cine va face puscarie pentru distrugere de panouri sau garduri.
Banuiesc ca Primaria are voie sa-si autorizeze si sa construiasca panouri pe domeniul public ca sa-si faca publicitate. Probabil va trebui modificata hotararea de consiliu care reglementeaza publicitatea stradala ca sa permita un asemenea amplasament (in fata portii in proprietate) si format.
Foarte bine! Macar se face ceva…. Daca cineva isi inchidea un balcon ii trebuia autorizatie, dar altii pot folosi hectarele noastre ale tuturor, abuziv pentru a obtine venituri.
Pontoanele …si statile de vaporeto nu au autorizati ….asta chiar nu stia Fritz
-
Stie, dar sunt ai lui de la USR. De aia nu se atinge.
-
Serios ? Pontoanele nu s-au făcut pe vremea lui Robu? Și ce activitate e pe pontoane ?! Comentarii de dragul de a scrie ceva, cu sau fără rost.
-
Si daca sunt ilegale , de ce nu demoleaza si pontoanele ? Poti sa ne explici, sau doar cometezi de dragul de a comenta ?
-
Pai daca le demoleaza ai mai avea transport pe Bega? Asta pe de o parte. Pe de alta parte, de unde stie Jean ca n-au autorizatie de constructie? Ti-ai pus intrebarea asta, sau tu nu gandesti, “decat” scrii?
-
-
-
cum mor de ciuda toti PSDistii , AURistii si PNListii ca administratia Fritz chiar reuseste sa faca ceva ce nu s-a facut in ultimii 30 de ani :)))) … e tare comic ..
Speram sa se planteze si copaci pentru umbra,in caz contrar pe timp de vara nu va fi frecventat acel coridor.