La Generală 30 trebuie finalizate cele două clădiri noi, precum și reabilitarea termică a școlii existente, construcția pasarelelor care vor conecta clădirile respective și amenajarea curții.
„Continuăm construcția noilor clădiri de la Școala Gimnazială 30. Elevii nu trebuie să învețe înghesuiți în Timișoara, iar investițiile în educație rămân o prioritate pentru noi, atât pentru reabilitarea spațiilor existente, cât și pentru spații noi, moderne, pentru cei mici. A fost nevoie să luăm decizii dificile, din cauza unei firme căreia nu i-a păsat nici de copiii care ajung la școală și văd un șantier gol, nici de părinți, nici de profesori.
Am făcut pașii necesari pentru a continua proiectul cu altă firmă și căutăm constructori serioși, profesioniști”, a transmis, miercuri, viceprimarul Ruben Lațcău.
Firma T.T.&CO SOLARIA GRUP a demarat lucrările, însă municipalitatea i-a reziliat contractul din cauza unor mari întârzieri.
Astfel, din cauza întârzierilor majore, clădirile noi (corpurile D și E) au fost ridicate până la nivel de finisaj, iar cea existentă a fost termoizolată parțial. Investiția municipalității a ajuns la un procent de realizare de 70% în aprilie 2024. Firmei de construcții i s-au aplicat penalități de 2,7 milioane de lei, precum și interzicerea de a participa la orice licitație pentru lucrări publice pe o perioadă de trei ani.
Noul constructor va trebui să execute două pasarele metalice exterioare, conform documentațiilor tehnice aprobate de municipalitate. De asemenea, la acoperișul clădirii existente se vor realiza lucrări de refacere, inclusiv a hidroizolației. Acesta va termina instalațiile sanitare și de hidranți, iar clădirile vor fi conectate la rețelele exterioare de apă, canalizare, termoficare și electricitate.
Totodată, corpurile D și E vor beneficia și de lucrări de hidroizolație și finisaje interioare. După finalizarea acestor lucrări, Primăria Timișoara va întocmi documentațiile necesare pentru obținerea autorizațiilor necesare funcționării și a certificatului de performanță energetică.
Licitația pentru restul lucrărilor care mai trebuie efectuate, precum și redactarea proiectului „as-built” este deschisă până în 30 ianuarie 2025 și poate fi vizualizată în SEAP – Sistemul Electronic de Achiziții Publice.
Valoarea noului contract se ridică la aproximativ 13,1 milioane lei (TVA inclus), iar câștigătoare va fi desemnată firma cu cea mai bună ofertă calitate-preț.
Citiți principiile noastre de moderare aici!