Primăria Timișoara (PMT) caută o firmă care să se ocupe de serviciile de proiectare pentru transformarea Pădurii Verzi în parc. Valoarea estimată a contractului este de 178.500 de lei cu TVA inclus, puțin peste 36.000 de euro. Firmele interesate își pot depune ofertele în SEAP până vineri, 31 martie.
Vă reamintim, în septembrie 2020, Guvernul României a reușit să transfere prin Hotărârea de Guvern nr. 790 aproape 520 de hectare – ce alcătuiesc Pădurea Verde așa cum este cunoscută de timișoreni – din domeniul public al statului și din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al Primăriei Timișoara. În toamna anului trecut, PMT a primit undă verde de la Ministerul Mediului pentru transformarea Pădurii Verzi în Pădure Parc.
Pădurea Verde se află în partea de nord-est a Timișoarei și se întinde pe o suprafață de 724 de hectare. În momentul de față, nu este deschisă publicului, însă prin amenajarea ei ca parc se dorește atragerea vizitatorilor într-un spațiu generos pentru relaxare în aer liber.
„Proiectul de amenajare va aduce și alte beneficii: creșterea suprafeței de spațiu verde amenajat în zona urbană, conservarea biodiversității locale, educația ecologică a publicului și, nu în ultimul rând, îmbunătățirea sănătății cetățenilor și dezvoltarea infrastructurii de agrement și recreere, încurajând petrecerea timpului liber în natură.
Intervențiile preconizate vor trebui să fie minim invazive, iar materialele vor fi ecologice. Se vor avea în vedere: conservarea biodiversității și restaurarea ecologică, ameliorarea climatică în mediul urban și accesibilitatea pentru toate grupele de vârstă”, transmit cei de la PMT.
Potrivit primelor planuri, pădurea-parc va avea alei din materiale ecologice, cu lățimea de maxim doi metri, piste pentru bicicliști, bănci, iluminat, puncte de informare, toalete ecologice, chioșcuri și platforme de relaxare. Traficul va fi nemotorizat, cu trasee velo și pietonale.
Pe aceeași temă:
Timișoara a primit în sfârșit Pădurea Verde de la Guvernul României. În 5 ani se face pădure-parc
Trimite articolul
XSper sa valorifice si balta de pe macinului, care momentan este împrejmuita de deșeuri. Mai este o casa în vecinătatea grădinii zoologice ce ar putea fi transformata într-un fel de han rustic cu terasa pe timpul verii.
Fereasca D-zeu! Sa ramana asa cum e, ca e bine!
Cine stie ce tampenii ascunde proiectul asta, care o sa duca de fapt la distrugerea padurii!
Superb, abea așteaptă smecherii să-și împartă pe acolo teren și masă lemnoasă. Mulți vor avea conturile mai pline după aceasta presupusă amenajare. Sa nu uităm că autoritățile locale de administrare nu sunt în stare să amenajeze grădina zoologica de ani de zile dar acum vor proiecte de a amenaja întreaga pădure :)))
La fel au făcut și în Parcul Rozelor, Copiilor, plus tot felul de construcții și pavilioane hidoase. Start la SIFONAT banii pe PROIECTE hidoase dar grandioase
Omoara si padurea.astia sunt bolnavi cu constructiile si investitiile grele………o sa cada friti pentru astea
-
Totul o smecherie! A mai ramas o padure neatinsa, hai sa o distrugem si pe asta!!!
-
724 hectare.
-
cresterea suprafetei de spatiu verde amenajat parca nu asa se face, dar na, tre sa aratam la oiropa ca respectam normative. Cam asa a “gandit” si Robu.
Minim invaziv? poate, desi ma indoiesc. Pentru piste de biciclete ce se pune pe jos? Ceva asfalt “minim invaziv”? In jermanika am vazut asfalt normal, de ala invaziv, asa-i frigz? speram ca la asta sa NU iei exemplu de-acas’
Dar si asa, sa presupunem ca se amenajeaza in genul parcului dendrologic de la bazos, va fi minim invaziv pana invadeaza unii, sa vezi atunci relaxare de chestii “uitate” in urma, ba chiar aruncate prin boscheti, sa para cürat pe alee.
Eh, vedem ce iasă(👮iese?😂)
Ar fi faine macar: un restaurant cu lautari, trasee de paintball, niste alei asfaltate si dat bine cu ierbicid, sa nu se urce iarba pe piste/alei. Eventual eradicat tot frunzarisul, ca si-asa ne-am umplut de alergii.
-
Sper sa fi ironic….
Si asa au rezolvat din pix lipsa spatiului verde in oras.
-
pai sa faci un PUG prin care sa rezolvi treaba e mai greu, plus ca deranjeaza diverse interese imobiliare. Intai ocupam tot spatiul existent pe baza de puz uri sau mai nou “Master planuri” 😂🤣😂, dup-aia mai vedem!
Adevarul e ca daca fac parc acolo, o sa creasca maxim calitatea aerului in oras, nu-mi dau seama exact cum, dar sigur asa e! Si ue va bifa ca da, ui’ cat spatiu verde este, bravo!🤣🤣🤣 mai lipsea sa fim noi in loc de bucüresti, suceava sau cluj sa ne batem pentru prostia aia cu orasul neutru climatic pana in 2030, ca aia era mai greu de facut din pix, da’ frigz-partidu verzilor-misiune speciala sigur ar fi marshat la ideea creatza cu toate fortele motivand ue&sh.t .#🤪
50 €uro per hectar 10.000 de mp proiectarea??? Suma este derizorie, cautati in acest caz proiectanti la Ghena de gunoi
-
la așa preț, așa proiectant o să aibe… vin ceva firme din Iași, Bacău habar nu au ce trebuie făcut, trântesc niște soluții derizorii și gata proeictul…
puteau sa puna la bataie si 36 de miliarde de euro doar pentru ca nu ii spanzura nimeni
la gara de est au facut padure urbana din bete pe un maidan de 10 metri patrati in loc sa ii spuna parc iar la padurea verde o sa transforme hectare de pomi in parc. greu de inteles useristii astia…