Astfel, în perioada 19-24 mai, se va desfășura o acțiune de dezinsecţie aeriană, dimineața de la răsăritul soarelui și până la ora 10, iar seara după ora 17 până la asfințit.
Stropirea contra țânțarilor și muștelor din avion continuă, apoi, în perioada 25-31 mai, între orele 21-06, cu tratamente terestre de dezinsecţie.
Firma care are contract cu municipalitatea, Coral Impex SRL, a anunțat că va folosi substanțe avizate de către Ministerul Sănătăţii.
Personalul implicat în dezinsecție este calificat şi autorizat în conformitate cu legislaţia în vigoare, fiind dotat cu echipament de protecţie corespunzător.
„Rugăm cetăţenii să evite să treacă sau să stea în zona de acţiune a utilajelor, în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor şi larvelor acestora pentru a evita eventualele incidente neplăcute.
Crescătorii de albine sunt rugaţi ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire. În caz contrar Primăria Municipiului Timişoara şi SC Coral Impex sunt absolvite de orice responsabilitate”, au transmis reprezentanții Primăriei Timișoara.
Aceștia mai precizează că sunt prevăzute amenzi de la 500 de lei la 1.000 de lei pentru persoanele fizice şi între 1.000 de lei – 2.500 de lei pentru persoanele juridice în situația neefectuării lucrărilor de deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de şoareci, şobolani sau ţânţari, muşte, gândaci în spaţiile proprii.
În cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, perioada de desfășurare a dezinsecției va fi extinsă.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XAltii se lupta razboaie adevarate si pe noi, an de an, ne bat tantarii. Can asta e nivelul.