Reprezentanții Primăriei Timișoara susțin că activitățile de „colectare, transport și depozitare a deșeurilor vegetale abandonate pe domeniul public al municipiului Timișoara se află permanent în centrul preocupărilor administrației locale”.
„De aceea, în următoarele zile, operatorul de servicii publice de salubrizare Brantner Servicii Ecologice va demara o acțiune amplă de măturat stradal, colectare și transport al frunzelor de pe domeniul public, cu preponderență pe străzile cu depuneri consistente de frunze”, transmite Serviciul Comunicare al PMT.
Atenție! Și asociațiile de proprietari, dar și firmele și instituțiile publice, inclusiv instituțiile de învățământ, trebuie să contribuie, conform legii, la realizarea curățeniei în oraș. Conform HCL 371/2007, responsabilitatea curățării spațiilor verzi aferente imobilelor de locuit, aleilor și a locurilor de parcare folosite de locatari sau a trotuarelor le revine asociațiilor de proprietari. În astfel de situații amenzile sunt cuprinse între 500 și 2.500 de lei, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice.
Timișorenii care vor să scape de deșeurile vegetale trebuie să sune la numărul 0724.865.464, la Transclean, societatea cu care primăria are contract pentru colectarea acestui tip de deșeuri.
Arderea gunoaielor, strict interzisă
Mare grijă însă! Este interzisă incendierea vegetației și a deșeurilor de orice fel în curți, pe străzi sau în alte locuri.
„Încălcarea obligației proprietarilor și deținătorilor de terenuri de a nu arde miriștile, stuful, tufărișurile sau vegetația ierboasă, fără acceptul autorității competente pentru protecția mediului și fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei pentru persoane fizice și de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru persoane juridice.
Pentru creșterea calității vieții într-un oraș mai curat, invităm cetățenii orașului, instituțiile publice, agenții economici și celelalte persoane juridice să ia măsuri pentru întreținerea curățeniei și să nu ardă deșeuri vegetale sau menajere”, mai anunță PMT.
editor Dan Oancia
Trimite articolul
XSe propaga de ani de zile o minciuna (si ziaristii pun botul) cum ca locatarii trebuie sa faca curat pe terenul municipalitatii (alei, trotuare, etc.) ca de nu, vor fi amendati. Care este baza juridica pe care cineva poate fi amendat pentru nefacutul de curatenie pe un spatiu ce nu e al lui? HCL-ul nu este deasupra legii sau constitutiei!!!
-
Adevarul e ca nimeni nu face curat in jurul blocului. Toti s-au invatat putori si trebuie sa vina primaria sa le faca curat la scara.
-
În toate tarile Europene civilizate e asa troll sovietic care ești… Proprietarii blocurilor și caselor sunt responsabile de curățenia și îngrijirea spatiilor afiacente
Frunzele deja sunt putrede ….TRANSCLEAN ARE 5 masini cu care transporta deci nu se va ridica de peste tot ca nu au cum cu 5 masini
1. La mine pe strada a fost marti o masina de la Retim care a strans si sacii cu frunze adunate de locatari, dar si deseurile de alta natura, aruncate aiurea pe strada.
2. Mi se pare absurd sa existe obligatia de a aduna frunzele de pe spatiile verzi, care nu iti apartin, dar sa plantezi o floare sa nu ai voie. Apoi ti se spune ca localnicii sunt puturosi.`
3. Locurile de parcare publice…pai sa vad cine va curata un loc de parcare pentru care va plati asa cum s-a hotarat, dar nu ii va asigurat. Pe care il cureti?
Pe strada ION CREANGA e totul VARZA , LA NOI CAND VENITI ???