Edilul a transmis că adăposturile civile nu au reprezentat o prioritate pentru administrațiile precedente, pentru că nu aduceau capital politic.
„Câți dintre noi ne-am gândit la siguranța cetățenilor în situațiile speciale? E o întrebare retorică pe care, înainte de toate, mi-o adresez atât mie, apoi și celorlalți colegi și nu doar prin prisma războiului din Ucraina.
Ce a făcut Municipiul Timișoara pentru a amplifica spiritul civic și de întrajutorare între cetățeni? Deși, în timp, Timișoara a trecut prin situații excepționale, de ce nimeni nu a văzut importanța acestor adăposturi civile? Dar… ce a fost a fost, important este ce facem de acum încolo!”, a transmis viceprimarul orașului.
Cosmin Tabără a mai precizat că imediat ce Primăria Municipiului Timișoara a semnat contractul cu o societate comercială specializată în cadastrare, a solicitat ca în 46 de adăposturi civile să se desfășoare măsurători topografice, iar în acest moment toate acestea se află în curs de intabulare.
„Asta ne permite să facem primul pas spre a investi în recondiționarea lor. La finele anului trecut, am prevăzut o sumă în buget special pentru asta”, a mai precizat Tabără.
Conform viceprimarului, situația juridică a celorlalte 40 de adăposturi este mai complicată pentru că au fost introduse în părțile comune ale imobilelor care le dețin. Este o problemă rezolvabilă, dar care necesită timp.
„Noi, cei care vremelnic administrăm Timișoara, avem obligația să privim lucrurile la modul realist pentru că dezastrele nu pot fi prevăzute, dar putem să fim pregătiți pentru a le gestiona”, a conchis edilul.
Vă reamintim că, în luna februarie, la doar o zi după ce Rusia a început invazia militară asupra Ucrainei, la Timișoara a început inventarierea și verificarea tuturor adăposturilor de protecție civilă din oraș.
Pe aceeași temă:
Continuă verificarea adăposturilor publice de protecție civilă din Timișoara – Tion
Trimite articolul
XMai bine mai tarziu decat niciodata. Spor la munca!