„În data de 06 aprilie 2022, începând cu orele 09:00 (cca 3 ore 30 min), se va desfășura o SESIUNE DESCHISĂ PUBLICULUI PE TEMA REABILITĂRII ENERGETICE A CLĂDIRILOR”, anunță Ella Șipețan, manager de proiect.
Astfel, cei interesați de subiect pot lua parte la discuții online, prin platforma ZOOM. Întrebările sunt așteptate strict pe subiectul care alcătuiește motivul întâlnirii.
La masa rotundă se vor așeza reprezentanții aparatului de specialitate al primăriei și colaboratorii, adică „experți tehnici direct implicați, specialiști de profil, agenți financiari și reprezentanți ai asociațiilor de locatari din Municipiul Timișoara”.
Despre ce se va discuta
• Soluții pentru eficientizare energetică în clădirile rezidențiale;
• Operaționalizarea unor structuri de tip ghișeu unic – „One-Stop-Shop”.
Cei interesați sunt așteptați până pe 5 aprilie să se înscrie la adresa ella.sipetan@primariatm.ro sau victor.birda@primariatm.ro.
„Rugăm să ne transmiteți: datele de contact (NUME, PRENUME, reprezentând PERSOANA FIZICĂ / JURIDICĂ, TELEFON MOBIL și EMAIL, datele de contact ale firmei pe care o reprezentați – dacă e cazul) și faptul că sunteți de acord să completați formularul GDPR ce va fi transmis. Aceste date sunt cu caracter confidențial, fiind etape necesare și obligatorii pentru a se transmite link-ul pentru participarea pe platforma ZOOM”, se transmite în cadrul comunicatului.
Trimite articolul
XNu cunosc tinta reala a demersului privind reabilitarea termica, dar anii anteriori, au aratat ca actiunea a fost una “exclusivista”, in sensul ca se adresa doar categoriilor de cladiri, construite in perioada comunista si care n-ar avea nevoie de interventii la partea de structura de rezistenta sau fundatie.
Revenind la tinta Timisoara Culturala 2020, …, poate ar trebui reevaluat impactul programului si asupra sitului istoric, unde fatadele cladirilor au inceput a fi reabilitate, dar in cele mai multe cazuri fara schimbarea ferestrelor, fara izolarea termica a podurilor acestora, ceea ce in fapt aduca a potemkinism local, de care beneficiaza estetic doar orasul, dar prea putin pragmatic privind reabilitarea in integrum pentru conservarea patrimoniului, cat si pentru cresterea reala si unitara a calitatii vietii in oras.