Marți, 05 aprilie, judecătorii Curții de Apel Timișoara au dat decizia definitivă că formarea comisiilor Paritară și de Disciplină din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara este legală. Astfel, procesul intentat de Sindicatul Liber al Salariaților din Primăria Timișoara și reclamanții Mirela Toc, Chiș Culiță și Vasile Florin Cioca a ajuns la final.
„Magistrații Curții de Apel au respins recursul formulat de reclamanți, dând dreptate Primăriei Municipiului Timișoara și considerând că cele două comisii au fost legal constituite”, declară reprezentanții PMT.
Mai mult, reprezentanții primăriei amintesc de motivarea primei instanțe în dosarul cu suspendarea executării dispozițiilor de constituire a Comisiei de Disciplină și a Comisiei Paritare de la Primăria Timișoara.
„În motivarea primei instanțe se arată că nu se susțin acuzațiile sindicatului cu privire la formarea celor două comisii, precum și afirmațiile privind reprezentativitatea acestuia la nivelul instituției”, se transmite în comunicat.
Decizia de marți a Curții de Apel Timișoara este definitivă.
Cu toate acestea, juristul Tiberiu Negrei, președintele Sindicatului Liber al Salariaților din Primăria Timișoara spune că procedurile legale nu sunt epuizate. Deși demersul suspendării actului administrativ a fost blocat, mai rămâne opțiunea înregistrării la Tribunalul Timiș a unei acțiuni de anulare a dispozițiilor date de primarul Dominic Fritz.
„Analizăm cu avocatul posibilitatea formulării unei acțiuni cu privire la ANULAREA dispozițiilor de constituire a celor două comisii de la Primăria Timișoara”, declară Negrei, pentru tion.ro.
Trimite articolul
XAcum e clar cine il tine in brate pe individul zis primar…
-
Te referi la justiție? Și asta e un lucru rău?
-
Mie nu imi e clar. Cine il tine in brate?
-
Cine?
-
Esti si tu unul dintre cei angajati pe pile in primarie? Incepe sa-ti tremure scaunul?
Sindicatul ar trebui sa breveteze adezivul cu care reusesc sa se lipeasca de scaunele din primarie. E fenomenal, pur si simplu!
Sindicatul Liber al Salariaților din Primăria Timișoara:
– numar de membri = nu se stie exact, se zvoneste ca 100. Sigur nu multi, de vreme ce sedintele se tin intr-o camera din subsolul Primariei.
– Venit 2020: 1.657.500 Lei
– Cheltuieli 2020: 655.652 Lei
– Profit 2020: 1.001.848 Lei
Sef de sindicat: Tiberiu Negrei, jurist
Cateva observatii:
– in timpul domniei lui Robu marele jurist sindicalist pierdea proces dupa proces, de la cel cu fratii Cristescu la cauze mai simple, si nu era in stare sa intabuleze proprietatile Primariei. Cu Fritz primar, juristul Negrei castiga cateva procese impotriva Primariei si a Consiliului Local.
– Din cei mai bine de 700 de angajati ai PMT doar aprox. 100 sunt membri de sindicat. Asta inseamna ca fiecare cotizeaza 1.400 lei/luna la sindicat. Cotizatia vine in principal din 3,5% din impozitul pe venit al membrilor, redirectionat de statul roman catre sindicat. Cu alte cuvinte tot romanul contribuie la asta, sindicalist sau nu. Si eu, si oricine citeste aceste randuri contribuie la sabotarea orasului cu sume semnificative. Cu banii astia se puteau face alte lucruri, chiar citesc ca 531 lampi cu LEDuri vor ilumina bulevardele orasului, vor costa 1 milion lei.
– o semnificativa sursa de venit sunt si cele 10 apartamente pe care le au la Mamaia, “Sunny Lake Apartments”.
-
zici ca nu e ok sa aiba fiecare posibilitatea sa decida unde sa mearga 3.5% din impozitul pe venitul lui? crezi ca la ong-uri e altfel decat la sindicate? cat despre faptul ca 3.5% din impozitul care e 10% ar insemna 1400 lei lunar de la fiecare, parca nu cred ca sunt salarii de sute de mii ron, cred ca ai pus vreo trei zerouri in plus si de fapt rezulta poate vreo 14 ron lunar. Iar faptul ca vecinul are o capra care-i da lapte ori nu stiu ce apartamente la mare, bravo lui, ce treaba am eu cu ce are el si nu am eu, intelegi?
-
Se pare ca esti pe “de langa” problema. ONG-urile construiesc spitale (in locul statului roman), ingrijesc persoane cu handicap, au grija de copiii cu dizabilitati (tot in locul statului roman). Iar privitor la apartamentele la mare (sa nu ne mai referim si la cabana de la Muntele Mic), de unde oare bani sa le si intretii, in perioadele extrasezoniere?
-
ong-urile de azi, sau cum sa-i faci de bani pe naivi, sa ceri si de la guvern ca de, utilitate publica cica, si apoi sa-ti dai singur salariu si mai ales sa dai bani catre cine trebuie pe contracte fara licitatii. A face un spital costa mai putin decat salariile personalului pe maxim 2 ani(si cam care personal, ca nu prea mai e). Nu constructia unei cladiri si nici macar dotarea nu sunt problema, ci cat costa ulterior atat pentru salarii cat si pentru medicamente, mancarea pacientilor, intretinere etc. Dar naivii pot sa viseze frumos in continuare, iar oengistii sa faca propaganda.
-
si vad ca au umplut oengeurile tara de spitale, nu mai am lod de ele, dar ia zi-mi un singur oengeu care a fost de acord cu transparentizarea veniturilor si cheltuielilor lor. Unul .Nu? pai de aia nici nu a trecut legea de vot in parlament, prea multi se folosesc de banii naivilor.
Cat despre sindicate, intai sa stii ce rol au, unde au aparut si cand, cum e in alte tari de ex geeermaaaniaaaa, fraaaantzzaaa, sa ai idee macar de codul muncii si apoi poti sa vorbesti in cunostinta de cauza. Din banii lor, sindicatele fac ce vor, nu vad de ce ii chinuie grija pe unii de capra vecinului. Pace tie daca esti doar naiv, si nu cumva un oengist.
-
-
1.657.500 impartit la 100 membri impartit la 12 luni = 1381 lei/luna. Intelegi?
-
Inteleg matematica elementara, desigur, nu inteleg de ce ar fi rezultatul ala cei 3.5% din cei 10% din salariu.
“inseamna ca fiecare cotizeaza 1.400 lei/luna la sindicat. Cotizatia vine in principal din 3,5% din impozitul pe venit al membrilor, redirectionat de statul roman catre sindicat.” Ei,treaba asta nu are cum sa fie asa decat daca salariile sunt mai mult decat astronomice…Intelegi? 🙂
-
Daca te uiti, membrii sindicatului sunt aproape exclusiv cei de pe pozitii mai rasarite din vremea lu’ Robu. Aia e foarte probabil sa aibe lefuri mari (sau sa fi avut).
-
-
-