„La P.P. 19 s-a terminat negocierea cu actualul proprietar şi se va încheia un contract de închiriere pe un an de zile, cu posibilitatea de prelungire”, a spus inspectorul şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Timiş Francisc Halasz. Municipalitatea va plăti lunar 4.100 de euro chirie pentru aceast imobil.
Problema spaţiului este soluţionată şi pentru Colegiului Naţional Bănăţean şi pentru Liceului Teoretic „Dositei Obradovici” care funcţionau de la sfârşitul anului 2010 fără contract de închiriere. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar spun că aceste chirii sunt plătite la zi.
În ceea ce priveşte situaţia Liceului de Arte din Timişoara, care trebuie să părăsească imobilul retrocedat din zona centrală a oraşului şi să se mute în clădirea de pe bulevardul Liviu Rebreanu, reprezentanţii inspectoratului spun că în noua clădire vor demara lucrările de renovare pentru a fi gata până ce va începe noul an şcolar.
Municipalitatea plăteşte pentru toate clădirile retrocedate unde îşi desfăşoară activitatea elevi sau preşcolari 750.000 de euro anual. Reprezentanţii primăriei nu au achitat însă întreaga suma pentru că, în cazul Liceului de Arte din Timişoara, chiria lunară de 31.000 de euro nu a mai fost plătită de la începutul anului 2010.
Primaria Timisoara va controla chiriile din scoli
Citiți principiile noastre de moderare aici!