Oferta câștigătoare va fi determinată pe baza celui mai bun raport calitate-preț.
„Am început să avem grijă de spațiul verde al orașului, am avut training-uri împreună cu specialiști în peisagistică și prin acest registru vom dispune de un instrument digital, care să reflecte realitatea din teren: cât spațiu verde avem și în ce condiție se află.
Mai mult decât atât, fiecare arbore, arbust, gard viu va fi inventariat după specie, vârstă, condiție, iar baza de date nu va fi întocmită doar o singură dată, ci va fi actualizată în permanență. Achiziția va include atât colecția datelor, cât și software-ul și hardware-ul necesar pentru actualizarea bazei de date”, a precizat, luni, viceprimarul Ruben Lațcău.
Arborii ocrotiți, cu valoare estetică deosebită și cu diametrul mai mare de 50 de centimetri vor fi scanați și transpuși într-un model 3D.
Conform datelor existente, Timișoara are peste 160.000 de arbori și 525 de hectare de spații verzi.
Valoarea estimată a contractului este de 7,9 milioane de lei (TVA inclus).
Firmele interesate găsesc detaliile necesare AICI.
Vă reamintim că, în urmă cu un an, Garda de Mediu a amendat Primăria Timișoara cu 200.000 de lei pentru lipsa Registrului Local al Spațiilor Verzi.
În anul 2020, Primăria Timișoara a primit un avertisment de la Garda de Mediu Timiș pentru lipsa Registrului Spațiilor Verzi. Controlul a fost reluat în 2021, dar municipalitatea tot nu a putut prezenta documentul, astfel că a fost amendată.
„Timișoara nu a avut niciodată un Registru al spațiilor verzi, deși acest lucru era obligatoriu din 2007. A existat doar un cadastru verde care respecta o parte din normele prevăzute în Legea 24/2007 cu modificările și completările ulterioare, dar nu era un registru propriu-zis și nici nu cartografia toată suprafața verde. Din păcate, fosta Direcție de Mediu și fosta ei conducere nu au reușit mai mult”, transmiteau în urmă cu un an reprezentanții municipalității.
Trimite articolul
XViceprimarul Ruben Lațcău.Garda de Mediu a amendat Primăria Timișoara cu 200.000 de lei pentru lipsa Registrului Local al Spațiilor Verzi.Intrebarea numar 1 din ce bani a fost platita amenda asta?Intrebarea numarul 2 de cand voi din primarie santeti asa de grijuli cu spatile verzi.Cand ati primit amenda pentru Colterm nu ati sarit sa platiti amenda.Sau acolo nu sa putut sifona nimica din fonduri?”
Valoarea estimată a contractului este de 7,9 milioane de lei si termen de intocmire 2,6 ani de zile? Da poi pina atunci uita lumea de voi ca mai mari din primarie
-
Daca actualii cautau printre documente gaseau registrul verde intocmit inca de pe vremea lui Ciuhandu si “pitit” pe vremea bocsiganului ca avea prevazut prea mult verde.Sa plateasca amenda cei care nu casca ochii la sertare .
useristilor le convine. în primul rând pot da iar vina pe robu, deșinici ei nu au facut nimic în sensul asta dar aia nu contează, in al doilea rând firmele de consultanță useriste au încă o pâine de mâncat. în al treilea rând amenda e plătită de contribuabili. deci pt usr e win-win-win