„Am decis scoaterea la concurs a postului de city-manager. Urmează procedura legală, este un timp, postul rămâne anunţat, se pot depune candidaturile şi vom avea concurs. Vom avea un proiect de hotărâre care va aproba acest demers, aşa este procedura”, a explicat, luni, Robu.
Edilul nu a ascuns faptul că unul dintre candidaţii pentru acest post ar putea fi Sorin Drăgoi.
„Nu am căutat pe nimeni în mod special, am un consilier care în momentul de faţă exercită atribuţii de city-manager, este vorba despre domnul Sorin Drăgoi, drept urmare, când vom ajunge să scoatem postul la concurs, atunci sigur că ne putem aştepta ca dânsul să fie candidat”, declara primarul în toamna anului trecut.
Drăgoi spune că nu a luat încă o hotărâre în privinţa candidaturii pentru postul de city-manager. „Trebuie să văd mai întâi condiţiile şi abia după aceea pot să iau o decizie. Depinde de condiţii, de atribuţii, depinde şi care sunt cerinţele… Să aşteptăm mai întâi să apară hotărârea de consiliu, să vedem ce se doreşte. Momentan nu ştiu dacă voi candida sau nu”, ne-a declarat consilierul primarului.
Organigramă nouă la Primăria Timişoara
Primăria Timişoara este în proces de reorganizare după ce consilierii locali au aprobat în cursul acestei luni o nouă organigramă pentru aparatul de specialitate al primarului. O organigramă a fost aprobată în consiliul local şi în luna decembrie, dar aceasta nu avea nicio valoare deoarece atunci când a fost adoptată nu exista avizul necesar din partea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Principalele modificări aduse de noua organigramă?
Direcția de Patrimoniu a fost împărțită în două direcții – Direcția Școli, Spitale, Baze Sportive și Instituții Culturale, respectiv Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse. 15 arhitecți care se ocupau de reabilitarea clădirilor istorice de la Direcție de Dezvoltare au fost mutați la Direcția de Urbanism, unde erau doar doi arhitecți, la Direcția de Comunicare s-au înființat compartimente care să se ocupe de relaționarea cu instituțiile culturale, școlare și medicale, cu asociațiile de proprietari, cu mediul de afaceri şi parlamentarii, iar Serviciul Juridic a fost scos de sub „tutela” secretarului Ioan Cojocari.
Biroul Cooperare Internă şi Internaţională, care ţinea de Dezvoltare, s-a reorganizat în cadrul Direcţiei de Comunicare, devenind Biroul Relaţii Internaţionale. Centrul de Coordonare pentru Reabilitarea Cartierelor Istorice, care aparţinea de Direcţia de Dezvoltare, s-a reorganizat în cadrul Direcţiei de Urbanism – Biroul Reabilitare şi Conservare Clădiri Istorice. Nici Infocentrul Turistic nu mai ţine de Dezvoltare, urmând să funcţioneze în cadrul Direcţiei de Comunicare – Compartimentul Informare Turistică. Serviciul Juridic nu va mai fi coordonat de secretar şi va avea în componenţă Biroul de Consultanţă Juridică, Biroul Contencios şi Compartimentul Executori.
Modificări sunt şi la Direcţia de Comunicare. Biroul Informatizare şi e-Comunicare se va despărţi în două compartimente – Compartimentul e-Comunicare în cadrul Direcţiei de Comunicare şi Compartimentul Servicii Informatice în cadrul Direcţiei Tehnice. Se vor înfiinţa un Centru de Promovare Naţională şi Internaţională a Municipiului şi un Serviciu de Relaţii Locale, Regionale şi Naţionale, care va avea în subordine mai multe compartimente: Compartimentul de relaţionare cu instituţiile de cultură, opt compartimente de relaţionare cu instituţiile şcolare, medicale, instituţiile vârstnicilor şi tinerilor, cu consiliile consultative de cartier, cu organizaţiile nonguvernamentale, cu organizaţiile mediului de afaceri, cu parlamentarii, autorităţile publice şi instituţiile statului, Compartimentul de relaţionare cu asociaţiile de proprietari şi Biroul Relaţii Internaţionale.
Direcţia de Urbanism se reorganizează în subordinea Arhitectului Şef şi va avea trei servicii: Serviciul Autorizare şi Control Construcţii (cu Biroul Autorizări şi Compartimentul Control), Serviciul de Dezvoltare Urbană, Reabilitare şi Conservare Clădiri Istorice (cu trei compartimente în subordine – Biroul Coordonare Elaborare PUG/PUD/PUZ, Biroul Avizare Conformităţi PUG/PUD/PUZ, Biroul Reabilitare şi Conservare Clădiri Istorice) şi Serviciul Banca de Date Urbane şi Cadastru.
Odată cu aceste schimbări au fost numiţi şi mai mulţi directori interimari. Astfel, noul director interimar al Direcţiei de Comunicare este Alina Pintilie, care era şefă de birou în cadrul aceleiaşi direcţii, la Direcţia pentru Instituţii Şcolare, Sanitare, Sportive şi Culturale a fost pus şef Mihai Costa, care răspundea până acum de bazele sportive, iar Direcţia Clădiri, Terenuri şi Dotări diverse va fi condusă interimar de Martin Staia, fostul şef al Direcţiei de Patrimoniu, a anuntat, luni, primarul Nicolae Robu. Noii directori vor rămâne în funcţie până la organizarea concursurilor pentru ocuparea acestor posturi.
Primarul il vede pe Sorin Dragoi city-manager al Timisoarei, Dorel Borza ii va fi consilier
Citiți principiile noastre de moderare aici!