Şeful Serviciului de Protecţie a Mediului din cadrul Primăriei Timişoara, Adrian Bere, susţine că autorităţile locale se implică în această problemă. El a afirmat că, în ultimii ani au fost plantate 20 de hectare de arbori în zona Mehala, iar aceste plantări vor continua, însă totul depinde de bugetul de anul viitor.
„Avem un plan de centură verde prevăzut în bugetul din 2011. Este un plan etapizat de realizare a acestui obiectiv pentru a crea aceste tampoane verzi. Avem mai multe locaţii unde dorim să plantăm arbori, zone în Calea Torontalului, Calea Lugojului, Ovidiu Balea, Calea Şagului. Însă totul depinde de câţi bani vom avea anul viitor pentru cumpărarea terenurilor necesare şi pentru plantări”, a afirmat Bere.
Oficialul municipalităţii timişorene a evitat însă să spună câţi bani au fost solicitaţi să fie alocaţi în bugetul de anul viitor pentru acest proiect, afirmând doar: „o să vedeţi în buget, încercăm să realizăm şi acest obiectiv”.
Vă reamintim că, luni, directorul Direcţiei de Mediu din cadrul Primăriei Timişoara, Vasile Ciupa, afirma că o parte a prafului din Timişoara provine de la sârbi, deoarece oraşul nu mai este protejat de zone împădurite care să limiteze cantitatea de particule purtate de vânt dinspre vecinii noştri de la sud de Dunăre.
Subiectul depăşirilor limitelor de poluare a ajuns în actualitate după ce Comisia Europeană a ameninţat că va demara procedura de infringement împotriva României pentru nerespectarea condiţiilor asumate de ţara noastră în Tratatul de aderare. Demararea procedurii de infringement ar însemna amenzi de sute de mii de euro pentru România.
B.A.M.
Citiți principiile noastre de moderare aici!