Edilul spune că reprezentanţii Direcţiei de Mediu a Primăriei Timişoara au fost pe Calea Aradului, pentru a număra autovehiculele care intră în oraş sau ies. Viceprimarul susţine că în decurs de o oră, între orele 13.30-14.30, au fost numărate nu mai puţin de 1.308 autovehicule care au intrat în oraş, iar în acelaşi interval de timp au ieşit din Timişoara 906 autovehicule. Reprezentanţii municipalităţii spun că aproape 500 dintre aceste autovehicule prezentau o stare de curăţenie precară, de exemplu aveau anvelopele încărcate cu noroi.
Viceprimarul Adrian Orza a declarat marţi că s-a luat deja legătura cu reprezentanţii Poliţiei Rutiere, pentru a putea demara controale în trafic.
„În ceea ce priveşte poluarea atmosferică cu pulberi, la care se înregistrează depăşiri, e clar că şi lucrurile acestea contribuie la praful pe care îl respirăm în municipiu. Împreună cu Poliţia Rutieră vom demara opriri în trafic. Am solicitat sprijinul Poliţiei Rutiere. Ştim că reprezentanţii Poliţiei Rutiere au problemele lor, dar i-am rugat să sprijine Direcţia de Mediu în aceste acţiuni, pentru că ei pot să îi oprească în trafic pe şoferii cu maşinile murdare şi noi îi putem sancţiona”, a afirmat Orza.
Edilul spune că aceste controale mixte vor începe probabil de săptămâna viitoare şi se vor desfăşura la intrările în oraş şi în zona şantierelor, de unde autovehiculele ies cu roţile pline de noroi şi murdăresc drumurile urbei. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Timişoara, Flavius Boncea, conducătorii auto persoane fizice care murdăresc şoselele riscă amenzi până la 1.500 de lei, iar în cazul persoanelor juridice amenzile ajung până la 2.500 de lei potrivit Hotărârii de Consiliu Local 371 din 2007, privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor.
„Trebuie să ne obişnuim să dăm amenzi şi pentru astfel de lucruri, aşa cum ne-am obişnuit să dăm şi în cazul celor care aruncă ţigări pe jos”, a conchis viceprimarul Adrian Orza.
Citiți principiile noastre de moderare aici!