„La ultima instruire, primarii au spus că nu sunt dispuşi să organizeze asemenea secţii. Nu ştiau că legea le impune”, spunea prefectul Mircea Băcală. Iar dacă e musai… atunci se face. În mod normal, legislaţia cere ca asemenea secţii de votare să se organizeze în gări, autogări sau aeroporturi. Cum la sat e cam greu să faci secţie de vot la gară, de multe ori clădirea e la ceva distanţă de sat, plus că numărul celor care trec pe aici este scăzut, se va alege cel mai probabil varianta organizării secţiei în incinta primăriei, deşi Ministerul Administraţiei şi Internelor nu prea agrează această variantă.
În Timişoara vor fi organizate mai multe secţii speciale. În primul rând va fi câte una în fiecare campus universitar: la Medicină, Politehnică, Universitatea de Ştiinţe Agricole Banatul şi Universitatea de Vest. De asemenea, se doreşte organizarea unor secţii la Spitalul Judeţean, unde sunt internaţi aproximativ 1.000 de oameni, precum şi la Spitalul Municipal.
O altă secţie specială va fi înfiinţată la Casa Adam Muller Guttenbrunn, pentru persoanele vârstnice dornice să voteze. Pentru buna desfăşurare a alegerilor, Executivul trebuie anunţat din timp asupra acestor secţii, pentru a putea emite o Hotărâre de Guvern specială. De asemenea, prefectura ar putea avea probleme cu buletinele de vot în aceste secţii, va trebui să estimeze câte sunt buletine sunt necesare în fiecare unitate. Se estimează că pentru un asemenea punct de vot vor fi cheltuiţi peste 5.000 de lei, o sumă deloc de neglijat dacă ne gândim că în Timiş vor fi peste 100 de secţii speciale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!