Potrivit documentelor înregistrate la Primăria Deta, primarul Petru Roman a semnat un contract de închiriere pe cinci ani a unui imobil de peste 100 de metri pătraţi, cu o grădină de 252 de metri pătraţi în data de 29 ianuarie 2010. Contractul a fost încheiat între Petru Roman, în calitate de chiriaş şi reprezentantul Primăriei Deta, Traian Sârbu. Contractul nu specifică şi valoarea chiriei, dar este semnat şi de Petru Roman, în calitate de primar al oraşului Deta.
Prin acest document, chiriaşul, primarul Petru Roman, se obligă că va folosi imobilul împreună cu soţia sa şi cei doi fii, Călin şi Bogdan Roman.
Imobilul a fost revendicat în instanţă, în 2006, de către Ecaterina şi Wilhelm Berg, care în prezent locuiesc în Germania, iar pe 25 noiembrie 2010, magistraţii Curţii de Apel Timişoara au emis o sentinţă definitivă şi irevocabilă prin care repuneau în posesie familia Berg.
“Noi am construit casa în 1973. Am plecat în Germania la mijlocul anilor 80. Primarul locuieşte în acea casă de 23 de ani şi plăteşte o chirie foarte mică chiar către primărie. Asta e incompatibilitate. Din 26 noiembrie 2010, după ce am câştigat procesul, nu mai plăteşte nimic. E ilegal ce face. Nu avea dreptul să îşi prelungească contractul pe încă cinci ani”, a declarat Ecaterina Berg.
Imobilul de pe strada Unirii numărul 13 nu apare în declaraţia de avere a primarului din Deta. În schimb, pe declaraţia de avere apare un teren de aproape 1.300 de metri pătraţi, situat la această adresă, pe care primarul l-a cumpărat împreună cu soţia în 1991. Terenul, susţin localnicii, este lipit de casa pe care primarul a luat-o în chirie de la Primăria Deta.
Pe declaraţia de avere a primarului din Deta mai apare o “casă de vacanţă”, situată tot în Deta, situată pe strada Mihai Eminescu, cu o suprafaţă de peste 550 de metri pătraţi, care a fost cumpărată la licitaţie de edil în 2007.
Primarul din Deta, Petru Roman, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere.
Citiți principiile noastre de moderare aici!