Întreaga poveste începe în urmă cu 10 ani, când, potrivit primarului Robu, primăria a obținut o sentință definitivă și irevocabilă prin care o proprietate renovată de familia Cârpaci, aflată în imediata apropiere a Primăriei Timișoara, trebuia readusă la starea ei inițială.
Conform edilului-șef al Timișoarei, timp de 10 ani, familia Cârpaci nu a respectat sentința judecătorească. Cum amenda este de 100 de lei pe zi de întârziere, în timp s-au strâns 365.000 de lei. În contul acestei datorii, Robu cere acum executarea silită a clanului Cârpaci, însă pe proprietatea care a aparținut Spitalului de Copii și care a fost recent evacuată.
„Cerem executarea silită a clanului Cârpaci pentru că, pe strada Eminescu, numărul 6, a efectuat lucrări neautorizate și noi am obținut o sentință definitivă și irevocabilă, prin care se cere readucerea construcției în starea ei inițială, în caz contrar sancțiunea fiind de 100 lei pe zi. Timp de 10 ani, cât s-au scurs de când s-a dat acea sentință, s-a strâns o sumă care este de circa 365 .000 lei și noi cerem acum executarea silită a lui Cârpaci Vladimir, proprietarul acelui corp de clădire, pe care a trebuit sa-l evacuăm de la Spitalul de Copii. Și noi cerem sa ne dea acea clădire”, a declarat Robu.
Primarul nu a ascuns faptul că şi familia Cârpaci a dat în judecată Primăria Timişoara şi solicită aproape 200.000 de euro, pentru anii în care secţia TBC a Spitalului de Copii a funcţionat în imobilul care le aparţine.
„Noi suntem acum chemaţi în judecată şi există o sumă pe care Cârpaci ne-o cere nouă. Este termen de judecată chiar săptămâna aceasta, în 14 noiembrie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe acest subiect, al sumei ne-o cere Cârpaci nouă. Este vorba de o sumă destul de mare, de aproape 180.000 de euro”, a mai spus Robu.
În plus, edilul-şef al Timişoarei a mai precizat că şi Primăria Timişoara a făcut recurs împotriva deciziei de vânzare a imobilului în care a funcţionat secţia TBC a Spitalului de Copii.
„În plus, noi am făcut recurs şi împotriva a tot ceea ce s-a întâmplat legat de retrocedarea şi, respectiv, vânzarea, acelei clădiri pe care am evacuat-o. Noi considerăm că ar fi trebuit să beneficiem, atunci când clădirea a fost vândută, de dreptul de preempţiune. Şi procesul se va judeca în februarie 2014, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Este posibil să revină secţia în proprietatea primăriei, dacă vom avea succes cu acest recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ar fi o şansă destul de mare, dar nu pot eu să vorbesc în numele justiţiei. Ar fi o şansă să se anuleze actul de vânzare-cumpărare şi să ne acorde nouă dreptul de preempţiune. În funcţie de valoarea bunului, noi ne vom exercita, sau nu, acest drept. Dar eu sper până atunci să intrăm în posesia clădirii, prin executarea silită”, a concluzionat Robu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!