Chiar dacă la reamenajarea spaţiului pe care a fost construcţia din sticlă din Piaţa Victoriei au lucrat două societăţi ale consiliului local, ADP şi Drumuri Municipale, aflate în proces de fuziune, reprezentanţii Primăriei Timişoara nu sunt mulţumiţi de modul în care avansează lucrările. Primarul Nicolae Robu s-a declarat nemulţumit, joi, de ritmul în care lucrează ADP la amenajarea intrărilor în pasaj, dar a anunţat că a găsit o ”soluţie” pentru a ţine lucrurile sub control. Mai exact, edilul a anunţat că a decis să apeleze la voluntari din PNL pentru monitorizarea muncitorilor.
„Nu se mai termină acea amenajare a locului unde a fost acvariul. Am fost şi aseară şi văd cât s-a lucrat şi am fost mirat să văd că într-o zi întreagă s-au pus 25 de plăci de marmură sau ce material este acolo. Am luat decizia să pun supraveghetori cu cameră video, cu un iPad, se va filma toată ziua ce fac muncitorii acolo. Să văd ce fac de fapt. N-am oameni, n-am salariaţi pe care să-i pot plăti să stea cu iPad-ul în mână să filmeze, am tineri voluntari care vor să pună umărul pentru a ajuta bunul mers al lucrurilor în Timişoara şi recurg la ei. Avem iPad-uri personale mai mulţi din PNL”, a explicat edilul. Primarul spune că studenţii din PNL îi vor supraveghea pe muncitori, cu schimbul, de la 8 dimineaţa până la ora 18.
Reprezentanţii ADP spun că lucrările merg greu pentru că trebuie respectate anumite procedee tehnologice. Nu se ştie încă nici… cât va costa lucrarea.
„La partea de pavaj a lucrat SDM. Noi avem o comandă din partea primăriei, de la Direcţia de Patrimoniu, pentru amenajarea intrărilor, pentru aducerea lor la starea iniţială, scările şi balustradele. Nu ştim exact valoarea lucrării încă… Durează pentru că s-au turnat nişte balustrade, se lucrează la acele placaje cu marmură, sunt anumite proceduri tehnologice care trebuie respectate”, ne-a declarat Ionel Ursu, din partea ADP.
Oricum, primarul a afirmat că după ce se finalizează toate demersurile legate de fuziunea celor două societăţi, ADP şi SDM, s-ar putea recurge la un management privat şi dacă lucrurile tot nu vor funcţiona societatea rezultată ar putea fi reorganizată după modelul Retim, care are capital mixt.
Citiți principiile noastre de moderare aici!