În judeţul Timiş, promovabilitatea la simularea examenului de Bacalaureat a fost anul acesta sub 30%, dar totuşi mai mare cu aproximativ 4 procente faţă de anul 2014.
La simularea pentru Evaluarea Naţională, aproape 46% din elevii de clasa a VIII-a din Timiş au obţinut medii peste 5, situaţie similară cu cea de anul trecut, şi nu s-a înregistrat nicio medie de 10.
Rezultatele au ajuns şi la urechile primarului Timişoarei, Nicolae Robu, care cere explicaţii pentru această situaţie din partea conducerii Inspectoratului Şcolar, de la profesori şi părinţi, chiar şi de la elevi.
„Am aflat cu amărăciune, şi în acest an, cum s-a întâmplat în fiecare din deja mulţii ani anteriori, încă de dinainte de a deveni primar, că elevii timişoreni sunt printre ultimii clasaţi pe ţară la diversele evaluări naţionale, la toate nivelurile. Desigur, amărăciunea că lucrurile stau, per ansamblu, astfel, a fost mereu însoţită de bucuria că un număr de unităţi şcolare fac cu consecvenţă excepţie, obţinând rezultate demne de toată lauda (…) Cer Inspectoratului Şcolar Timiş, conducerilor, profesorilor, elevilor şi părinţilor elevilor unităţilor şcolare cu rezultate slabe să găsească explicaţiile pentru acestea şi mai ales soluţiile pentru schimbarea situaţiei în bine! Timişoara nu are voie să fie codaşă la nimic! Nu i-o permite spiritul său de oraş performer în toate!”, spune Robu, amintind că „Banatu-i fruncea!”, slogan care nu este valabil, iată, atunci când vine vorba de şcoală.
Edilul îi felicită pe cei care au obţinut totuşi rezultate bune la evaluări şi îi asigură pe cei care activează în învăţământul preuniversitar că le stă la dispoziţie oricând, cu tot sprijinul pe care i-l permite legea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!