Materialele electorale la care a făcut referire primarul Nicolae Robu au fost amplasate de PSD, iar edilul acuză Poliţia Naţională că nu şi-a făcut treaba, pentru că unele au stat până mai zilele trecute vizavi de sediul IPJ Timiş.
„Mi se pare anormal ca o instituție precum Poliția Națională să tolereze o ilegalitate chiar în fața sediului său. A fost nevoie să intervină Poliția Locală și eu sunt foarte nemulțumit ca poliția județeană nu ne-a ajutat să facem ordine și, deși a primit procesele-verbale cu constatările noastre de nerespectare a legii în campania electorală, a decis să nu amendeze pe nimeni”, a reclamat Robu.
Mai mult, primarul Timişoarei a acuzat PSD că face presiuni asupra instituţiilor statului.
„Sunt foarte multe materiale care au fost amplasate fără aprobare, deși orice partid cred că va recunoaște că am aprobat ce au cerut, tuturor. Nu e în regulă ca unii să se comporte în Timișoara ca și cum ar fi țara nimănui și nu este în regulă ca Poliția să nu-și facă datoria. Nu e normal să apară că USL trăiește, slogan declarat ilegal de BEC, tocmai sub ochii șefilor poliției județene și ei să nu schițeze niciun gest înspre aducerea lucrurilor în normalitate. Asta arată că PSD pune presiune pe instituțiile statului (…) Cu știrea mea, Poliția nu a dat nicio amendă pe sesizările primite privind aceste afișaje ilegale. Politia Locala nu are voie, ea face acte de constatare și poliția județeană dă amendă”, a adăugat Robu.
De cealaltă parte, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş susţin că nu era de datoria lor să intervină, potrivit celor stabilite de Biroul Electoral Judeţean.
„Conform Deciziei nr. 2 a Biroului Electoral Judeţean nr. 37 Timiş, înlăturarea afişelor folosite de Alianţa PSD – UNPR-PC care conţin semnul electoral şi denumirea alianţei Uniunea Social Liberală trebuie adusă la îndeplinire de către primarii localităţilor judeţului Timiş. Art. 2 dispune înlăturarea afişajelor electorale folosite de Alianţa „PSD-UNPR-PC” care conţin semnul electoral şi denumirea alianţei – ambele sub forma acronimul „USL” -, de pe raza judeţului Timiş. Art.3. Măsura administrativă va fi adusă la îndeplinire de către primarii localităţilor judeţului Timiş. La nivelul municipiului Timişoara, primăria a solicitat, la data de 13 mai a.c., Direcţiei Poliţiei Locale Timişoara luarea măsurilor ce se impun conform Deciziei BEJ”, au arătat reprezentanţii Poliţiei Timiş.
Cei de la IPJ îl contrazic pe primar şi spun că au aplicat sancţiuni în această campanie.
„Precizăm faptul că, începând cu data de 25 aprilie a.c., la nivelul IPJ Timiş au fost semnalate două incidente privind afişaje electorale în locuri neautorizate. În ambele cazuri au fost aplicate sancţiuni contravenţionale conform art. 53 lit. k din Legea 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European”, susţin oficialii instituţiei.
Primarul îşi menţine punctul de vedere şi vrea în continuare să ştie câte sesizări au ajuns în total la Poliţie şi ce amenzi s-au aplicat. „Dacă materialul era al PNL mă întreb oare n-ar fi fost deranjaţi? Primeau un telefon şi să vedeţi ce deranjaţi erau…”, a concluzionat Robu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!