Edilul-şef al Timişoarei, Nicolae Robu, şi-a prezentat principalele realizări, precizând că sunt „exclusiv obiective finalizate” în primii 2 ani şi jumătate de mandat, pe Facebook.
Supranumit şi „primarul Facebook”, Robu şi-a îndemnat fanii să-i dea „Like” dacă apreciază ce s-a făcut sau să posteze „Dislike” în caz contrar.
Edilul a prezentat de fapt o mulţime de cifre fără exemple concrete. Printre acestea a enumerat: 110 kilometri de „carosabile reabilitate/ modernizate/ nou realizate” pe 258 de străzi, 56 de kilometri de trotuare reabilitate/ noi pe 145 de străzi, nu mai puţin de 3.700 de noi locuri de parcare amenajate, 54 de kilometri de noi piste de biciclete, pe 39 de străzi, zeci de kilometri de reţele de canalizare şi de alimentare cu apă reabilitate/ noi, 11 clădiri, monumente și fântâni iluminate artistic, „cinci clădiri construite/ reabilitate/ modernizate” etc.
Acuzat în repetate rânduri că a iniţiat o adevărată campanie de defrişare în oraş, spaţiile verzi fiind înlocuite de betoane, Robu a prezentat un bilanţ şi la acest capitol: susţine că în cei 2 ani şi jumătate s-au plantat nu mai puţin de 3.900 de arbori, pe 242 de străzi, 145.000 de arbuşti, pe 513 străzi, şi 880.000 de flori, plus 110.000 de sălcii energetice. Este vorba despre ”celebra” plantaţie de sălcii energetice a Primăriei Timişoara de la marginea oraşului spre Moşniţa, care era năpădită de buruieni în cursul verii.
Tot la capitolul realizări, primarul a trecut patru studii de prefezabilitate şi fezabilitate: pentru construirea pasajului auto Piaţa Victoriei, închiderea Inelului 1 de trafic şi amenajarea unei parcări subterane cu 700 de locuri în zonă, pentru lărgirea pasajelor pe sub calea ferată şi a străzilor Jiul şi Popa Şapcă, precum şi pentru construirea noului pasaj din zona Solventul.
Iar de studii şi proiecte pentru modernizarea infrastructurii primăria n-a dus şi nu duce lipsă în general, recunoaşte Robu.
Primarul Nicolae Robu a promis „startarea marilor proiecte” pentru Timişoara încă din… 2013.
„2013 va fi, pentru oraşul nostru, anul startării efective a marilor proiecte, menite să-l modernizeze radical. Vom trece de la vorbă la faptă, acolo, pe teren, la realizarea de subpasaje, la construirea de parcări subterane, la lărgirea de străzi şi pasaje existente, la construirea bazinului de înot olimpic al oraşului şi a unor bazine de înot semiolimpice de agrement, la construirea sălii polivalente de 15.000 de locuri şi la multe, multe altele”, transmitea, în urmă cu doi ani, primarul Nicolae Robu. De la vorbe până la fapte este însă cale lungă…
În aceşti 2 ani şi jumătate a început punerea în practică a proiectelor pe bani europeni iniţiate în timpul administraţiei Ciuhandu: reabilitarea centrului istoric, reabilitarea malurilor canalului Bega, realizarea pasajului Michelangelo, etc.
Alte articole pe aceeași temă:
Timisoara, la un an sub administratia Robu. Ce nota ii dati actualului primar?
Citiți principiile noastre de moderare aici!