La Școala Generală nr. 30 s-au format 11 clase pregătitoare în cinci ani, potrivit directoarei, prof. Mihaela Șora. Aceasta a precizat, marți, că unitatea școlară nu poate refuza înscrierilor în ciuda lipsei de spațiu.
„Procedura asta ne spune. Metodologia de înscriere permite părintelui să-și înscrie copilul și cu reședință nu numai cu domiciliul stabil. Și atunci o clasă și jumătate, două sunt cu flotant. Noi punem numărul mare de elevi pe seama dezvoltării urbanistice a zonei. Ne uităm în jur și vedem că în ultimii doi ani au fost construite șase blocuri, în care majoritatea familiilor sunt tinere și au copii. Majoritatea părinților nu sunt din Timiș. Sunt din Caraș, Gorj, Mehedinți, lucru pe care l-am observat și în Moșnița, în comuna limitrofă. Mi se pare firesc să-și aducă la școală copiii în proximitatea locului de muncă”, a afirmat prof. Mihaela Șora.
Directoarea Școlii Generale nr. 30 a mai precizat că unitatea are suficiente cadre didactice.
„La toate cele 11 clase avem învățători, opt sunt titulari, iar doi sunt suplinitori, sunt absolvenți de anul acesta, noi avem mare nădejde că aceste două învățătoare vor rămâne în continuare”, a spus prof. Mihaela Șora.
Nu doar la Generală 30 se mărește școala. Potrivit primarului Dominic Fritz, în total, în Timișoara, se lucrează la amenajarea a 82 de noi săli de clase, care tot insuficiente sunt.
„Nu vom putea renunța de tot la construcții modulare. Aici este și un exemplu cât de aberantă este legislația, să nu existe o cale să oprim înscrierile la un anumit număr de elevi. Trebuie să acceptăm nelimitat elevii dacă părinții au domiciliul sau reședința în circumscripția școlii și asta înseamnă că s-a dublat numărul de elevi, de la un pic peste o mie la peste două mii, cum suntem acum. Bineînțeles că niciodată nu vom putea construi atât ca acest număr să crească la infinit. Deci avem nevoie de schimbări legislative să putem limita numărul elevilor într-o școală pentru că avem alte școli în Timișoara unde sunt locuri. Susținem și respectăm și dorința părinților, dar totuși avem și niște limite fizice. Facem eforturi uriașe în această vară pentru a repara mai multe școli și grădinițe pentru întoarcerea elevilor săptămâna viitoare. În curând, vom începe construcția unui corp nou și la Liceul Waldorf. Dar nu vom putea niciodată să construim atâtea clase dacă nu avem alte pârghii prin care să distribuim elevii din oraș”, a afirmat, marți, primarul Dominic Fritz.
Din luna februarie, o firmă contractată de Primăria Timișoara lucrează la extinderea școlii. În următorul an școlar, elevii înscriși la Generală 30 vor avea la dispoziție două noi imobile, unul cu zece clase și altul cu șase săli.
Primarul Dominic Fritz s-a aflat marți, 30 august, într-o vizită de lucru pe șantierul unde se fac lucrări de extindere și modernizare a Școlii Generale 30.
Pe aceeași temă:
FOTO. Școala Generală 30 va primi elevi în containere și după finalizarea lucrărilor de extindere
Trimite articolul
X“unul cu zece clase și altul cu șase săli.”
Pentru 2 puncte raspundeti la intrebarea:
– Cate incaperi are imobilul?
“Mi se pare firesc să-și aducă la școală copiii în proximitatea locului de muncă”, a afirmat prof. Mihaela Șora.”
Nu, nu este firesc. Copilul trebuie să facă școală unde are domiciliul. Doar vrem adulți independenți, nu plimbați zilnic cu “taxi” dintr-un loc în altul.
Părinții trebuie să se implice și să aibe în localitatea de domiciliu cel puțin școli până la nivelul clasei a VIII-a. S-au construit câteva sate în Moșnița. Câte școli au apărut în aceste cartiere?
-
Sau cu masinile personale, aglomerand o banda de circulatie ca sa coboare odraslele! Ca se duc la alte scoli, nu vad care-i problema, insa se pot deplasa si pe jos! Iar cei mai sanatosi si care mor mult mai tarziu sunt cei care au mers cel mai mult pe jos!
-
Copilul pana la nivel de liceu nu prea il poti lasa singur. Nu mai sunt vremurile in care la pusti ii puneai ghiozdanul in spinare si dai cu tramvaiul sau naveta. Trafic mai mare si mai periculos, criminalitate mai mare, timpi de asteptare mai mare.
-
Un motiv în plus să facă școala cât mai aproape de domiciliul real. În sate (chiar și în cartierele de lângă Timișoara) nu cred că este o problemă să ajungă singuri la școală.
Nici la oraș nu e chiar așa de periculos. Dacă e cât de cât atent copilul bineînțeles.
-
Doamna Sora nu prea sta bine cu matematica: “La toate cele 11 clase avem învățători, opt sunt titulari, iar doi sunt suplinitori, sunt absolvenți de anul acesta, noi avem mare nădejde că aceste două învățătoare vor rămâne în continuare”, a spus prof. Mihaela Șora.”
S-o luam matematic: Se dau 11 clase la care, conform distinsei, avem invatatori. Asta inseamna ca fiecare clasa are un invatator, deci sunt 11 invatatori. Considerand ca distinsa (care nu sta bine cu matematica) afirma ca 8 dintre acesti invatatori sunt titulari iar doi sunt suplinitori, rezulta ca o clasa nu are invatator. Fiindca daca 8 sunt titulari si 2 sunt suplinitori inseamna ca scoala are 10 invatatori si 11 clase, ceea ce contrazice ipoteza ca fiecare clasa are invatator. CE SA SE INTELEAGA DOAMNA SORA? Aveti sau nu invatatori? Aveti sau nu 11 clase?
-
GREȘIT! Înseamnă doar că o clasă nu are cadru didactic competent… deși suplinitorii nu sunt nici ei așa buni daca nu au fost în stare să se titularizeze pe undeva!
Fritz e expert în problema cu reședință și domiciliul stabil…
-
ce-ti mai place tie birocratia, dar cand ai de umblat pentru hartii aberante behai peste tot ca nu e bine. dar spune-mi ca nu e asa.
Scoala 30 se mareste desi elevii ei au rezultate mediocre la evaluarea nationala.
Prosti dar multi….
-
Nah, asta e cand pui un invatator ca director.
-
Pai meltenii aciuați in satele din jurul orașului se înmulțesc că iepurii și nu își pot lăsa progeniturile la școală în sat… că le strică imaginea!
-
evul mediu a trecut din fericire pentru majoritatea dintre noi…au mai ramas cateva fosile anonime, care fac numai un copil ca sa ii lase mostenire apartamentul cu 2 camere, comunist de pe vremea lui Ceausescu, ca nu pot mai mult.
-
-
nu au cum sa fie mai prosti ca tine, biet Ghita. Ai auzit tu ‘geniule’ de distributia Gauss. Ce spunea Gauss asta? Daca luam notele de la un test, dintr-o clasa de elevi, si numarul de elevi care a luat nota respectiva, punandu-le pe grafic (notele pe axa x si numarul de elevi pe axa y), vom obtine, aproximativ, distributia lui Gauss (putini elevi au note mici, majoritatea – note medii si putini note mari). Next!
-
@Lore, stii tu ceva, dar n-ai inteles nimic din distributia aia. Fara sa specifici cat e μ si cat e σ, vorbesti vorbe.
-
Imi explica cineva cum au loc 1070 de elevi in 11 clase? Dar 2020? Nu imi iese calculul nici daca iau in considerare 3 ture pe zi… Oricum… Se pare ca desi platesc salarii la multi bugetari… Dupa cresa va trebui sa platesc in continuare si scoala privata… Multumesc USL!
-
Scoala avea 1070 (in total cl. 5-8) si acum are 2020 (in total clasele 5-8).
Sunt 11 clase de pregatitoare (clasa 0) doar.
Pai e simplu: sa le faca Politia vizite neanuntate celor care stau cu flotant. S-ar putea sa aiba surprize, gasind in cateva apartamente din zona cate 20-30 familii de flotanti.
ar trebui sa inteleaga toti ca solutia ar fi data de un sistem de invatamant pe care te poti baza. Dar daca la scoala in proximitate nu vedem rezultate scolare multumitoare, nu putem sa lasam copii la aceea scoala. E frumos sa se zica de invatamant gratuit pentru toti dar nu e cazul. Iar scolile de 1000E pe luna sunt pentru alta patura sociala deci va rog sa nu le aduceti in discutie.
30 e o mizerie mai ales Invatatoarea Loredana !
1. Nimeni nu vrea sa isi duca copilul la o scoala unde predomina “valorile” natiei
2. Pana la liceu nu stiu care ar putea sa isi lase copilul sa mearga singur avand in vedere siguranta publica ZERO, traiasca “valorile” tarii
Faza cu vizele de flotant pe neveu’ e de multa vreme.