„La Spitalul de Boli Infecțioase și «Victor Babeș» Timișoara a sosit primul transport de tablete antivirale destinate tratării pacienților cu Covid-19. Sunt 24.000 de comprimate ce au ca substanță activă Molnupiravirul. Medicamentele au fost achiziționate de către Ministerul Sănătății și sunt destinate pacienților vulnerabili și în vârstă care au dezvoltat o formă moderată de COVID-19 care se poate transforma într-o formă severă de boală”, transmit reprezentanții spitalului.
Tableta produsă de Merck reduce cu 50% riscul de spitalizare si de deces. Potrivit specialiștilor, medicamentul introduce erori în codul genetic al virusului Sars-CoV-2, îi oprește înmulțirea și reduce astfel severitatea bolii. Comprimatul poate fi administrat atât în spitale, prin centrele de evaluare, cât și acasă, la recomandarea medicului de familie. Pastilele trebuie administrate pacienților care au factori de risc în primele 5 zile de la debutul bolii, câte opt pe zi. Medicamentul reduce riscul de spitalizare și agravare a bolii.
Molnupiravir este primul tratament oral specific pentru tratarea Covid-19. Până acum, toate celelalte tratamente dezvoltate pentru combaterea acestei infecții erau injectabile. În România au ajuns 50.000 de cutii cu Molnupiravir, o cutie având 40 de capsule, necesare unui pacient pentru tratament complet.
Molnupiravir, produs de Merck, și Paxlovid, produs de Pfizer, sunt primele medicamente antivirale din lume dezvoltate special pentru a trata infecția cu virusul SARS-CoV2. Ambele medicamente au fost aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) pentru utilizarea în caz de urgență în Uniunea Europeană. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spunea că autoritățile nu au reușit să ajungă la o înțelegere și cu compania Pfizer, pentru a aduce și cealaltă pastilă anti-Covid – Paxlovid.
În România, Merck a trimis 50.000 de cutii de Lagevrio (denumirea oficială a medicamentului conținând substanța activă Molnupiravir). Acesta este în curs de evaluare în faza MOVe-AHEAD a studiului clinic, pentru profilaxia post-expunere la Covid-19. Studiul se desfășoară și în România, în 8 centre din București, Brașov, Constanța, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca. Conform reprezentanților companiei, studiul cuprinde aproximativ 1.300 de subiecți (din țările participante) care locuiesc în aceeași gospodărie cu un pacient diagnosticat cu Covid-19 și care nu prezintă încă simptome specifice infecției. Unora dintre subiecți le va fi administrat molnupiravir, iar altora un placebo. Scopul este determinarea eficienței molnupiravir în prevenirea apariției simptomelor Covid-19.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XFelicitari pentru sincronizare!
Acum tot ce ne mai trebuie sunt pacientii infectati cu tulpina delta. Cat despre pacientii vulnerabili raciti, nu sunt expert, dar nu pot sa cred ca vor avea vreun beneficiu de la Molnupiravir date fiind reactiile adverse.
Intrebare pentru medici: din cate inteleg, criteriile de selectie a pacientilor initial au fost dezvoltate pentru tulpina delta, care dupa o forma moderata de boala puteau sa se agraveze brusc. Aceste criterii au fost ajustate pentru Omicron?
-
criteriul e “cum facem mai multi bani?”
DECAT eight ? 🙂
9/10 chiar 11 sa stim deo treaba
Aka, sa fim in ” safe ” zone 🙂 altfel ” exhausted ” da pandemie
AIN’T ?
Pe langa seruri experimentale se mai testeaza si pastile…
nu este primul, sunteti doar niste propagandisti slabi.