„Am semnat primele 8 contracte de atribuire în folosință gratuită a terenurilor în baza Legii 15/2003. Am promis, am făcut. Urmează la semnat alte peste 100 de contracte pentru tot atâtea familii de tineri. Spor la construit”, a transmis viceprimarul Cosmin Tabără.
128 de tineri din Timișoara așteptau de mai bine de patru ani să intre în posesia unor parcele de pe str. Ovidiu Balea promise de fostul primar Nicolae Robu în baza Legii 15/2003.
S-a făcut o competiție de dosare, iar numele norocoșilor au fost anunțate în martie 2017. După ce pe lista inițială au apărut mai mulți apropiați ai fostului primar și angajați din primărie, Nicolae Robu a decis să scrie Agenției Naționale de Integritate, căutând un fel de confirmare ca să le poată da parcele gratuite. A venit târziu răspunsul ANI.
Între timp, unii dintre tinerii „norocoși” s-au săturat să aștepte cu 10.000 de euro blocați în conturi, una dintre condițiile impuse pentru competiția de dosare, așa că au mers în instanță. Au fost deschise mai mult de 15 acțiuni, din diverse motive, iar câțiva au reușit să câștige și daune morale de 3.000 sau 5.000 de euro.
Greblă și Kristof au renunțat, Iapă primește teren
Zece din cei care se aflau pe tabelul nominal inițial au dispărut de pe listă, unii dintre ei devenind deja proprietari de locuințe. Doi oameni din anturajul fostului primar Nicolae Robu s-au retras: Sanda Greblă și Robert Kristof. Cei doi au mers în primărie pe posturi de consilieri personali ai lui Robu și s-au angajat ulterior în instituția de pe C.D. Loga. Kristof a fost city manager al orașului, dar a decis să plece din primărie după ce Nicolae Robu a pierdut alegerile, iar Greblă a rămas șef și în administrația Fritz.
Dintre apropiații lui Nicolae Robu va primi o parcelă pentru casa mult visată Cătălin Iapă, fost consilier personal al acestuia și fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării. El este acum șef de serviciu la Autoritatea pentru Digitalizarea României.
Una peste alta, procedura extrem de complicată de fosta administrație a fost descâlcită în sfârșit. Consilierii locali au votat recent „modificarea Tabelului nominal ierarhizat după punctaj al solicitanților de teren conform Legii nr.15/2003 aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Timișoara nr. 127/27.03.2019, modificată prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Timișoara nr. 609/10.12.2019”.
Este ultimul tabel nominal cu tinerii beneficiari ai Legii 15. Totodată, a fost aprobată și „încheierea contractelor de folosință gratuită și a proceselor verbale de atribuire a parcelelor conform repartizării și a opțiunilor beneficiarilor aprobați”.
Tinerii beneficiari au fost convocați ca în 15 zile să ducă documentele necesare la primărie: declarația autentificată la un notar public că nu au avut sau nu dețin în proprietate o locuință ori un teren destinat construirii unei locuințe proprietate personală și dovada deținerii sumei de minim 40.000 de lei sau echivalent în valută. Toate sunt necesare pentru contractul de folosință gratuită și pentru procesul verbal de atribuire a terenului.
Ca să beneficieze de terenuri, tinerii trebuiau să aibă domiciliul în Timișoara, să aibă sub 35 de ani și să depună o garanție de aproape 10.000 de euro, pentru a dovedi că au posibilitatea să înceapă lucrările la casa mult dorită. De îndată ce semnează documentele pentru terenurile din zona Ovidiu Balea, cei 118 tineri au la dispoziție un an să împrejmuiască parcelele și să înceapă construcția.
editor Amalia Kui
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XFoarte frumos! Dupa diploma de doctor merita si parcela acum
Daca lucra la privat, primea ochii de la melc!
-
oportunitatea aceasta se ofera tuturor peraoanelor care indeplinesc anumite conditii, indiferent de locul de munca sau daca sunt angajati sau nu, trebuie doar sa faci solicitari primariei pentru a putea beneficia de o Lege sau alta
-
Esti antreprenor? Angajat la privat? Bugetar? Sau liber profesionist?
-
-
Aceasta este rasplata ca Iapa l-a ajutat sa ajunga Rector si de acolo primarul TM.
Imi place ca tot tinerii cu bani au oportunitatea asta. Toti tinerii din zilele noastre au minim 10000 de euro in buzunare oricand.
Si bineinteles ca cunostiinte apropiate ale oamenilor cu influenta au acces mai rapid la tot
-
Daca ai cunoste subiectul ai sti ca mai mult au avut de pierdut aceste persoane din cauza asteptarii dupa aceste terenuri…aceste terenuri raman tot ale primariei, ei au doar dreptul sa construiasca case pe terenurile primariei…in asta consta facilitatea…doar ca demersurile s-au inceput in 2016 cand 1 mp util de casa costa 1000Euro, iar azi costa 1300 de euro minim, deci au pierdut minim 30% doar din faptul ca primaria (Robu, Mircea Harabor si Farkas Imre) nu si-au facut treaba, au luat salariul cam degeaba pe acolo
-
Saracii de ei, ce sa zic. Eu am dat 35jdemii pe teren cu buruieni. Hai sictir ma
-
Și terenuri pentru tineri care nu dețin funcții la stat când se vor da sau pentru familii cu mulți copii?
-
Exista si locuite sociale care se dau de catre primarie solicitantilor care nu isi permis sa cumpere o locuinta sau sa isi construiasca una…ai facut vreun demers pentru primi o locuinta? sau astepti sa vina primarul la tine sa te intrebe daca nu vrei una?
-
Poate ai să soliciți pentru măta una…
-
Tu acum ori esti ironic ori nu stii ce vorbesti. Primaria nu e capabila sa rezolveze probleme punctuale si tu vorbesti de locuinte sociale. Ai habar care e numarul de acte si procedura birocratica solicitata sau te-au pus de la partid sa comentezi aiurea?
-
Ce vrea să ne arate Robu, în poză, cu măsurătoarea? :))
Dl. Tabara a uitat sa spuna ca primaria nici pana in acest moment nu si-a indeplinit obligatiile legale de a amenaja drumurile de acces la parcele si retelele de utilitati, deci acesti fosti tineri (unii au cam imbatranit din 2016 pana azi) nu prea pot construi ca nici nu pot ajunge la parcela, si nici nu au cu ce, apa si curent nu au pe teren…deci cum vor putea construi o casa domnule Tabara?
-
Tabăra i duce bine, are în spate trecut de politician…, Pe tac’su
-
O duce…
-
Deci sa inteleg ca se dau terenuri pentru cei care aveau deja bani (40.000 RON minim) si care au detinut ceva functii la stat?
Huh? Si pentru restul muritorilor de rand, noi astia plebea, cand o sarma sau un mic, ceva?
Lasand gluma deoparte, triste sunt vremurile in care traim.
“saracii oameni bogati”, daca ai oricand 8000 de euro in cont sa ii pui ca garantie la un teren moca atunci ai bani sa iti iei singur teren oricand, astea sunt impartite celor cu bani si relatii, cineva mai amarat nu si-ar permite
Cu riscul de afi prost informat, zi ce mi s-a spus: oficial Catalin iapa nu are unde sta, apartamentul pe care-l inchiriaza turistilor e inscris pe numele mamei.
“Iapă primește teren” – si nutret.
Ce mutra de lingau. Asta e etalonul.
Poza spune tot, ranjeste ca un porc imbuibat Asta e viitorul tarii!
Ce mi se pare cel mai interesant este că nimeni nu și-a dat seama că de fapt este vina lui Fritz…🤔
Bine ca aveti de comentar dragi USR ist! Dar voi nu vedeti mizeria din curtea voastra o vedeti numai pe a vecinului din a treia strada. Ca prea iubitul si prea votatul nostru primar ales prin fraieria Timisorenilor nu o vedeti.Dar cum am mai spus nu Fritz a castigat alegerile, Robu le a pierdut si un babuin daca candida in locul lui Fritz castiga
Intrebarea 1. Intre ce ani a fost Horst Kohler presedinte al Germaniei?
Raspuns:
01.07.2004 – 31.05.2010
Intrebarea 2. Intre ce ani a fost el, Dominic Fritz, consilerul lui Horst Kohler?
Raspuns:
2016 – 2019
Cum vine asta a fost consilier POST MORTEM? A ajuns consilier personal dupa 6 ani cand nu mai era in functie Horst Kohler
Si presedintele Germaniei a avut nevoie de Fritz ca consilier personal cu experienta politica ZERO
ABURELI,ABURELI,ABURELI ca toata politica facuta de USR isti