Primul spectacol al Operei Naționale Române din Timișoara va fi musicalul My Fair Lady de Fr.Loewe, după „Pygmalion” de George Bernard Shaw, cu un libret de Alan Jay Lerner. Duminică, 5 ianuarie 2014, de la ora 15, spectacolul regizat de Marina Emandi Tiron va fi dirijat de Mihaela Silvia Roșca. Rolul Eliza Doolittle va fi interpretat de Ramona Zaharia, Octavian Vlaicu va fi Henry Higgins, Cristian Rudic joacă rolul Alfred Doolittle, iar partitura Colonelului Pickering va fi interpreată de Dan Patacă.
Teatrul Maghiar Csiky Gergely deschide anul chiar cu o premieră: „Sus în adâncuri”, de Nick Hornby, în regia tinerei Kedves Emoke. Realizat cu sprijinul Universității de Vest, evenimentul va avea loc miercuri, 8 ianuarie, de la ora 19, în sala Studio.
Teatrul Național Timișoara începe anul 2014 cu „Povestea de iarnă” a lui William Shakespeare, un spectacol de Alexander Hausvater. Cu o excelentă distribuție, avându-i în prim-plan pe actorii Claudia Ieremia (într-una dintre cele mai fascinante compoziții actoricești din foarte bogata ei carieră), Ion Rizea și Ovidiu Crișan, spectacolul este programat vineri, 10 ianuarie, de la ora 19, la Sala 2.
Primul concert din 2014 al Filarmonicii Banatul este programat în 10 ianuarie de la ora 19 și îi va avea soliști, sub genericul Familii de muzicieni, pe Cora Petrila (vioară), Andreea Petrila (violoncel), Gabriela Petrila (vioară), Lucian Petrila (vioară). În program, Poloneza din opera Evgheni Oneghin de P.I.Ceaikovski, Preludiu și Allegro de Pugnani-Kreisler, Elegie de G.Fauret, Allegro Appassionato de C.Saint-Saens, Melodii Lăutărești de P. de Sarasate, Dans ungar nr. 6 de J.Brahms, Dublu concert pentru clarinet, violă și orchestră în mi minor de M.Bruch (transcripție pentru vioară, violă și orchestră) și La Musica Notturna delle Strade di Madrid de L. Boccherini.
La Teatrul German, primul spectacol al noului an va fi „Ținuturile joase”, de Herta Muller, versiune scenică a lui Niky Wolcz.
„Ţinuturile joase este o colecţie de povestiri ale Hertei Müller, scriitoare germană originară din Banat care a fost distinsă în 2009 cu Premiul Nobel pentru literatură. La vârsta maturităţii, naratoarea îşi aminteşte de copilăria ei din Niţchidorf, de şcoală, de duminicile de la biserică, de jocurile copilăriei, mai apoi de serile de dans şi de experienţele de la oraş. Sunt evocate episoade ale acelor vremuri și readuse la viaţă personajele trecutului. Povestitoarea retrăieşte propriile temeri din copilărie, conflictele părinţilor ori micile pungășii ale sătenilor, fără însă ca ilustrarea acestei perspective subiective să fie lipsită de căldură şi umor”, subliniază realizatorii spectacolului.
Reprezentația este programată duminică, 12 ianuarie, de la ora 19.30.
Citiți principiile noastre de moderare aici!