„În cursul nopții de miercuri spre joi s-au împrăștiat primele materiale antiderapante. În total au fost folosite cca 10 tone de sare. S-a intervenit pe zonele vulnerabile, unde s-a creat polei. (…) Rolul acestui material este de a preveni formarea poleiului, de a îngreuna așternerea zăpezii pe carosabil și de a spori siguranța în trafic pe timp de iarnă”, transmite Serviciul Comunicare al Primăriei Timișoara.
Potrivit PMT, trei utilaje Brantner au aruncat cu material antiderapant în zonele Calea Șagului, Podul Calea Șagului, Podul Săcălaz, Podul Muncii, Calea Lugojului, Calea Dorobanți, strada Grigore Alexandrescu, strada Lt. Ovidiu Balea.
Dacă aveți sesizări puteți suna la orice oră la dispeceratele Brantner, firma care se ocupă cu deszăpezirea orașului, la numerele 0737.770.527, 0356/401051, 0356/401052, 0356/918. Dacă vreți să vorbiți cu un reprezentant al primăriei puteți anunța Biroul Salubrizare, la nr. 0256/408335. Ori puteți face o sesizare direct pe site-ul primăriei sau prin aplicație.
Pentru acest sezon, Brantner are în stocuri 800 de tone de sare și 20 de tone de clorură de calciu și inhibitor și anunță că se va reaproviziona constant pe timpul iernii.
Utilajele, live pe hartă
Puteți vedea LIVE unde se află utilajele de deszăpezire și dacă își fac treaba. Pe site-ul PMT a fost creată încă din luna februarie o hartă care ne arată în timp real locația utilajelor de deszăpezire. Informațiile sunt transmise de GPS-urile instalate pe mașinile de deszăpezire și salubritate și ne arată și cu ce viteză merg mașinile. Pentru câteva săptămâni bune, reprezentanții PMT au uitat să se îngrijească de harta care transparentiza serviciile de salubritate și deszăpezire, dar aceasta a redevenit funcțională.
Deszăpezirea ne costă 37,14 milioane de lei cu TVA timp de patru ani, în baza acordului cadru semnat în august 2019 de primărie cu Brantner, singura firmă care s-a înscris la licitație, aceeași care se ocupă și de salubritatea stradală în Timișoara.
Contractul include toate cele 1.227 de străzi din oraș, care au fost împărțite în artere importante și mai puțin importante. 268 de străzi și piețe au un grad ridicat de prioritate pentru utilajele de capacitate mare. Aici intră toate bulevardele, străzile mari și căile de acces în Timișoara, precum și piețele și străzile din centru. Alte 823 de străzi au grad de prioritate 1 pentru utilaje de capacitate mică, fiind pentru prima dată când PMT cere utilaje mici de la o firmă de deszăpezire. Stațiile de transport în comun sunt și ele cu grad de prioritate 1.
editor Amalia Kui
Pe aceeași temă:
HARTĂ! Unde se află, în timp real, utilajele de deszăpezire și salubrizare din Timișoara!
Trimite articolul
XSa inceapa comentariile anti-sare!
Rog postati si pe ce judet (sau tara) aveti masina inmatriculata, ca sa stie toti cititorii unde platiti impozitul pe ea
-
anti sare de buctarie, pt ca si clorura de calciu e tot o sare.
Pana aici o fi bine, o fi ca pă jermania. Dar cealalta parte unde dupa ce a rasarit soarele si a disparut poleiul sa mature sa strazile si sa le spele unde e?? Si asa avem poluare mare, plin de nisip si pamant pe care il plimba vantul, acuma mai adaugam si sare!
-
poate de aia esti asa sarat…
-
De acord cu Timisorean, de bun simt ce spui. Cheltuiala inutila, alti bani risipiti degeaba.
-
Nu ne trebuie utilaje de deszapezire, vara ploua cu nisip din Sahara, nu va mai fi zapada prin Timisoara, din pacate.