În intervalul orar 23.30 – 4.30 s-a intervenit cu cinci utilaje, pentru prevenirea formării poleiului, în zonele: Calea Șagului, Calea Buziașului, Calea Martirilor, Calea Lipovei, Calea Aradului, Torontalului, Mehala, Pod Polonă, Pod Șagului, Pod Muncii, Pod Ovidiu Balea. Conform PMT, s-au împrăștiat circa 20 de tone de material antiderapant pe o suprafață de 535.357 mp.
„În prezent, carosabilul este umed, dar se circulă în condiții normale. Numărul de utilaje pentru intervenții va crește în cursul zilei de astăzi (sâmbătă – n.r.), în funcție de condițiile meteo”, transmite aceeași sursă.
Cetățenii au, de asemenea, responsabilități pe perioada iernii. Conform HCL 371/2007, art. 2, „cetățenii, instituţiile publice, firmele, persoanele juridice şi asociaţiile de proprietari au obligația de a îndepărta zăpada şi gheața de pe trotuarele din faţa imobilelor şi clădirilor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea, imediat după ninsoare. Aceștia au obligația și de a curăţa rigolele din faţa caselor sau magazinelor și îndepărtarea zăpezii și a gheții (țurțurilor) de pe acoperişurile imobilelor, de pe burlane sau atenţionarea pietonilor asupra pericolului iminent, prin marcarea corespunzătoare a perimetrului expus. Neîndeplinirea obligațiilor amintite anterior se sancționează contravențional”.
Pentru a sesiza problemele legate de serviciile de deszăpezire de pe teritoriul orașului, cetățenii au la dispoziție următoarele numere de telefon: 0737.770.527, 0356/401051, 0356/401052, 0356/918 – dispecerate SC Brantner Servicii Ecologice SRL, disponibile non-stop. De asemenea, pot anunța prin Biroul Salubrizare din cadrul primăriei, sunând la numărul de telefon 0256/408335 sau direct pe site-ul municipalității, la secțiunea Sesizări/Străzi și trotuare.
Locația utilajelor de deszăpezire
Puteți vedea LIVE unde se află utilajele de deszăpezire. Pe site-ul PMT a fost creată o hartă care ne arată în timp real locația utilajelor de deszăpezire. Informațiile sunt transmise de GPS-urile instalate pe mașinile de deszăpezire și salubritate și ne arată și cu ce viteză merg mașinile.
Deszăpezirea costă 37,14 milioane de lei cu TVA timp de patru ani, în baza acordului cadru semnat în august 2019 de primărie cu Brantner, singura firmă care s-a înscris la licitație, aceeași care se ocupă și de salubritatea stradală în Timișoara. Pentru acest sezon, Brantner are în stocuri 800 de tone de sare și 20 de tone de clorură de calciu și inhibitor și anunță că se va reaproviziona constant pe timpul iernii.
editor Dan Oancia
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
Xtraiasca rugina, zgarcitii dracului ce sunteti. scumpa clorura de calciu, nu-i asa?
-
A baut-o robu pe toata!
-
normal ca a baut-o, doar e dinglau din nastere
-
Ati vazut clipul “Dintre sute de catarge” al Robului?
-
-
N-au mai fost luati prin surprindere in mijlocu iernii? :)))