Primul Consulat Onorific al Regatului Belgiei în România s-a deschis la Timișoara și este situat la parterul Casei ISHO. Consulatul onorific de la Timișoara va face parte integrantă din rețeaua belgiană din România și are scopul de a oferi asistență consulară cetățenilor belgieni și de a dezvolta relații economice și culturale între cele două țări. Omul de afaceri Ovidiu Șandor este cel care va îndeplini aceste îndatoriri, fiind Consul Onorific.
„Există un număr important de actori economici belgieni prezenți în regiunea noastră, în diferite domenii de activitate și în sectoare cu o importanță strategică. Consulatul își propune să dezvolte și colaborarea la nivel artistic, cultural si academic. Timișorenii au manifestat dintotdeauna simpatie față de Belgia și valorile care reprezintă această țară. Belgia, unul dintre părinții fondatori ai Uniunii Europene, este considerată model de diversitate și promovare a valorilor europene”, a spus Ovidiu Șandor, Consulul onorific al Belgiei la Timișoara.
Deschiderea centrului la Timișoara are și o importanță simbolică.
„Belgia și Bruxelles-ul sunt sinonime ale valorilor europene, iar Timișoara este considerată, pe bună dreptate, unul din cele mai europene orașe din Sud Estul Europei. Simbol al diversității și toleranței, Bruxelles-ul este și un important centru cultural și artistic, statut la care aspiră și Timișoara”, se arată într-un comunicat al Ambasadei Regatului Belgiei la Bucureşti.
Consulul onorific își exercită atribuțiile în mod voluntar, în strânsă colaborare cu Ambasada Belgiei la București. Consultatul Onorific al Regatului Belgiei în Timișoara va deservi județele Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Mehedinți. Este situat la parterul Casei ISHO, în aceeași clădire cu Fundația Art Encounters, Bulevardul Take Ionescu nr. 46C. De luni până vineri, între orele 9-17:30, este deschis Consulatul și poate fi contactat telefonic la numărul 0371 33 63 63 sau prin email la adresa consulbeltimisoara@gmail.com.
Timișoara are în acest moment trei misiuni consulare: Germania, Italia și Serbia și 15 consulate onorifice: Austria, Bulgaria, Cehia, Franța, India, Macedonia, Moldova, Olanda, Peru, Spania, Suedia, Tunisia, Ungaria, Polonia și Belgia.
Trimite articolul
XMi-e greata. Nu are legatura cu Belgia…
Dacă szeged e sud estul europei atunci da si noi, probabil.
Ishtenem! 🤷♂️😂
Cat mai costa azi o functie de consul onorific?
10-20.000 euro sau e la promotie in pandemie?
doar un hot!
Fiul securistului Sandor care a fost director pe viata la Moda Tim, pe care si l-a insusit prin pacalirea celorlalti angajati(metoda de provatizare mebo) s-a trezit cu teren in buricul targului care valora o avere si a reusit, desigur cu ajutorul altora(banditi, numiti mai noi investitori) sa faca un ditamai complexul in Piata 700. Acum se ocupa de cel de la ISHO. Nimic de zis investitii serioase, dar de fapt specula imobiliara. Oare speculatii astia respecta legea de a ocupa cu contructiilșe doar 30% din terenul detinut? Desigur ca nu. Legea e pentru prosti, banditii, tiganii si altii construiesc oricumcat vor si in ce stil vor. Da este un om de afacerii dar sa nu uitam ca la fel ca altii (Cristestii, Malaesteanu, Tender, Iancu, Patriciu, Armaș,Vântu și infinit de multi altii) averea lor a pornit de la smecherii securiste prin care au pus pe butuci toata industria si agricultura României doar ca sa poata ei fura și avea azi averi nemasurate si nemeritate. Nu stiu cand se va mai face dreptate in tara asta.
-
Niciodată. Sa nu f.naivi sa credem că bogății lumii s au îmbogățit pe cai cinstite. Iar la noi e clar că marii milionari au avut legătură cu fosta securitate.