Tion.ro v-a prezentat nu demult imagini cu mult-așteptatele vaporetto. Vă spuneam, totodată, că Primăria Timișoara a trimis un expert de nave pentru a analiza ambarcațiunea, iar firma gălățeană care construiește de la zero vaporașele pentru transportul public naval la Timișoara se pregătea de teste. Vă arătăm acum imagini în premieră cu primul vaporaș testat deja de firma Spat Yard din Galați. Acesta a fost lansat la apă și s-a comportat exemplar, susțin reprezentanții Primăriei Timișoara.
Expertul de nave a dat un raport favorabil, ne-a dezvăluit primarul Timișoarei. Prin urmare, Comisia de recepție formată la Timișoara a fost trimisă la Galați, iar odată ce va da OK-ul, ambarcațiunea „va porni” spre Bega.
„Am trimis deja Comisia de recepție la Galați. Expertul de nave spune numai de bine, primul vaporaș a fost testat la apă, numai primul se recepționează acum, dar este aproape gata și al doilea. Raportul este favorabil din partea expertului, am trimis Comisia de recepție la fața locului”, a declarat, pentru Tion.ro, primarul Nicolae Robu.
Primul vaporaș a fost așadar analizat și de cei din Comisia de recepție, din care fac parte și angajați RATT, care spun că este minunat și că se va potrivi perfect pe Bega.
„Am primit o informare de la Comisia de recepție, care spune că vaporașul este de nota 10+”, a completat Robu pentru Tion.ro.
Potrivit edilului, primul vaporetto care va ajunge la Timișoara are și climatizare și toate dotările necesare în interior.
Deși RATT abia acum face angajările pentru viitorii marinari ai Timișoarei, edilul-șef ne dă asigurări că ambarcațiunea nu va sta degeaba de îndată ce va ajunge pe Bega. Timișorenii o vor putea testa, pentru că RATT are deja doi marinari. Nu se știe exact dacă vor veni, în primă fază, ambele vaporetto sau numai unul.
„Le vom da drumul, până vine al treilea mai găsim marinari. Acum la început da, le vom folosi pentru transport de agrement, oamenii se vor putea plimba cu ele și vor vedea cum sunt”, a conchis primarul pentru Tion.ro.
Un vaporaș este, practic, ca un hidrobuz. Are 50 de locuri, dar și toaletă și costă peste 275.000 de euro. Licitația a fost câștigată la începutul lunii septembrie de firma Spat Yard SRL din Galați, care a oferit un preț de 6,9 milioane de lei, iar ambarcațiunile, de 12,7 metri lungime și 4,9 metri lățime, ar trebui să fie aduse la Timișoara în termen de șase luni de la data semnării contractului.
Articole pe aceeași temă:
Gratis cu RATT la Timisoara, cu vaporasele pe Bega si cu microbuze electrice in centrul istoric
Primele fotografii cu vaporasele Timisoarei: cum arata in interior si exterior
Cu vaporasele pe Bega, abia de la vara. RATT scoleste paznici si soferi sa devina marinari
Citiți principiile noastre de moderare aici!